מה עושים עם ילד בן שנה?

מה עושים עם ילד בן שנה?

החלטתי להישאר עם ניב בבית לפחות עוד חצי שנה.אני לא שלמה עם שום מסגרת שראיתי עד כה,ויש באפשרותי להיות איתו בבית. אני יודעת שבגן הם מאוד מתפתחים ורבלית.פוגשים ילדים נוספים,מחקים ומעתיקים אותם,מתחלקים איתם,בקיצור מקבלים גירויים שאין בבית. שאלתי היא מה אני יכולה לעשות עם ניב,לעזור לו לפתח מיומנויות שונות,המתאימות לגילו? איזה פעילויות\משחקים מתאימים לגילו,מה ללמד אותו,מה לעשות איתו? מאז שהגעתי להחלטה הזו אני רוצה להיות לא רק אמא שנותנת המון אהבה,אלא גם קצת "גננת בית",שכאשר יגיע לגן יהיה בעניינים... תודה.

אהלן וקודם כל- אחלה ניק יש לך!

חיוך גדול עלה על שפתיי למראה "ניב המגניב..."
דבר ראשון, אני רוצה להגיד לך שלא מדוייק שבגן מתפתחים ורבלית. אני עובדת עם הגיל הרך וראיתי כבר ילדים רבים שהיו ב"מסגרת" מגיל כמה חודשים ואיחרו מאוד בדיבור, ולעומתם יש לי חברה שהיתה עם הילדה בבית עד גיל שנתיים וחצי, והילדה כבר דיברה ממש שוטף בגיל צעיר מאוד (שנה וקצת!!). ככה שאני לא חושבת שזו עובדה מוגמרת. לגבי גירויים חברתיים- אני מסכימה איתך מנסיון, שבגיל שנה הם מאוד אוהבים חברת ילדים. לעומת זאת, בגן הם גם מפנימים דברים כמו מלחמת ההישרדות, חזק מול חלש, אלימות וכו'. יש לך אפשרות להצטרף עם ניב המגניב
לקבוצה של חינוך ביתי באיזורכם, לפגוש ילדים והורים במצב דומה. אני הייתי עם אלה במשך שנתיים , חמישה בקרים בשבוע, במשחקיה ביישוב בו אנחנו גרות וזה ענה לה על כל הצרכים באותו גיל. או אם אתם במקרה תל אביבים אז יש לי המלצה חמה על פעילויות בוקר ב"בית תמי" (בשינקין). יש לי המלצות על מקומות דומים גם בכפר סבא ("מפגשים") הרצליה ("עננים") ובטוח יש עוד , אני רק צריכה להיזכר... לגבי "לימוד"- אני לא ממש בעד. בשום גיל. אני בעד לתת לו לחוות את החוויות שלו אבל להיות שם בשבילו כשירצה לטעום יותר. אני בעד פעילות מאוד בסיסית. אף פעם לא הייתי בעד תרבות הפלסטיקים וה"צעצועים". אלה אהבה מים וארגז חול, צבעי ידיים והכי הכי- סירים וכפות עץ (שלי!). אנחנו גרות באיזור ירוק אז היו המון טיולים באופניים. נדמה לי שהוא בגיל של התחלת פאזלים אז את יכולה להראות לו פעם אחת איך את עושה את זה ותראי שהוא יקלוט (אפרופו לחקות ולהעתיק). יש פאזלים בסיסיים של צורות גיאומטריות או צבעים. יש המון "צעצועים" שאפשר להכין לבד, אפילו בנוכחותו של ניב, וחוץ מהמחיר הזול הוא גם יבין מזה המון ודרך הבנייה ילמד גם לפרק לבד... בהצלחה לכם ותעדכני מה קורה!!

ילד בן שנה בעיקר אוהבים...

השאר די מגיע בעצמו. מה שהילד צריך זה גירויים, מרחב ואהבה. מה זה אומר? פני מרחב רצפה בסלון - מרחב. שימי שולחן פלסטיק וכסא של ילדים - מקום נהדר לצייר, לצבוע ולגזור. קני צבעי אצבעות לאמבטיה (על האריחים (לא להיבהל, משאיר צבע שיורד בניקוי עם חומרים מלבינים) איספי קופסאות, ניירות מיותרים, גלילים ועוד - כחומרי עבודה. איספו בחוץ עלים ודברים אחרים - טוב להדבקות. הילדים אוהבים דברים אמיתיים. טלפון אמיתי עדיף על פלסטיק, סירים, כפות עץ (תופים) כבר הזכירו... חפשי דברים עם כפתורים שלא נמצאים בשימוש וצרפי אותם למשחקיה (שלט ישן, לדוגמא...) גדלו בבית חיית מחמד - התנסות מעשירה (אם יש אימא שמוכנה) בערוץ הופ יש תכניות טובות ונעימות לקטנטנים יציאה לגן משחקים קרוב יחשוף אותו להמון ילדים. בשעות הבוקר תמצאי שם בעיקר רוסים וסבתות ומטפלות (הם נוטים להשאיר את הילדים בבית עד גיל מאוחר יחסית) אחה"צ תמצאי את האימהות העובדות וצאצאיהן. הפעילות שמתאימה לגילו - תלויה בהתפתחותו. מבחינת שפה - דברי אליו כל הזמן. תארי את מה שאת עושה, ספרי לו סיפורים, צייני את מה שהוא מצביע עליו, או לוקח בידו - שם העצם, צבעו, צורתו, גודלו (למשל: כדור אדום גדול, חולצת פסים, מלפפון ירוק) השתמשי בשפה עשירה, מורכבת (לעומת שפה לילדים לא מבינים) - עד כמה שאת מסוגלת יש המון דברים שילדים מפנימים היום ויחשפו בפניך מחר. צבעים למשל: הם מבחינים בצבעים ובגוונים כבר בגיל שנה ושלושה חודשים. הם ינקבו בשם הצבע רק בגיל מאוחר בהרבה, עם התקדמות התפתחותם השפתית. צייני את מכסימום הצבעים שאת מסוגלת כדי להעשיר את ילדך ולחדד את הבחנתו. מכסימום = יש אנשים שמכירים 10 גוונים של כחול אני אולי 3 ואת? ועם כל ההדרכה למעלה, בשורה התחתונה, הכי חשוב זה הקשב שלך לילד. את רואה שהוא נמשך למשהו - הגבירי את חשיפתו באותו עניין, תני לו את הכלים לפתח את התעניינותו. בגיל שנה ילדים אוהבים חברת ילדים כנוף סביבתי. הם אינם משחקים איתם, רק לידם. הם הכי הכי צריכים את אימא - אוהבת וקשובה לידם. בהצלחה!!

למעלה