מה עושים עם ילד בן שנה?

מה עושים עם ילד בן שנה?

החלטתי להישאר עם ניב בבית לפחות עוד חצי שנה.אני לא שלמה עם שום מסגרת שראיתי עד כה,ויש באפשרותי להיות איתו בבית. אני יודעת שבגן הם מאוד מתפתחים ורבלית.פוגשים ילדים נוספים,מחקים ומעתיקים אותם,מתחלקים איתם,בקיצור מקבלים גירויים שאין בבית. שאלתי היא מה אני יכולה לעשות עם ניב,לעזור לו לפתח מיומנויות שונות,המתאימות לגילו? איזה פעילויות\משחקים מתאימים לגילו,מה ללמד אותו,מה לעשות איתו? מאז שהגעתי להחלטה הזו אני רוצה להיות לא רק אמא שנותנת המון אהבה,אלא גם קצת "גננת בית",שכאשר יגיע לגן יהיה בעניינים... תודה.

נעה גל

New member
פעילויות עם ילד בן שנה

אני מצרפת לך קישור לדף שאספנו בו, בימים שהפורום עוד היה ב- IOL, רעיונות לפעילויות שניתן לעשות עם ילדים. אני אגיד לך את האמת? - היום אני חושבת ש"תוכנית לימודים" במסגרת הבית היא די מיותרת. כלומר, ביננו - הוא רק בן שנה. מספיק שתסדרי את המטבח כך שיהיה מותר לו לפתוח את הארונות, או שתצאי איתו לגינה בשביל שהוא ישחק בחול - בשביל שתמלאי את כל צרכיו הקוגניטיביים. העולם לילדים בגיל הזה הוא חדש ומופלא וצריך לנצל עד תום את התקופה הזו. הסביבה כל כך עשירה וכל כך מפתה שרק צריך לאפשר. לגבי מפגשים עם ילדים אחרים - לדעתי האישית, בגילאים האלה מפגש עם מספר ילדים בו זמנית הוא עדין מיותר. ואחה"צ כמעט תמיד אפשר לארגן עוד אמא או שתיים למפגש - כך שמבחינה זו הוא ממש לא מפסיד שהוא נשאר בבית.

לאה_מ

New member
מסכימה עם נעה, ועוד

אני מאד אוהבת ספרים, אז כמובן אני ממליצה על קריאה משותפת. מוסיקה וריקודים - גם כיף גדול לשניכם. כל דבר שנוגע לחושים - התנסות במרקמים שונים (בדים, חול, אבנים, דשא, צבעי ידיים...), בקולות שונים (פעמונים, תיפוף במקלות או בידיים על כלים בנפחים שונים ומחומרים שונים, שירה, מוסיקה, כלי נגינה), בטעמים שונים... לפני כמה זמן לימורי סיפרה כאן על כמה רעיונות מדליקים שהיא עושה עם הבת שלה. אני לא מצליחה עכשיו למצוא את ההודעה, אבל אני מקווה שאצליח מאוחר יותר, או אולי לימורי זוכרת איך למצוא אותה.

למעלה