מה עושים עם ילד בישן?

ק א סי

New member
מה עושים עם ילד בישן?

ילד בן 9, בישן יחסית. רק לאחרונה העז בבריכה ללכת לקנות ארטיק לבד. לאחרונה אביו שלח אותו עם טופס שצריך להגיש למזכירות ביה"ס וצריך לשאול משהו לגבי הטופס. הילד סירב כי הוא מתבייש. אביו התעקש מאוד. אני אמרתי לעזוב ולא לדחוף בכוח, כי לחץ רק יגרום לתופעה הפוכה, חוסר ביטחון עצמי והסתגרות. לבקש ממנו אבל לא להתעקש יותר מדי ועם הזמן הוא יתחזק ויהיה פחות בישן. מה דעתכם? מה הגישה הנכונה?

אני חושבת

שהשאלה היא קודם כל אם גם אתם ביישנים? לדעתי יש קשר לזה חוצמזה כן הייתי מעודדת אותו לעשות דברים לבד ! וכן לתת לו יותר מרחב פעילות לבד לקנות לבד - זאת דרך חוגים מפגשים עם ילדים אחרים - כמה שיותר

ק א סי

New member
אני הייתי כזו

ועכשיו ממש לא. יש לו מרחב פעילות עד כמה שהוא רוצה. חוגים וחברת ילדים - המון כי הוא אוהב. הוא לא בישן בחברת ילדים. אבל השאלה היא האם לדחוף אותו לדברים שהוא לא רוצה, מעין "לזרוק למים".

יש דברים שלא הייתי דוחפת אותו אליהם

להגיש טופס במזכירות ולשאול שם שאלה, הייתי "זורקת"

פלגיה

New member
אני חושבת שיש גם משהו באמצע

בין "להניח לו" ובין "לזרוק למים" יש כל מיני גווני ביניים באמצע: ללכת לתת את הטופס ולא לשאול כלום (תכתבו את השאלה על פתק) לבוא איתו יחד, ולתת לו לשאול בנוכחותכם להכין מראש בסימולציה "מה אתה תגיד?" ו"מה יגידו לך?" וכדומה ולתת הזדמנויות מצ'פרות לתרגל את הביטחון העצמי - כמו למשל לקנות ממתק בקיוסק.

גם אצלינו היה ככה

בעלי טען שאני עושה הכל בשבילה והיא צריכה להתחיל להתמודד לבד עם מוכרים/מורים. לפני שנה השתכנעתי שצריך לתת לה יותר הזדמנויות לבקש ארטיק מהמוכר או משהו דומה. התעקשתי בבריכה לשלוח אותה לבד ליקנות כשאני נשארת במקום . כשהיא הבינה שאין לה ברירה כי היא לא תקבל ארטיק בשום דרך אחרת, היא התגברה על המחסום וקנתה ארטיק בעצמה. אז היא ראתה שהשד לא כל כך נורא.

ק א סי

New member
תודה על כל התגובות

בעצם הן חיזקו את מה שחשבתי. לדחוף אבל לא חזק מדי ולתת לו להבשיל.

למעלה