מה עושים עם טופו???

מה עושים עם טופו???

כל הקיץ השריתי את הטופו במים עם מלח, ואכלתי את זה כמו גבינה מלוחה

עכשיו, בא לי לנסות להכין ממנו דברים יותר טעימים - קציצות, פשטידות, וכל אופציה אכילה אחרת
אבל לצערי, אין לי מושג איך מתעסקים עם הטופו!!!

אשמח מאוד לקבל הן מתכונים (פשוטים וקלים) והן טיפים (איך מאחסנים, קרור / הקפאה, אופן העבודה איתו וכו')

בתודה מראש

ladybug6

New member
היי לך

תפסת אותי בדיוק מתחמקת מללכת לישון

מבחינת אחסון: ברגע שפתחת אותו תשימי בקופסה עם מים במקרר ותחליפי את המים פעם ביום יומיים, ככה יישמר טרי יותר זמן.
אפשר גם להקפיא טופו (בלי מים כמובן). קחי בחשבון שאחרי ההקפאה הוא נהיה צהבהב, המים שבו מפשירים ויוצאים ואז נשארים עם טופו יותר רך וספוגי. יש שמעדיפים את זה ככה, אני אישית פחות..

את יכולה לחתוך את הטופו לקוביות, להשרות במרינדה על בסיס סויה, צ'ילי מתוק וסילאן, ולהוסיף לירקות מוקפצים ו/או פסטה או אטריות אורז.
מומלץ לייבש את הטופו היטב לפני ששמים אותו במרינדה, אפילו למחוץ אותו קצת בתוך מגבת נייר כדי להוציא ממנו נוזלים. ככה יש יותר מקום לרוטב להספג.

יש ברשת המון מתכונים ספציפיים, והנה כמה גם משלי:
http://tivonim.wordpress.com/tag/טופו/
ממליצה במיוחד על הפסטה עם ערמונים וטופו, ועל המוקפץ הארדקור (את יכולה במקום האטריות המוזרות שם להשתמש במקרוני רגיל או אטריות אורז או מה שאת אוהבת)
וכמובן שניצל טופו

ladybug6

New member
אה, ובנוגע לפשטידות וקציצות

הטופו נטול טעם (ובצורתו הנאה גם מאוד לא טעים לדעתי) וסופג את הטעמים שהוא שורה בהם. בפשטידות וקציצות הוא משמש בעיקר כחומר מחבר או חלק מהנפח, ולא בשביל הטעם שלו.
אישית אני פחות אוהבת פשטידות וקציצות עם טופו אבל יש דווקא הרבה מתכונים כאלה ברשת, מוזמנת להריץ חיפוש.
וטיפ לגבי קציצות ופשטידות וכאלה - תטעמי את העיסה לפני האפייה/טיגון (אין בעיה כי זה בלי ביצים, בהנחה שאת טבעונית), ותוודאי שזה טעים לך! ואם לא אז תתקני את הטעם ותוסיפי תיבול. במיוחד אם יש בזה טופו שנוטה לעמעם קצת את הטעמים האחרים כי הוא כזה ניטרלי.
בהצלחה!

טופו הוא אולי בין הדברים הבודדים

שאני מצליחה לעשות ממנו דברים טעימים.
מבחינתי אפילו לפרוס אותו לפרוסות ולחמם אותו על מחבת עם רוטב סויה זה כבר טעים מאוד.

אני גם מוסיפה אותו לתבשילי ירקות שונים כשהוא חתוך לקוביות והוא סופח את הטעמים ומוסיף לתבשיל עצמו מרקם כיפי כזה

הכל

בימים שאני רודפת אחרי החלבון שלי
אני משלבת טופו בכל דבר.

אוכלים אותו כפי שהוא, מקסימום שמ"ז ומלח
מוסיפים קוביות לסלט טרי
מוסיפים קוביות לכל תבשיל שהוא, כל תבשיל שמכיל קטניות/דגנים, מבחינתי יכול להכיל טופו, בד"כ קוביות, לעיתים מגורר.
למשל, הכנתי בובעס ברוטב עגבניות, הוספתי פנימה גם קוביות טופו.
הכנתי מוקפץ עם ירקות, הוספתי פנימה קוביות טופו.
הכנתי סלט עדשים שחורות והוספתי פנימה קוביות טופו
קינואה עם בטטה ואפונה בנוסח סיני, והוספתי פנימה קוביות טופו
בקיצר, לכל דבר כמעט
לכל פשטידה אני מגררת פנימה טופו
לאגרול שהכנתי, הוספתי 150 גרם טופו מגורר לתערובת הירקות
כשאני מכינה סיגרים של ירקות, אני מגררת פנימה טופו
למרק אפונה אני מכניסה קוביות טופו לזכר הימים שהייתי מכניסה פנימה חתיכות קבנוס

במרק מיסו, הטופו הוא חלק אינטגרלי
פסטה עם חצילים ובזיליקום, או קוביות פטה, או קוביות טופו
פסטה עם עגבניות צלויות בטימין, או קוביות פטה, או קוביות טופו
המבורגרים מורכבים אצלי בד"כ מיחס שווה בין ירק לקטניה ו- 300 גרם טופו מגורר. מתקבל מרקם מעולה, עסיסי שאינו מצריך ביצים בשביל להחזיק, למי שרוצה טבעוני.

בד"כ לתבשילים אני מוסיפה אותו לקראת הסוף,
כך שיש לו עוד 5-10 דקות בישול.
אלא אם כן אני רוצה שיחרך ואז די בהתחלה.

משהו מאוד אהוב במחוזותינו, אלו שיפודי טופו וירקות
משרה ירקות וקוביות טופו גדולה במרינדה
משחילה על שיפודים
לגריל בתנור
וזה להיט מטורף

כל עוד סגור בואקום, מחזיק מעמד
מרגע שפותחים בכלי למקרר
בד"כ מחזיק לי כך עד 10 ימים
גם כשאני שוכחת להחליף מים ונזכרת אחרי שבוע שיש לי טופו פתוח במקרר.
אני בד"כ קונה אחת לחודש קילו טופו.

מעולם לא הקפאתי, לא מחזיק מעמד עד לשם.
מה שכן, בד"כ, לא מומלץ לעבור את תאריך תום התפוגה...

obelina

New member
הכי טוב זה פאד תאי (דומה למתכון של ליידיבאג

רק עם איטריות אורז).
אני אוהבת להוסיף גם כרוב ניצנים לפאד תאי.

אין טיפת שמן במרק, הן מבושלות

המרק מכיל
800 גרם אפונה יבשה
הרתחתי ב-4 ליטר מים
ניקיתי קצף
אחרי ההרתחה הורדתי את האש לבינוני והוספתי קצת מים
והוספתי 2 קישואים חתוכים, 2 גזרים חתוכים, כמה מקלות סלרי חתוכים קטן, שיניים מראש שום חתיכות גסות, פלפל שחור גרוס, כמון, עלי דפנה, פפריקה אדומה אפשר חריפה/מתוקה, לא היה לי אבל לו היה הייתי מוסיפה חאווייג' למרק.
אחרי 40 דקות בישול בערך כשהאפונה כבר היתה על סף פירור מוחלט
הוספתי ל- 20 דקות האחרונות, מלח, עלים של סלרי [מהמקלות מקודם], קוביות טופו מנתח של 150 גרם, 300 גרם אפונה מוקפאת.
עוד 20 דקות
וזהו מאוד טעים

למעלה