מה עושים עם זרעי צ'יה, שקניתי? ואם כבר מדברים, אז מה עושים

יוספה 51

New member
מה עושים עם זרעי צ'יה, שקניתי? ואם כבר מדברים, אז מה עושים

תרמילי ההל?
 
הל

אני מכניסה הל למרק או לתבשילי בישול ארוך נניח חמין או לרוטב ממולאים אבל מקפידה לדוג אותם או מראש להכניס בתוך שקיק בד. בנוסף אני משתמשת במכתש וכותשת אותם לאורז מתובל ולתבשילים הודיים ואז מטגנת את התבלינים לפני הבישול, מוסיפה לזה זרעי חרדל וזרעי כוסברה ואגוז מוסקט ומקל קינמון על זסטר.

זרעי צ'יה ניתן להוסיף לבצק לחם או לממרחים שאת רוצה להעניק להם מרקם ג'לטיני מרוכךף נניח עגבניות מיובשות , בעיקרון בסלטים או ממרחים בהם לא רוצים לשנות את המרקם אפשר להוסיף את הזרעים ממש לפני ההגשה כך שלא יפרישו את הג'ל שלהם אלא אם רוצים בו. בכל מקום שמוסיפים אותם כדאי לזכור שסביבה לחה תשנה את מרקמה כחצי שעה אחרי הוספת הזרעים.
 

יוספה 51

New member
כבר מתחיל להשמע לי מורכב מדי עבורי. ראשית, אין לי מכתש

מה הטעם של זרעי הצ'יה? למה אני צריכה מרקם ג'לטיני, באיזה מצבים? למה זה טוב?
 
אפשר גם מטחנת תבלינים

וכפי שכתבתי אפשר גם שלם.

לגבי צ'יה המרקם הג'לטיני טוב נניח במקרה של ממרח עגבניות מיובשות זה מעדן, זה רך לא כמו ג'לטין , זה יכול להועיל בייצוב ריבות.
בעיקרון אוכלים צ'יה בגלל הבריאות ולכן מוסיפים אותה ברגע האחרון לסלטים, לתבשיל אורז, ליוגורט וגרנולה וככה.
 

ו אולי

New member
אין צורך לטחון את הצ'יה

אני בד"כ מוסיפה כ 1-2 כפות זרעי צ'יה (שלמים) למנה קרה כמו סלט, או לפרוסה עם ממרח כלשהו כמו אבוקדו.
אין לזה כמעט טעם, מוסיפה את זה בשביל האומגה 3 והסידן.
מעדיפה את הצ'יה על זרעי הפשתן מכיוון שאת הצ'יה אין צורך לטחון, וכי הצ'יה מכילה גם כמויות יפות של סידן.
 

מעמקים39

New member
אני אוהבת צ׳יה אבל לפעמים מרגישה שאוכלת חול ולכן נמנעת


אני בטוחה שיש בפנים חול. איך אפשר לנקות אותה?
 

ella100

New member
אם יש לך אורז,הייתי משתמשת בו.

לאחרונה טעמתי (כי יש פרסום מסיבי) את משקה השקדים של אלפרו-
אז היה טעים,מתוק בהגזמה,מתוק שמשתלט.אז אם יש לך משקה אורז
שאת אוהבת-נראה לי שזה מתאים להשתמש בו.
 
למעלה