מה עושים עם הכתיבה ?

כוכב7

New member
מה עושים עם הכתיבה ?

בערך באמצע השנה החלה נסיגה אצל בני באופן הכתיבה : שוכח אותיות , אין רווחים , המון שגיאות , לעיתים גם לא בשורה ולכן ממעט לכתוב למשהו יש רעיון מה לעשות או למי לפנות . אפשר במסר חשוב לציין שהוא קורא נפלא , הוא בכיתה ב' ושנה שעברה כתב נהדר הנסיגה החלה בכתיבה בכתב ולא בדפוס . והוא מקבל ציונים נמוכים בגלל שגיאות הכתיב וגם בגלל שהוא ממעט לכתוב תושבה או לחילופין לא מבינים את מה שהוא כותב והמורה "הנהדרת" שלו מכסחת אותו ונותנת לו ציונים כמו מספיק , לא מספיק וכד כשבעצם הוא יודע נהדר את החומר . אני נפגשת בקרוב עם היועצת כי די נמאס לי מהמורה , אבל יחד עם זה אני רוצה לטפל בכתיבה האם משהו מכיר מורה שיכולה לעבוד איתו על הכתיבה . אנו גרים באזור נס ציונה מוכנים להגיע לראשון -רחובות העיקר למשה שיוכל לעבוד איתו כי הוא פיתח אנטי לנושא כרגע ואני לא ממש רוצה להלחיץ אותו . תודה

ניסית לבדוק איתו אם יש לו איזה טיק שמעכב

אותו ? או אולי OCD כלשהו ? נופר היתה מוכרחה לכתוב אות אחת בצורה מסויימת , ועד שלא ריצתה את עצמה היא פשוט רשמה ומחקה רשמה ומחקה עד "שיצא טוב" (וזה היה בכיתה י"א לקראת הבגרויות ועל רקע זה קיבלה אישור למחשב נישא). אולי יש לו איזה טיק באצבעות (מוכרח למתוח אותן , למשל) , אולי מוכרח שתהיה לו אחיזה מסויימת בעיפרון, שהיא פחות נוחה ולכן מקשה עליו את הכתיבה או מעכבת אותו . ובכלל , האם עבר אבחון דיסגרפי ?

כוכב7

New member
שלום וחג שמח לך...

אני שוקלת לקחת אותו לאבחון אבל לפני זה אני אקח אותו למשהי שמתמחה בעבודה עם ילדים בנושא כתיבה והיא גם מאבחנת . לגבי נושא הטיקים - אין לו בידיים - ולא באזור שמשפיע אבל אני חושבת שהאימפולסיביות יחד עם החוסר שקט שמאוד מאפיינים אותו בתקופה האחרונה כאשר הוא "נאלץ" ללמוד משפיעים על הכתיבה - בכתחבה יש הרבה מאוד רגש . יום טוב ותודה לתשובתך והתייחסותך כוכב 7

../images/Emo4.gif גם הבן שלי סבל מבעיות כתיבה חריפות

בין היתר, גם בגלל OCD - כפי שציינה אלי. מצבו היה כל כך חמור - עד שבאבחון הומלץ לנו לפטור אותו מכתיבה בכלל ואפילו לעבוד עם מחשב נייד. אבל, הוא מאד התעקש לכתוב "כמו כולם" וזה מאד מובן, כי זה חלק מהדימוי העצמי של הילד בגיל זה. אז הוא קיבל טיפולים - ריפוי בעיסוק וגם הוראה מתקנת והיום הוא כותב בסדר גמור. לגבי המורה - מדובר בהתייחסות חמורה מאד של מורה למגבלות של הילד. התייחסות חסרת רגישות שכזו ממש עלולה לפגוע בילד רגשית - כך שאסור לך לוותר בעניין זה. מאד מומלץ לעשות לילד אבחון - ואני מציעה אם כבר, אז לעשות אבחון כולל של לקויות למידה, כי ידוע ש- 60% מהבנים שסובלים מטוראט סובלים גם מלקויות למידה כאלה ואחרות. אז שווה לבדוק את זה כמה שיותר מוקדם ולחסוך לילד חוויות של כשלון בהמשך. אני מציעה שלקראת השיחה עם היועצת תשלפי מהאתר של אסט"י את המאמר "על תסמונת טוראט ולקויות למידה" או אולי תקחי איתך את החוברת "קוי הנחיה להורה ולמורה" (ניתן להזמין דרך שביק). כך תגיעי מוכנה לשיחה ותוכלו למצוא ביחד פתרונות ש"ירגיעו" את המורה ויורידו לחץ מהילד. בהצלחה!

הלנה

New member
שלום כוכב

קודם כל רציתי להתייחס ליחס של המורה לילד, לדעתי את צריכה להיפגש מיידית עם היועצת או המנהל/ת... כשהתחלתי לקרא את הודעתך רציתי להגיד שאולי יש לו בעיה של מוטוריקה עדינה או לקויות למידה, אבל מוזר שבעבר הוא כתב היטב ועכשיו לא, בגלל זה זה נראה יותר עניין של OCD שמפריע לו או הפרעת קשב... בכל מקרה ממליצה מאד לעשות איבחון, כי אם באמת יש לו בעיה אין מצב שיורידו לו ציונים או ירדו עליו בגלל בעיות בכתיבה. הבן שלי לקוי למידה והוא אף פעם לא כתב בצורה קריאה או ללא שגיאות ולכן יש לו התאמות שנקבעו באיבחון והמורים לא מתייחסים לשגיאות שלו ואם הם ל מבינה את הכתב שלו (והרוב לא מבינים) הוא משכתב את המבחנים שלו עם המורה או עושה מבחנים בעל פה.

ngנוצה1

New member
גם אצלנו , כבר הפסקנו להילחם עם שגיאות הכתיב

הילד בן 10 עוד מעט וכותב לא נכון ,ועם המון שגיאות הוא יכול לכתוב במשפט את אותה מילה 3 פעמים ב- 3 וריאציות שונות, הוא גם לא מתבטא טוב בכתב וזה מקלקל לו הרבה פעמים , אנחנו נימצאים בתהליך דרך בי"ס לבצע איבחון נוסף על מנת לבדוק אילו התאמות יכול לעשות לילד.(עשינו לו איבחון דידקטי באופן פרטי באמצע כיתה ב' ולדעתי המצב די השתנה מאז - ולא לטובה) למזלי המורה שלו מקסימה ומאד משתפת איתנו פעולה. גם לדעתי את חייבת לערב את היועצת / מנהלת וכל מי שאפשר חבל על הילד וכמובן לשקול את עינין האיבחון. בהצלחה

השגיא

New member
וואו נשמע ממש מוכר

אני לא זוכרת מתי הבן שלי כ"כ הדרדר בכתיבה אבל ללא ספק זה היה חלק משמעותי בטוראט שלו. זה הגיע למצב שהוא היה יכול להתחיל מילה ולסיים אותה שני עמודים אח"כ. כאילו שזו בעית אירגון כתיבה יותר מאשר בעית כתיבה. החדשות הטובות הן שיש לזה טיפול. אצל הבן שלי זה כבר היה מאוחר מדי והיום, בכיתה ז' הוא כותב על מחשב נייד, אבל בכיתה ב' יש עוד מה לעשות. יש כל מיני מכונים שיודעים לעבוד על הענין הזה. אני גרה בגליל ויש באזורינו מכון שמטפל בזה ויש לא מעט ילדים שאני מכירה שנעזרים בטיפול הזה. מיליון אחוז שגם באיזורך יש כמה מכונים שיודעים להתמודד עם זה. תנסי אולי לברר קודם דרך הביטוח של הקופ"ח שלך, ואז אמורה להיות גם השתתפות. ואם לא, תפתחי דפי זהב. בטוח שתמצאי. בהצלחה גלית

כוכב7

New member
תודה לך

יש משהו מעודד בכך שהרבה עברו את זה ....אבל זה ממש מעסיק אותי הנושא הזה . אני בעצמי עובדת בהוראה מתקנת - ואני מכירה , עוזרת ומתקנת אבל עם הבן זה יותר קשה כי אני אמא שלו וכאמא יש את כל המשחקים של כן היום ולא היום ולכן רציתי משהו אחר . שמבין ....אבל כרגע אני מתלבטת האם בכלל להתחיל לעבוד על זה - הוא נמצא בתקופה יחסית רגועה עם הטוראט ואחת הסיבות היא שאני פחות מעצימה את חשיבות בית הספר - מקום מלחיץ יחסית - נכון הוא מכין ש.ב והוא עושה מבחנים אבל אחנו מתייחסים לנושא הרבה יותר בקלילות ועכשיו אם נוסיף לתמונה שעורים פרטיים אני מקווה שהוא יקבל את זה . אוף כל כך הרבה דברים - והוא פשוט ילד מקסים שבא רק לחבק אותו כל היום - והוא כזו נשמה תמיד חשוב לו שלאחים שלו ולנו יהיה טוב . טוב שיהיה רק טוב כוכב 7

ngנוצה1

New member
אל יאוש

לדעתי , וזה מה שאנחנו עשינו אחרי מספר מפגשים אצל מרפאה בעיסור שניסתה לתקן לו את כיווני הכתיבה , עזבנו את זה ראינו שהילד יותר מתוסכל , ועצבני , זה היה בכתה ב' . כך שהחלטנו שעוזבים. לגבי השגיאות כךיב , אני לא כ"כ יודעת מה לעשות אבל גם בעינין זה אנחנו לא מציקים לו יותר מידי , מעירים אבל לא מציקים . לגבייכם , אני בהחלט לא חושבת שכדאי לך להפוך גם למורה של בנך , כי את קודם כל אמא שלו ולא כדאי שתתעמתו על בסיס היותך גם ה"מורה שלו. אם תחליטו לנסות לתקן , כדאי שגורם שלישי יעשה את העבוד, את תישארי אמאמ שלו , וחברו שלו , זו דעתי.. בהצלחה. אגב הם תמיד יהיו ילדים מקסימים שבא כל הזמן לחבק

השגיא

New member
מוכרחה להוסיף

הזוגי שלי לא רצה לותר לילד בענין הכתיבה, ולכן התעכבנו עד שנתנו לו מחשב נייד לבי"ס. הוא טען שכתיבה זה דבר כ"כ בסיסי שאסור להתייאש מזה רק כי לילד קשה... לדעתי , באופן עקרוני הוא צודק. אבל, מאז שהוא הולך עם מחשב, זה נראה לי כ"כ פרימיטיבי ללכת לבי"ס עם מחברות ועטים... כ"כ יותר מסודר מאורגן והגיוני לכתוב במחשב שאין לי ספק שבעוד כמה שנים כל הילדים ילכו לבי"ס עם מחשבים...

גלית את יודעת שי שלי גם אוהב מאוד

לכתוב במחשב בית ולקרוא במחשב .עד עכשיו בכלל חשבנו שהוא עושה בכוונה לא רצה לכתוב או לקורא .בית הוא פורח כותב וקורא בלי לחץ ובלי שגיאות .יותר קל לו עם המחשב

למעלה