מה עושים עם הכאבים?

תמרה 1958

New member
מה עושים עם הכאבים?

לפני כמה חודשים גילו אצלי תת פעילות של בלוטת התריס. (TSH 20, FT4 9)
הוחל טיפול במינון נמוך מאוד (50 מיקרוגרם ליום) של לבותירוקסין, ותוך חודשיים נכנסתי להיפר. (TSH 0.03, FT4 20)
הרופא הפסיק את הטיפול לפני קרוב לחודש, ובעוד חודשיים אני אמורה לעשות בדיקת דם.
דווקא יותר נעים לי כרגע בלי הטיפול, כי מאוד לא אהבתי את ההרגשה של ההיפר. אז אני ממתינה בסבלנות לבדיקת הדם.
אבל דבר אחד מציק לי מאוד: הפרקים והשרירים. אני כבר בקושי זזה. כל תנועה כואבת, והמפרקים, בייחוד ברגליים, נוקשים מאוד.
לקום אחרי ישיבה של כמה דקות זה ממש מבצע

יש לי סיפור של בצקות קשות ושושנה חוזרת בקרסוליים של שתי הרגליים, אבל הבצקות מטופלות בעזרת גרביים אורטופדים מצויינים. יש לי גם קארפל טאנל (אין לי מושג איך זה נקרא בעברית) כבר שנים, ולמדתי לחיות עם זה.
עד לפני כמה חודשים, בכל פעם שישנתי למעלה משבע שעות בלילה, הייתי מתעוררת כמעט ללא בצקות. כיום, אם אני ישנה יותר משבע שעות, אני קמה עם בצקת רצינית (למרות שאני הולכת לשירותים לפחות פעמיים בלילה). אני מדברת על תחושה של פרקים נפוחים, נוקשים וכואבים, וכפות ידיים ורגליים נפוחות.
לאורך כל היום מפריע לי מאוד הכאב הכרוך בכל קימה מהמקום, והנוקשות בפרקים. אני מרגישה שאני הולכת כמו קשישה טרם זמני (אני בת 55) והתנועות שלי באופן כללי מוגבלות. קשה לי לזוז.
מה ניתן לעשות על מנת להקל עלי? גם מצב הרוח שלי לא משהו, מן הסתם בגלל הכאבים וחוסר התזוזה.
תודה.

הפרקים לא קשורים לתפקוד הבלוטה

אני גם לא מאמינה שנכנסת לפעילות יתר מטיפול בלבותירוקסין במינון זה. לא אני מאמינה שהיה לך התקף ספונטני של פעילות יתר מתוך השימוטו. לא בטוח כלל שהערכים שלך חייבו טיפול מלכתחילה (ה-TSH שלך היה מעל 10?), אבל וודאי לא הטיפול הכניס אותך למצב הזה. מה שקורה אחרי התקף של פעילות יתר , מה שנקרא hashitoxicosis, זה שבא שלב של תת פעילות יתר משמעותי אחריו, יותר משמעותי ממה שהיה בעבר, אבל גם זה חולף.
בנושא הפרקים, מציעה לך לעבור בירור רומטולוגי. מכוון שיש לך מחלה אוטו-אימונית של בלוטת התריס, את בסיכון יותר גבוה לתופעות אוטו-אימוניות אחרות, בעיות פרקים הן לעיתים קרובות על רקע אוטו-אימוני. אם את עכשיו בתת פעילות משמעותית, לא מן הנמנע שתת הפעילות מגבירה את תחושת הכובד בפרקים ובשרירים, אבל לא סביר שזה הגורם.

תמרה 1958

New member
תודה על התשובה המהירה! הרופא התחיל בזמנו

בטיפול בגלל ש TSH היה 20
האמת שהוא די בהלם ממה שקרה. הוא אמר ש TSH 20 בפירוש מחייב טיפול, ואין לו מושג מה קרה.
תודה על ההצעה. אגש בהקדם לבירור רומטולוגי.
ואני מנסה להבין משהו: האם יש סיכוי שבסופו של דבר אבריא ספונטנית ובכלל לא אצטרך טיפול?
תודה

למעלה