מה עושים עם החג הזה?

nishnash

New member
מה עושים עם החג הזה?

אני צריכה לערוך מסיבה קטנה לכבוד חנוכה. הבעיה היא שאני לא מצליחה לחשוב על דברים שאפשר להגיש ואנשים יסכימו גם לזוז אחריהם, מה עוד שמדובר בחבורה חובבת אלכוהול ולא עולה לי לראש שום אלכוהול שהולך טוב עם סופגניות ודומיהן... לכל מי שיש רעיון בבקשה בבקשה בבקשה אני צריכה עזרה!
 

bali

New member
מנהל
מה דעתך על...

להגיש עם הסופגניות וכ``ו ליקרים טובים? מדובר בכיבוד מתוק ולכן ליקרים יוסיפו לחגיגה. את יכולה גם להכין לביבות ךפוחי אדמה בשילוב עוד ירקות לגיוון- תפוחי אדמה וגזר מגורר, או קישואים מגוררים, או בצל ירוק... יהיו לך לביבות בצבעים שונים וזה יהיה חדשני משהו, לא? בהצלחה- ענבל.
 
הגיגי חנוכה ומתכוני לביבות

אם תחשבי על זה, הסופגניה לא חייבת להיות מתוקה. מדובר בבצק או בלילה (שמרים או אשל), נייטרלים בטעם, שאנחנו עשינו מהן מתוקות לכבוד מה? לכבוד החנוכה. אז תתחילי בזה שסופגניות ליד יין יכולות להפוך לפטריות טבולות בבלילה ומטוגנות בטיגון עמוק, או בעצם כל מה שנעטף בבצק ומטוגן בשמן עמוק. לביבות הן פתרון נהדר (רצ``ב כמה מתכונים), וגם סתם להדליק נרות, להגיש גבינות עם היין, או\ו נקניקים ורק בסוף להגיש סופגניות מקונדיטוריה טובה- גם זה עושה טוב על הנשמה, במיוחד לך. אז למה לא? מתכוני לביבות ממדור שפעם היה לי במעריב: לביבות חצילים המנה הזאת תהפוך למעדן של ממש אם תשתמשו בחציל בלאדי אותו אפשר למצוא עכשיו בשווקים. גם בגבינה כדאי להשקיע. נסו להשיג את המלוחה של המאירי אותה אפשר לאתר במעדניות לוינסקי המובחרות. חציל גדול 1 ביצה 1 חלמון ביצה ¾ כוס קמח ½ כוס שמנת מתוקה מלח, פלפל שמן זית 2 עגבניות קלופות ללא זרעונים פסטו מעלי רשד 50 גר` גבינה מלוחה קולים את החציל על להבת הגז. רצוי להגן על הגז עם רדיד אלומיניום. מוציאים את ליבת החציל בזהירות למסננת פלסטיק ( החציל ישחיר במגע עם אלומיניום). קוצצים היטב את החציל המסונן מנוזלים, ומוסיפים את הקמח ,הביצים ,השמנת ,המלח והפלפל. אם התערובת נראית נוזלית מדי מוסיפים עוד קמח עד שתתייצב. מחממים את שמן הזית במחבת ומורידים בעדינות כפות של התערובת לשמן החם. חשוב מאוד שהשמן לא יהיה חם מידי, כך שהלביבה תתבשל מבפנים מבלי שתישרף. הופכים בעדינות ומזהיבים משני הצדדים. מגישים עם פרוסות העגבנייה הפסטו ומעט גבינה מלוחה. פסטו מעלי רשד את הרשד אפשר למצוא עכשיו בשפע. הוא עשב חרדלי ומזכיר בחריפותו את החזרת. טעמו העז מנטרל את טעמי הצנובר והגבינה המופיעים במתכוני הפסטו המקוריים. זר של רשד 2 שיני שום 1 כוס שמן זית מלח קוצצים את עלי הרשד והשום במערבל מזון ידני. מוסיפים את השמן בהדרגה ומתבלים בזהירות! לביבות תירס ובוטנים המתכון הבא מגיע מאינדונזיה דווקא. נכון שזה ממש לא ים תיכוני אבל הלביבות כל כך מוצלחות שפשוט הייתי חייבת. 2 כוסות גרעיני תירס 1 כוס בוטנים קלוים 3 בצלים ירוקים קצוצים 2 כפיות ג`ינג`ר טרי מגורר 1 שן שום 1 כפית כמון טחון 1 ביצה 2 כפות קמח מלח ,פלפל שמן לטיגון במעבד מזון מרסקים את התירס, הבוטנים, הבצל, הג`ינג`ר, השום והכמון. עד שמתקבלת עיסה חלקה כמעט לגמרי. מוסיפים את הביצה והקמח בזריזות מתבלים. מחממים שמן במחבת ,מחליקים כף מהתערובת לשמן. מזהיבים על להבה בינונית משני הצדדים. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. מגישים עם רוטב צ`ילי מתוק. לביבות גזר ותפוחי עץ 6 גזרים גדולים 2 תפוחי עץ חמוצים 1 בצל גדול פרוס דק 50 גר` חמאה 1 כפית בהרט\ קינמון 2 כפיות סוכר 1 ביצה 2 חלמוני ביצה ½ כוס קמח 2 כפות שמנת מתוקה שמן לטיגון קולפים את הגזרים ומבשלים במים עד שיתרככו קלות. מגררים בפומפייה על הצד הדק. קולפים את תפוחי העץ ומגררים בצד העבה של הפומפייה. ממיסים את החמאה במחבת ומזהיבים את הבצל קלות. מוסיפים את הגזר, התפוחים והבהרט וממשיכים לבשל שתי דקות תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת מהשומן. מוסיפים את הסוכר, הביצים, הקמח, השמנת המתוקה וקורט מלח. מחממים את השמן במחבת. מחליקים בזהירות כפות מהתערובת לתוך השמן. מזהיבים משני הצדדים. מגישים עם פלחי לימון ואבקת סוכר. לביבות אורז מאתמול( קרוקטים) 3 כוסות אורז לבן מבושל 1 כוס אפונה ירוקה מבושלת 150 גר` אווז מעושן \ נקניק סלאמי קצוץ דק חופן עלי נע-נע קצוצים 3 חלמוני ביצה מלח, פלפל שמן לטיגון פשוט מערבבים הכל יחד, מטגנים ,ולוקחים לפיקניק של מחר. לביבות כרישה ותפו``א 2 כרישות( החלק הלבן) קצוצות 3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים 50 גר` חמאה 50 גר` גבינת סנט- מור 2 ביצים 2 חלמוני ביצה 4 כפות קמח מלח, פלפל שמן לטיגון שמנת חמוצה \יוגורט מגררים את תפוחי האדמה על צדה העבה של הפומפייה. מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרשה בעדינות, עד שהיא מתרככת אך לא משחימה. מסננים מהשומן העודף ומוסיפים לתפוחי האדמה. בוחשים פנימה את הגבינה המפוררת, הביצים הקמח ומתבלים. מטגנים את הלביבות במחבת ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט.
 
למעלה