מה עושים עם הברזל?

enginira

New member
מה עושים עם הברזל?

בת 4 חד' ושבוע. כבר שבוע אני נותנת לה ברזל, שגורם לה לשילשול עצבני. בנוסף היא מנסה להתרוקן ולא הולך לה - כלומר השילשול לא גורם לה להקלה ביציאה לא להיפך. גורם לגירוי של המעיים. בבוקר אני מוצאת אותה בתוך שלולית (סליחה על התיאורים...). וזה אחרי שעניין היציאות כבר ממש הסתדר לנו - היא אף פעם לא הייתה עם חיתול מלא בקקי - תמיד הייתה יציאה במהלך הנקה - החלפתי לה והמשכתי. מדוע צריך את הברזל הזה? אני מאוד מקפידה על התזונה שלי: הפסקתי עם הצמחונות כבר בהריון. מקפידה לאכול בשר אדום, הרבה טחינה מלאה, אגוזים שקדים וכו'. אין אפשרות לחקות עוד חודש וחצי להתחלת המוצקים כדי שתקבל את הברזל דרך אוכל? האם התכנון של גוף האישה לקוי? מישהו שכח להכניס בחלב ברזל והמין האנושיצ סוף סוף עלה על הטעות? רופא הילדים אומר כמובן שמתן ברזל הוא מאוד, אבל מאוד, חשוב. מה לעשות - לבלוע את הגלולה המרה? נראה שגם היא וגם אני ממש סובלות מהמצב...

אפרת_ח

New member
הברזל בתזונה שלך לא עוזר לתינוקת

פטנט מפורום הנקה 317: תפסיקי לשבוע ותתני לבטן להסתדר. אח"כ תתני במשך שבוע רק טיפה אחת (במקום שלוש) בשבוע השני תתני שתיים, ורק אח"כ תעלי לשלוש. אם שיטת ההדרגתיות לא עובדת, לעניות דעתי הלא-מקצועית-בכלל, לא נורא לחכות חודשיים ולנסות שוב. לא כדאי להזניח לגמרי, כי אנמיה היא מאוד נפוצה, לא תמיד רואים אותה על הילד גם כשהיא פוגעת בו, ואי אפשר בד"כ לבדוק לפני גיל 9 חודשים.

Revili

New member
אפשרות נוספת...

להפסיק עם הברזל לחלוטין לחודשיים... לבצע בגיל חצי שנה ספירת דם ולקבוע אם יש בכלל צורך בתוספת ברזל - היא לא נחוצה באופן גורף לכל התינוקות. אם יש צורך, להתחיל להוסיף בהדרגה...בגיל חצי שנה מערכת העיכול שלה תסתגל אולי טוב יותר.

Revili

New member
העתקתי לך...

תשובה של ד"ר ליבוביץ בנושא... בנוסף, יש חשיבות למשקל התינוק בלידה וללידה מוקדמת - אז יש חשיבות גדולה יותר במתן ברזל. מאת: ד"ר מירה ליבוביץ נושא: ברזל בחלב אם כל עוד לאמא רמת ברזל סבירה, אין כל צורך לקחת ברזל במשך ההנקה. לגבי מתן ברזל לתינוקות יונקים, ובדיקות דם ךברזל - אני מעתיקה לכם הודעה שעניתי בפורום אחר באותו נושא: מתן שגרתי של ברזל אינו נהוג ברוב מדינות העולם. המנהג התחיל בתקופה שרוב הילדים קיבלו מזון על בסיס חלב פרה - חלב פרה מורתח או פורמולה על בסיס חלב פרה. תזונה זו גורמת לאיבוד ברזל דרך המעי (עקב דימומים מיקרוסקופיים) בשכיחות גבוהה, ולכן חלק נכבד מהילדים נזקקו לברזל. השכיחות לחוסר ברזל אצל ילד יונק נמוכה בהרבה, אם כי קיימת, בעיקר לאחר גיל חצי שנה. בגיל חצי שנה אנו מתחילים להציע לילד מזונות נוספים, ומשתדלים די מהר להציע מזונות עשירים בברזל, כי המאגרים מהלידה, והברזל בחלב אם כבר לא תמיד מספיקים. אני מציעה לעשות בדיקת המוגלובין (ברזל) בגיל 9 חודשים, ולהחליט בהתאם. בדיקת המוגלובין אפשרית ויעילה בכל גיל, אך יש תהליך טבעי של ירידה בהמוגלובין לאחר הלידה, ובהמשך עליה, ולכן לעיתים מוצאים דווקא את הרמה הנמוכה יחסית, נבהלים, ונותנים ברזל שלא לצורך. אבל אם יש בעיה כלשהי, אין כל מניעה לעשות את בדיקת הדם בכל גיל. אם מתגלה חוסר ברזל, אין כל בעיה לתת ברזל, ולא נגרם שום נזק בילתי הפיך. נזקים נגרמים ברמות נמוכות ביותר, הנמשכית זמן רב, ואלה מצבים נדירים ביותר. בהצלחה!

enginira

New member
תודה. ושאלה.

לא ברור מה הכוונה בטיפה, אח"כ שתיים ורק בסוף שלוש. הברזל של קצט (טיטיפות פריפל-3) כתוב לתת 2 טיפות/ק"ג משקל גוף. במקרה של הדובשנייה שלי מדובר בלפחות 14 טיפות...

Revili

New member
המינון נשמע לי לא תקין...

למיטב זכרוני, תינוק בן 4 חודשים אמור לקבל 3-4 טיפות בסה"כ של פריפל 3 ביממה. אולי זו הבעיה והייתי מתייעצת עם הרופא וכמובן לא נותנת כלל ברזל עד ההתייעצות.

enginira

New member
וואו! טעות חמורה

הורדתי מהרשת את ההוראות - אחרי קריאה מדוקדקת גיליתי שהמינון הוא: לתינוקות - 1מ"ג/ק"ג משקל גוף ליום. בחלק אחר של העלון רשום שבכל טיפה יש 2.5 מ"ג - כך שאכן מדובר על 3 טיפות. מה שבילבל הוא שרשום לפגים 1-2 טיפות/ק"ג משקל גוף ליום. ובנוסף יש הוראות למניעת אנמיה ויש הוראות לטיפול באנמיה. נתתי לה את המינון המופרז 3 ימים והפסקתי לפני יומיים. כבר רצתי לשאול רופא ונאמר לי שמשלושה ימים לא נגרם כל נזק. היא שילשלה את זה ופינתה מהגוף. בגדול הרעלת ברזל יכולה לפגוע בכבד, אבל מדובר בכמויות גדולות בהרבה. תודה רבה!!!! מזל ששאלתי. מקווה לא להרעיל אותה גם בעתיד....

רופאים המליצו לנו להפסיק עם ברזל

בגיל הזה, כי זה בלבל לילדה את הבטן. עשינו בדיקת דם בגיל חצי שנה, וההמוגלובין היה 11.8, שזה מעולה. זז ויתרנו על הברזל. (אגב, הבדיקה לא הטרידה אותה, היא היתה נינוחה ומסוקרנת).

למעלה