מה עושים עם ביקורתיות?

Strawberry7

New member
מה עושים עם ביקורתיות?

אני כל כך ביקורתית כלפי אנשים אחרים (גם כלפי עצמי) עד שזה גורם לי לשרוף אנשים על דברים כל כך קטנים, ולראות אצלם את הדברים הרעים ולהתעמק בזה... גם למרות שאני מודעת לזה שזה הורס אותי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מודעות זו התחלה טובה לתהליך

יקירה,
את מודעת לכך שהביקורתיות שלך מזיקה, זו התחלה טובה.
קשה לתת טיפים קטנים - זה נושא רחב, כי הביקרותיות נובעת ממקום עמוק. הכיוון בעיני הוא להיות מסוגלת להכניס חמלה כלפי עצמך וכלפי אחרים. להיות מסוגלת לראות את עצמך ואחרים כאנושיים וראויים לאהבה, עם כל הפגמים.
אם זה זמן נכון לך להתחיל שינוי - בדקי אם תהליך אימון אישי יכול להתאים לך.

strawberry7

מוקירה אותך על המודעות את מבינה שאת ביקורתית כלפי עצמך .
ישנם אנשים שהם בקורתים רק כלפי הסביבה הם מושלמים
עם זאת הנושא מורכב ועמוק ,יש צורך לבדוק מאיפה זה נולד ומישם להתחיל להתיחס בהמון חמלה
את יכולה להתחיל לקרוא את הספר הלב הנבון יכול לקדם אותך
לווי בתהליך יוכל מאוד לעזור לך לקבל את עצמך ואת הסביבה
בהצלחה

Optimistic Girl

New member
מתחילים מ-

קודם כל, חקירה עצמית:
מאיפה נובעת הביקורתיות שלך? אולי מהורים שהיו ביקורתיים כלפיך?

דבר שני,
ספרים יכולים לעזור/או לקחת אימון אישי.

כמו כן,
להתחיל לפתח חשיבה של 'לראות את החצי כוס המלאה'
ישנם ספרים כמו 'הסוד' וכל מיני לפיתוח אופטימיות וחשיבה חיובית.

בהצלחה

מודעת לזה שזה הורס אותי

הי Strawberry7.
גם אני מאד מעריכה את המודעות, האומץ והתובנה שלך שמוטב לשנות ולצמצם את נזקי הביקורת.
השאלה שלך מראה שאת מבינה את המחיר ולכן את כבר מבקשת עזרה. יותר מכך: נשמע שאת כבר מוכנה לעשייה ממשית, שהרי את שואלת - "מה עושים" עם ביקורתיות..
כל אלה מאותתים שאת רוצה לשנות את המצב. את נמצאת בנקודת פתיחה שמעוררת תקווה ומעודדת משום ששינוי דורש מודעות והכרה במחיר + מוטיבציה לעשייה + עקביות, החלטיות ואמונה בכוחות שלך להוביל שינוי.
תרגיל קטן להתחלה: פנקי את עצמך עם פנקס / מחברת יפה. כל יום לפני השינה כתבי לעצמך - 3 היגדים חיוביים על עצמך, על דברים שעשית, מחשבות, רעיונות, תובנות וכ"ו. מאד יתכן ש"הקול הביקורתי" ירעם ויתנגד בהתחלה. זה בסדר. קבלי אותו כי הוא ודאי עזר לך בעבר ומטרתו להמשיך לשמור עליך. רק הנמיכי לכמה דקות את הווליום שלו כדי לשמוע גם קולות אחרים מלבדו.
חזרי על התרגיל כל יום. לאט - לאט יהיה לך יותר היגדים וזה יהפוך למשהו טבעי וזורם יותר. תני לקולות האלה מקום. בבקר קראי אותם ובמשך היום תזכירי לעצמך שגם הם קיימים.
כשיתאים לך תוסיפי היגדים חיוביים גם על דמויות אחרות.
ככל שתתאמני על היגדים חיוביים הם ישפיעו גם על המחשבה והגישה שלך לעצמך ולאנשים אחרים.
בהצלחה, כרמית

ordanco

New member
תובנה ללא עשיה = תסכול

את מחפשת צרות?

תובנה ללא מה לעשות עם זה = תסכול,
כבר עדיף להיות אהבל

אם כבר מודעות - תעשי עם זה משהו
זה משהו רציני ולא מספיק טיפ ממאמן בפורום.

קצת רקע:
ביקורתיות זה כלי. כלי קטלני אך עדין כלי.
זה בטח עזר בעבר להצליח, או להתמודד עם מצבים מסויימים.
הבעיה עם הכלי הזה - הוא הופך להיות בעל הבית ואת הופכת להיות המשרתת שלו,
כרגע את רוקדת לפי החליל שלו.
את כבר לא נמצאת במצב שאת בוחרת מתי להשתמש בכלי ומתי לשים אותו בחזרה בארגז כלים.

עבודה עם מאמן טוב תוכלי להחזיר אותו למימדים הנכונים שלו - כלי ולא בוס.
מספיק עם התסכול ממנו, זה לא כיף לחיות ככה.
מסתדר לך?
אורן

tmcoaching

New member
הינה לך פתרון מעולה לבעיית הבקורתיות.

ערב טוב לך ..
אני שמחה שהבנת שלהיות אדם ביקורתי זה להיות אדם שכל הזמן דרוך למצוא את הפאק הבא באדם שמולו ואנשים כאלו נותרים לבד עם השנים ומבינים שהיו צריכים ללכת רחוק בכדי לשלוט בצורך הלא בריא הזה .
נעים מאוד שמי תהילה מילר ואני מאמנת אישית לפריצת דרך קיקבוקסינג.השילוב הנ"ל מציע לך מצד אחד את האפשרות לתעל את רגשותייך ואת את "הכפיתיות " בדחף הזה של לבקר את עצמך את האחר... הרבה אגרסיות וכאב יוצאים באיגרוף עצמו. (על מגן לא אחד על אחד בזירה..:).
ומצד שני את חווה תהליך מדהים של אימון אישי קצר מועד שבו אנחנו מבינות יחד מה יש שם באמת בדחף הזה אולי פחד?
ואיך מעדנים אותו.
אני מזמינה אותך לשיחת הכרות ללא מחויבות מצידך
זה האתר שלי tm-coaching.co.il
הנייד 0502444253
תהילה

למעלה