מה עושים עם אלפים?

מה עושים עם אלפים?

שלום לכולם. אני DM במשחק בAD&D מהדורה שנייה. אני לא נוקט חיבה יתירה לגזע האלפים, והבעייה שלי היא שבקבוצה החדשה שאני מנחה כולם (חוץ משחקן אחד) מתעקשים להיות אלפים! זה יכל להיות טוב ויפה, אבל אחד השחקנים משחק מישהו זדוני, שלדעתי הוא משחק אותו כמו בן אדם ולא כמו אלף. אני שוקל להפיל מגיפה הורגת אלפים בעולם שלי. אני קיצוני מדי או שיש לכם עיצות בשבילי?

שה"מ טוב...

לעולם לא מתערב בבחירת הדמויות של שחקניו. שה"מ טוב מאלץ את עצמו ואת עולמו להסתגל לרצונותיהם של השחקנים. אם כולם רוצים להיות אלפים, אין לך הרבה ברירה, אלא אם כן אתה מצליח לשכנע אותם ע"י שימוש בלשון חלקלקה לשחק את מה שאתה רוצה שישחקו. נניח שלא הצלחת לעשות זאת - אתה "תקוע" עם חבורה של אלפים. ראשית דאג שלא לכל האלפים יהיה אותו עיסוק. חמישה קוסמים בחבורה יכול להיות דבר נורא ואיום. שנית דאג להסביר לחבורתך על גזע האלפים ועל משמעות המשחק שלהם: אלף אינו סתם יצור יפה-תואר - אלפים הם יצורים אדישים, סנובים, מרוחקים, מתנשאים, ולא נחמדים בד"כ לאנשים שהם אינם מכירים. ברוב העולמות אלפים הינם גם יצורים טובים, אלא אם כן קיים אצלך מושג ה"אלף האפל" ואז ניתן להתאים למערכה אלף זדוני ומרושע. בקיצור - למה חבורה של בני אדם זה טוב, וחבורה של אלפים זה רע? בהצלחה!

דרגורן

New member
למה זה כזה משנה לך?

תראה, להיות אלף אומר שיש לך יתרונות וחסרונות, אבל לא בהכרח קובע איך תתנהג. כמו שיש אנשים סנובים, אז יש אלפים שהם לא סנובים. תן להם לשחק מה שבא להם, ואם אתה חושב שהם בחרו בדמות האלף רק בגלל חישובים מתמטיים (הם מקבילם יותר פלוסים ממינוסים) תדאג להוסיף מינוסים תוך כדי משחק, לדוגמא: גזעים ששונאים אלפים (כמו גמדים) יכולים להתקיף את הדמויות "רק" בגלל שהם אלפים רזים ובוגדניים
או שבערים אנושיות ידרשו מהם 5%/10% יותר בתור תשלום על דברים... תברר למה הם רוצים להיות אלפים ולפי זה תחליט מה לעשות.

תראו. . . .

די קשה לתכנן עולם שהאלפים נדירים, כשכל השחקנים מתעקשים לשחק אלפים. חוצמזה, הם משחקים אותם כאילו היו בני אדם! תזכרו שהאלפים הם כמו שאמרת - יצורים אדישים, סנובים וכו´, ובד"כ טובים. אחד מהם משחק אלף רע, אפילו שאסרתי עליהם לבחור בנטיות רעות! (הוא משחק ניטראלי טהור). ןלא נראה לי. נראה לי שהם פשוט הוקסמו מאיך שהאלפים נראים, ואיך מציגים אותם תמיד בספרות, אבל הם פספסו לגמרי. וכן, כמובן יש את אלה שבחרו בהם בגלל חישובים מתמטיים. +1 לקשת ולחרב (שאת החרב ביטלתי) והאופציה לMULTICLASS (שפתחתי גם לבני האדם). ומבחינה מתמטית מאוד קשה. ובקשר לשאלה "מה טוב בחבורה של בני אדם ומה רע בחבורה של אלפים" היא, שבשביל משחק נכון, צריך להבין את הדמות. ואין מה לעשות - כולנו בני אדם וזה מה שאנחנו מכירים. אז אולי שחקן אחד יצליח לשחק אלף כמו שצריך. אבל סופה של חבורה של אלפים להתנהג כמו בני אדם וזה מרגיז אותי, כי זה אומר שבסופו של דבר הם בני אדם שנראים שונה ויש להם יותר בונוסים. הרעיון של המגיפה האלפית נראה לי יותר קוסם.

Ga-Ga

New member
הפתרון לא במגיפה האלפית

קודם כל לדעתי אתה צריך להסביר להם את החסרונות את האלף ואני יודע שאחד הדברים על השחקן הם דמות שעולה דרגות מהר! אז תכניס בהם פחד בכך שתגיד להם כל כמה נק"ן(נקודות ניסיון) עובר האלף דרגה :) או שלדעתי אתה יכול לעשות הכי פשוט שכל שחקן חייב להיות עם גזע שונה דוגמא: מישהו בחר להיות אלף זהו אין יותר אלפים בחבורה כל אחד יהיה גזע אחר.. ואל תשכח שאתה הוא השה"מ זה שיכול לשנות את כל הספר עם רק ירצה תשתמש בכוח שלך. ותשים להם תנאים.

ממש פתרון לא טוב

אם הייתי יכול לעשות את זה, אז לא הייתי בבעיה. אבל אני מאמין בלתת לשחקנים לשחק מה שהם רוצים. ואם זה היה אלף אחד או שניים אז ניחא. אם הם היו משחקים אותם כמו שצריך אז בסדר. אבל איך אני אקבע רק גזע אחד בחבורה? איך אני מעודד חבורות בני אדם ככה? ולאלף בקושי יש חסרונות! (מגבלת דרגה לא מזיזה לאף אחד) כמות נק"ן נקבעת לפי מקצוע ולא גזע. אני לא רוצה לגעת בחוקים. אני צריך פתרון יצירתי לבעיה. אני ממש לא רוצה להפוך את האלפים למשהו אחר (אורקים, גובלינים) או להרוג אותם ביום שישי הקרוב. . ..

ק א ר ן

New member
אני מאמינה שיש לי פתרון מושלם

לבעיה שלך. אתה לא רוצה לאסור על השחקנים שלך להיות אלפים? בסדר. אתה לא רוצה להרוג את כולם? סבבה. אמרת שאתה מחפש פתרון יצירתי, ואני מאמינה שיש לי את מה שאתה מחפש... אז ככה: כשהם באים אליך, הם שותים בד"כ. אם לא, תיתן להם במבה או שתפעיל חימום. אז, כשהם יהיו צמאים, לך למטבח ותכין להם משהו לשתות ותתעכב עוד רגע להכניס להם חמישה, שישה כדורי וליום לשתיה (5,6 לכוס). חכה כחצי שעה. לאחר מכן, כשהם כבר יהיו מסוממים, על סף שינה, תעשה להם חתך קטן ביד ותחדיר להם שבב קטן שיגרום להם כאבים עצומים בלחיצת כפתור (כמו באי של ד"ר מורו). כשהם יתעוררו בבוקר שאחריי, תתנהג בטבעיות... במפגש הבא שלכם, כל פעם שמישהו יעלה את האלפים באיזה אופן שהוא (גם אם זו אמירה תמימה על אלף זר אשר אינו נוגע אליכם כלל), תלחץ על הכפתור...... עד מהרה, העולם שלך יהיה נקי מאלפים. מילה שלי.

קארן את גאונית!

רעיון דגול! איך אני לא חשבתי על זה? ואז באמת הם יוכלו לקרוא לי "דן המסוכן". איזה מין DR EVIL אני? איזה רודן אכזר אני ולא חשבתי על פתרון כזה? אלימות מחוכמת. אהבתי. תודה! אבל. . . . . איך אני מתמודד איתם בלי להשקיע תקציב (שבבים עולים הרבה בימינו)

ק א ר ן

New member
אתה מוכן לסמם את החברים שלך

ולהתקין בהם שבבים (כשאתה לא מודע אפילו עד כמה זה מסוכן) אבל יש לך בעיה להשיג כסף??? אם אתה בן אדם כזה ישר, לך לעבוד.... פתרון חלופי - תשלח לחברים שלך חשבון. פתרון חלופי - תבקש תקציב מאגודת הרשעים הנזקקים הבינלאומית.

עוד רעיון טוב.

את ממש מלאה ברעיונות דגולים! לסמם אותם, להשתיל שבבים ולחייב אותם. . . . זהו, יחזירו לי את הכסף על ה"כיבוד" שקניתי לפגישה. הרי כולם צריכים להתחלק בהוצאות. לא? וזה לא ממש מסוכן. אחותי סיימה ללמוד רפואה. היא תעזור לי. בשביל הקטע הטכני יש לנו ידיד שהוא איש חומרה. . .

יצירתי, נחמד, וגרם לי לחשוב על

פתרון קצת אחר (אם כי דומה). תכניס מזל רע למשחק. כל פעם שדמות משחקת OUT OF CHARACTER (כלומר כבן אנוש במקום אלף) קורה לו משהו רע. זה יכול להיות יבלת שמורידה כריזמה, זה יכול להיות קוץ מעצבן שמסיח את דעתו ומוריד את הדקסטריטי, או אלף ואחד דברים אחרים. אל תסביר למה זה קורה, תן להם להבין לבד מתי דברים רעים קורים ומתי לא.

וכמובן, יש את הנשקים שנשברים בדיוק

ברגע שצריך. אלף שהמיתר בקשת נקרע בדיוק כשמתח אותו כדי לפגוע באורק, לא יעזור כל הפלוסים בעולם. את החץ הוא לא יכול לירות...

אוקיי המגיפה שלי מוכנה.

אוקיי, סיימתי להכין את המגיפה האלפית (ואחותי שסיימה ללמוד רפואה עזרה לי, שאני אוכל להסביר בדיוק מה עושה את זה. . . ) זה נורא, אבל לא כ"כ. חצאי אלפים נשאים אבל לא חולים. וגם. . . . שילבתי את זה כחלק מעלילה שרציתי להריץ. עכשיו השחקנים שלי יהיו חייבים לעשות מה שאני רוצה, כי הם יהיו חייבים להגיע לתרופה, שנמצאת, איך לא, איפה שאני רוצה שהם יגיעו. MUWAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA!

ק א ר ן

New member
דן, שאלה לי אליך...

אתה נהנה מה-power trip שלך רק על השחקנים שלך, או שהזדוניות שלך היא כנה? אני חושדת שאתה יפה נפש אשר נהנה מסטיותיו בעולם המדומה בלבד... מיהו דן האמיתי???????????????? (אגב, אהבתי את ה-MUWAHAHAHA בסוף)

אין לי POWER TRIP!

באמת! אין לי! אני יותר מדי טוב איתם, בגלל זה הם עושים מה שהם רוצים ולא מה שאני רוצה. והיה שלב שכל אחד עשה מה שהוא רצה, וחלק מהשחקנים הרגישו בחוץ, אחד פרש וגם אני הייתי קרוב, אבל יישרנו קו. תראי, אני מאמין שכולם (אבל כולם) צריכים להנות, והתפקיד של הDM הוא לדאוג שקודם כל השחקנים יהנו. (תזהרו מהאוויר החם שהולך להתפוצץ כל רגע) אבל . . . . לאט לאט פיתחתי שנאה כנה נגד האלפים, אותם אני מכנה ה"אמריקאים של הפנטזיה". וכמו שאמרתי, מילא הם היו משחקים אלפים כמו שצריך. אבל עצבן אותי שהם בוחרים אלפים בגלל הבונוסים או סתם כי הם רוצים לשחק (ושייסלח לי על הביטוי) "כוסיות בלונדיניות עם עיניים כחולות". לתומי, אני ראיתי גם בנות אדם כאלה, אבל לא. יש לי בחבורה חמישה שחקנים. זה שפרש היה בן אדם, ומהחמישה הנוכחים רק אחד משחק בן אדם. כל האחרים אלפים (ואחת חצי אלפית) וכולם בלונדינים עם עיניים כחולות. מה אנחנו, שבדים? והם מתנהגים כמו בני אדם. כולכם אמרתם, אלפים צריכים להיות אדישים משהו, נעלים, טובים ולא POWER HUNGRY. דווקא החצי אלפית שהיא פלאדינית, אמנם לא משחקת לפי קוו הדמות של אלף, אבל יש לה אחלה משחק של פלאדין. לא הייתה לי שום בעייה עם זו הייתה קבוצה אלפית שמשחקים כמו אלפים, אבל הם פשוט משחקים בני אדם שנראים כמו אלפים. ובקטע של הPOWER TRIP. בטח שאני נהנה. במיוחד מאלה שהמשחק ממש חשוב להם, ונותנים לי מתנות כדי לא להרוג את הדמויות שלהם. ובקטע של הסטיות. . . . . בואי אני אגיד לך ככה: גיבורי התרבות שלי הם גרגמל, שושו השועל, מגהטרון וגאלוואטרון (מהרובוטריקים) וDR EVIL. מה זה אומר עליי? הזדוניות שלי כנה. אני הולך להשתלט על העולם עד גיל 25, מה שמשאיר לי שנתיים - אם את רוצה מקום בקבינט שלי את מוזמנת להגיש טפסים.וכן, אני נהנה מהסטיות שלי בעולם הדמיוני בלבד. מצאתי את העולם הדמיוני מקום טוב לפרוק אגרסיות. (לא בהכרח במשחק). אני לא יפה נפש. אני עדין נפש, בגלל זה, אני מתעל את השליליות שבי לעולם הדמיוני, שמה היא לא תעשה נזק לאף אחד. ואין כזה דבר "דן האמיתי". מאז שנפלתי לירקון בכיתה ז´ שוכנים אצלי בגוף כמה אנשים שקוראים לעצמם "דני האמיתי", וכולם ביחד מרכיבים אותי. וכן, באמת נפלתי לירקון.

דרגורן

New member
../images/Emo3.gif בוא אני אגיד לך מה אני הייתי

עושה במקומך: קודם כל - למה הם רוצים להיות אלפים? אם זה בשביל הבונוסים, אז אני הייתי עושה עולם שברובו מאוכלס ע"י אלפים ואז אין להם שום יתרון על פני שאר האוכלוסיה! פלוס בקשת ובזריזות זה רק ביחס לבני אדם! אם יש 90% מהאוכלוסיה שהם אלפים, אז לאפלים אם שום יתרון על אלפים אחרים! לגבי התנהגות: תפוס כל אחד מהשחקנים בצד לבד (או ביחד) ותשאל אותו את השאלות הבאות: 1. למה בחרת אלף? 2. מה האופי של האלף שלך? 3. מה הגיל של הדמות? 4. למה הדמות יוצאת להרפתקאות ולא נשראת בבית לישון? 5. למה הדמות שלך עושה את מה שהיא עושה? (למה הפלדינית פלדינית ולא לוחמת? לדוגמא) 6. איך הדמות שלך הפכה להיות מה שהיא? (מי לימד אותה וכו´) השאלות הנ"ל חשובות מכוון שהם הופכות דף של מספרים ומילים, לדמות! שלושה אלפים עם אותם תכונות בדיוק, יכולים להתנהג שונה בכל מצב בגלל העבר שלהם והאופי שלהם! לפי מה שאתה מספר, השחקנים שלך מתייחסים לדמויות בתור ערמה של נתונים ולא בתור דמות... אחרי שהשחקנים עונים על השאלות, אתה והם רואים דמות ואז אם השחקן לא פועל בהתאם לקווי האופי (שהוא קבע) של הדמות אתה "מעניש" אותו.... או אפילו יותר טוב, פשוט צריך לתגמל שחקנים שמשחקים טוב (יותר נק"ן, יותר "מזל", יותר אוצר וכו´) במקום להעניש... אחרי שהתחלתי להשתמש בשיטת השאלות הנ"ל (ויש עוד הרבה שאלות...) הדמויות הפכו להיות הרבה יותר חיות והרבה יותר מעניינות! במקום חבורה של שני גמדים, אלף וקנטאור הם הפכו לרוגור גמד ההרים המרוגז תמיד, ליור גמד המישורים נעים המזג, גיליניור האלף הפראנואיד וטורט הקאנטור שלא מפסיק לאכול....

מבחינת אישיות

הם משקיעים באישיות של הדמות. למה הם בחרו אלפים דווקא? כתבתי למעלה. מוקסמים מרעיון ה"אלפים" של טולקין וכו´. הפלאדינית לדוגמא, היא שחקנית חדשה, שעשו לה שטיפת מוח כדי שתשחק כוהנת (לא יודע למה הם אוהבים כוהנים), ואני הצלתי את המצב (אם יש משהו שאני שונא יותר מאלפים זה כוהנים ויש לי כבר כוהנת אלפית אחת). והיא דווקא נכנסה לדמות. היא רצתה משהו שילחם ברוע בצורה קיצונית. מי יותר טוב מהפלאדין? ברגע שהיא הבינה שהיא צריכה להיות גם טובה וגם אנטי רעה, נורא נהניתי מהמשחק שלה (לפחות בפגישה הבודדת שהיא הייתה). עכשיו יהיה מאוחר מדי לשנות את העולם שלי, וחלק מהבונוסים אני מתעלם, אבל גם אם לא היו הבונוסים אז הם היו משחקים אלפים. לדעתי, כמו שכתבתי כבר, הם משחקים בני אדם שנראים כמו אלפים. פשוט כל רעיון ה"בא מהטבע" וכו´ מקסים אותם. השורה התחתונה: אני פשוט שונא אלפים כי אני גזעני.

דרגורן

New member
אם ככה אז:

1. קרעת אותי מצחוק. 2. אין לך ברירה
אם אתה שונא אלפים סתם, והם מעצבנים אותך סתם, אז מתי שהוא ימאס לשחקנים או לך. אם ימאס לך אז אתה תעשה "מגפת אלפים" ועוד כל מיני דברים ואז השחקנים יחליטו שלא כייף להם יותר...... אני חושב שזה בסדר גמור לשחק אלפים שמתנהגים כמו "בני אדם", כל עוד הם משחקים בני אדם מעניינים או נורמליים ולא דף מספרים ותכונות....

One way ticket

המגיפה היא הספתח לאפוס החדש שלי: ONE WAY TICKET TO THE END OF THE WORLD. מערכה בת חמש תת מערכות, שבסופו של דבר תביא, אם לא יעצרו את הרעים לסוף העולם. לדעתי זה לא בסדר, כי באותה מידה הם יכלו לשחק בני אדם. בני אדם אני מבין. אני בן אדם (לא נכון, אני אורק) וכמו שאמרתי לך, אני סתם גזעני. בכל מקרה, אני שמח שהעליתי חיוך על שפתיך.

דרגורן

New member
One way ticket

אם לא תיזהר מאד מאד, ה-One way ticket יהיה לעצם המשחק... כאשר עשו לי את ה"תרגיל" הזה (אם לא תעצור את הרע, סוף העולם יגיע) זה נגמר בשלושה שחקנים (מתוך ארבעה) שלא מוכנים לשחק עם השה"מ ההוא בתור שה"מ! זה התחיל במזימות כלל עולמיות (כרגיל), רק שהאתגרים היו בלתי אפשריים (גם לסופר גיבורים!), דמויות מתו על ימין ועל שמאל (ואם הן לא מתו הן עוותו ללא היכר) ופשוט נשבר לנו... אם יש חוק שאימצתי לעצמי מאז, זה שהמטרה היא להנות, ואם השחקנים צריכים להציל את העולם, עליך לגרום לכך שהם יצליחו
(אבל זה רק אני...)

למעלה