מה עושים עכשיו?

מה עושים עכשיו?

שלום רב! אני ובעלי נפרדנו לפני 4 חודשים. גרים בבתים שונים. דיברנו בינינו והחלטנו שמתגרשים סופית, הגענו להסכמה בכול דבר-גובה מזונות, חלוקת רכוש, הסדרי ראיה של הילד משוטף שלנו. אבל מה עושים עכשיו? איך מתחילים תהליך הרשמי של גירושים אם יש לנו הסכמה לגבי הכול? ללכת לעו"ד? לעשות הסכם איתו? ואז? לבית משפט לענייני משפחה? לרבנות? מישהו שעבר את זה יכול לעזור?

Rtitan

New member
דבר ראשון?... אבל ממש ראשון?...

משנים את הניק!! לא מתחילים תהליך כזה כשממש עצוב... קחי את הזמן שלך - אל תרוצי לשום מקום. כשתרגישי שאת עומדת על הרגליים ולא ממש עצוב לך אלא רק קצת, אבל בסך הכל את צעירה והחיים לפנייך ויש לך את כל הזמן שבעולם לחוות ולגדול ולהצליח בפעם הבאה יותר - לכו למגשר (לפחות לדעתי - יש לי ניסיון מצויין עם ההליך הזה), הוא יכתוב לכם הסכם, אתם תלכו ותאשררו את ההסכם בבית הדין לענייני משפחה ואז תוזמנו להתרגש ברבנות. שיהיה בהצלחה
ו-
היום אולי "ממש עצוב10" מחר "ממש עצוב9"... 8...7... כשתגיעי ל-0 תחליפי ל"טיפה עצוב"... אחר כך... כבר תמצאי משהו יותר זורח

../images/Emo6.gifתודה אהבתי../images/Emo24.gif

יש על מי להמליץ? איזור מרכז, דרום, שפלה? שמעתם על מכון רעות ברחובות? אני פשוט חשבתי שלמגשר הולכים אם יש מחלקות וריבים ואם אנחנו מסכימים בהכול זה לא הכתובת.. אולי אני טועה אני פשוט מתאוולת עכשיו על חלום שהתנפץ. על חלום שהיה לי כשהתחתנתי -משפחה מאושרת, שלמה. טיולים ביחד, ארוחות ביחד, קניות, חגים.. עכשיו בגלל החגים אני בכלל בדיכאון, אולי כשחגים יגמרו, שיגרה תעזור

Rtitan

New member
גישור הוא ממש לא רק אם יש מחלוקות...

ואת לא ממש יודעת אם אין לכם מחלוקות - כי יש דברים שיכול להיות שלא לקחתם בחשבון ומגשר יוכל לייעץ לכם, לעורר את תשומת הלב ולעזור לכם להיע לעמק השווה את יתגלעו חילוקי דעות. קחו מגשר שהוא עו"ד - והוא יעשה את כל ההליכים שצריך עד לרבנות - מאד נוח, זול, ולא משלמים הרבה (בעיקר לפסיכולוג אחר כך...) כולנו מבינים בדיוק על מה את מדברת - האבל הזה על מה שהיה, מה שאבד, מה יכול היה להיות ועל מה חלמנו שיהיה... הקושי הגדול הוא להיפרד מהחלום שלנו למשפחה ולמקום שלנו... וזהו אבל קשה, אבל לכל דבר - לכן אמרתי לך להיות סבלנית. יש זמן - סיימי שלב אחרי שלב - לא לקפוץ על שלבים. אחרי הגירושין - אולי תהיה תקופה שתהיי לבד - זו גם תקופה חשובה שבה את לומדת להכיר את עצמך עם עצמך... תקופה לא קלה - אבל לומדים ממנה המון. אמצי אותה אלייך... החגים הם בהחלט... אסון אקולוגי
עוברים גם אותם, ולומדים את אחד השיעורים הכי חשובים שיש: אנחנו הרבה יותר חזקים ממה שאנחנו בדרך כלל מוכנים להאמין או בכלל להודות. לומדים לקחת את הכל בפרופורציות הנכונות. שיהיה בהצלחה
אם כבר סתיו - הנה: זה סתיו בחוף הצפון-מזרחי של ארה"ב: רואה את העץ האדום הזה? הוא צולם בשבוע שעבר - היום כבר אין עליו לדעתי אף עלה אחד לרפואה... באביב הבא - הכל יהיה כלא היה: העץ יהיה ירוק ומקסים שוב.

aviavram

New member
רק אם את בטוחה לחלוטין

שלא יהיו חרטות ובלגנים לכו למגשר אחרת עדיף עו"ד יש לא לוחמניים

woman17

New member
כמה שאתה צודק

כשאני הגעתי להחלטה על פירוק, היא באה לאחר שנה של המון התלבטויות וידעתי שכתיפול ההחלטה אהיה לגמרי שלמה עם עצמי. נכון שחששתי, אבל חייבת לציין שמרגע הפרידה הסתובבתי לי עם חיוך מתמיד על פניי (כמה שזה נשמע הזוי) כל האנשים סביבי טוענים שזה רק עשה לי טוב וכך גם אני מרגישה. עם כל הקשיים שאני עדיין עוברת (ומאוד מאודדדד קשה לי- סיפור ארוך) טוב לי מתמיד ואני מאושרת! אז באמת, קחי פסק זמן כדי לעבד את הכל ורק אז לכי על זה כשאת לגמרי שלמה עם המהלך. שולחת לך חיבוק חם

תודה על התגובה../images/Emo140.gif

אני מאוד שלמה עם המהלך. אני בטוחה ב-100% שהחלטה להיפרד היא החלטה נכונה . אולי החלטה הכי נכונה שעשיתי ב8 שנות נישאוים שלנו. כמובן שזה לא עושה את החיים שלי יותר קלים, אבל אני מאוד שלמה עם זה. לא אפרט כמה סבלתי ב-8 שנים האלו, אבל זה היה גהנום. עכשיו אני מרגישה יותר חיה מאז.

calya

New member
אנחנו במקרה דומה בחרנו במגשר שהוא גם עו"ד

שישב עם שנינו, עבר על עיקרי ההסכם, וידא שכל אחד מאיתנו מודע לזכויותיו ומה הוא מוותר ומה מרוויח וכן תפקידו היה לבדוק שההסכם עומד בשני קריטריונים מאד חשובים: 1. הוא לטובת הילדים (אם יש לכם כאלו). 2. ניתן לאכוף אותו בעת הצורך. לאחר שהסכמנו על הכל הוא ניסח לנו את זה משפטית. הוא הכין לנו הגשה לבית המשפט ודאג שיזמנו אותנו. ביום שזימנו הגענו לשופטת... היתה לנו קצת סאגה איתה (נפלנו על אחת מטורללת במיוחד) אז נדרשנו להגיע 4 פעמים נפרדות באחת מהן גם להביא את המגשר... ואז היא אישרה את ההסכם (בלי ששינינו אותו, סתם קמה על צד ימין באותו יום). אחר זה עם האישור מבית הדין לענייני משפחה ניגשים לפתוח תיק ברבנות ומוזמנים לשם לשתי פגישות ו...זהו. ההליך ברבנות הוא סתם פורמאלי כשבאים עם הסכם מאושר ע"י בית דין לענייני משפחה. אם את רוצה המלצה חמה מהלב: עו"ד גלעד לוי 054-4565627 הוא בן אדם מקסים. וגם כשהיה לנו נדמה שהכל מוסכם עדיין היה כעס ועלבון וכמה פעמים מישהו עזב את החדר בזעם והוא ידע להחזיר אותנו למקום ממנו התחלנו - לרוגע. הוא קודם כל בן אדם, זה נורא חשוב. החסון (מבחינתינו כי אנחנו גרים במרכז) שהוא גר בצפון הרחוק. אבל למעט פגישה ראשונה שבה גיבשנו הכל ועוד פגישה אחרונה לסיכום וחתימה על ההסכם הכל נעשה מולו במייל. את הפגישות האלו קיימנו בחיפה. לא נורא... פשוט נסענו.

תודה על המלצה אבל חיפה-רחוק מידי../images/Emo10.gif

היתי רוצה מישהו קרוב יותר. אולי חברי הפורום ימליצו לי על עוד מישהו. אבל את הרגעת אותי קצת, נראה לי שזה לא כ"כ מסובך כמו שחשבתי קודם. ניסיתי לקרוא על תהליך גירושים באתרים בעברית ונבהלתי קצת, נראה לי גדול מידי, מסובך מידי, חשבתי איך אני אעבור את כול זה, מי יסביר לי, מי ידריך אותי. אבל לפי 2 תגובות שקיבלתי עד עכשיו אני הבנתי שפשוט צריך למצוא עו"ד/מגשר טוב. נכון?

calya

New member
אכן. אפשר גם רק עו"ד. אבל אני העדפתי

שהוא יבוא מהכיוון של גישור כדי שהוא יהיה "שוחר שלום" ולא "שוחר מלחמה" אם את מבינה את הכוונה... בכל מקרה נסי להתקשר אליו: א. יכול להיות שהוא עובד גם בהרצליה איזה יום בשבוע (נדמה לי שהוא אמר משהו כזה) ואפשר להפגש שם. ב. אם לא הוא יכול בטח להמליץ לך על מישהו טוב אחר מהמכון גישור בו הוא עובד - גבים. הם מצויינים (לא כולם עו"ד במקצועם, ואתם צריכים מישהו שגם ינסח הסכם משפטי, לכן כדאי לשאול אותו...) בהצלחה.

אפשר לסבך את העניינים מאוד בקלות.

אתרים רבים מכילים מידע רב שמקל על מי שרוצה בכך לסבך את העניינים. עם זאת, מצבכם - תחת ההסכמות - פשוט יחסית. בגלל שיש ילד משותף (זה העיקר) ורכוש משותף, כדאי לחתום על הסכם בפני עו"ד - ואז בהליכים שהם יחסית פשוטים לאשר את ההסכם בבית דין לענייני משפחה ולהשאיר את הנושאים ה"רשמיים" לצרכי הגירושין בידי הרבנות - וסגרתם עניין. אל תשאירו פינות לא סגורות של "אנחנו מסתדרים כעת, בעתיד אם יהיו אי בהירויות נעבוד עליהן". גם במועד החתונה איש לא חשב על הגירושין - ומה שנראה עכשיו כקל להגיע להסכמות פשרות וגישורים, עלול חס וחלילה להיראות מסובך בהרבה בהמשך. ויש שנים רבות של המשך.

gilmit

New member
כמה עולה גישור?

אני ואשתי מתגרשים ומסכימים כמעט על הכל.התחלנו לתקן הסכם שהורדנו מהאנטרנט. מה האפשרות הכי זולה לכתוב בסכם? מגשר רצה מאתנו 7000 שח שניראה לי המון. יש המצלצות על מגשרים מאזור חדרה? תודה

ramoni1

New member
אם תרצי מגשרת טובה

שילחי מסר, ואשלך לך את הפרטים בהצלחה

אני דווקא חושב

שרצוי שכל צד ייוצג ע"י עו"ד שונה. הכל יכול להיות טוב ויפה עכשיו, אבל אי-אפשר לדעת מה טומן בחובו העתיד ואילו הפתעות יהיו... לכן רצוי שלכל אחד יהיה מישהו שידאג לאינטרסים שלו...זה יכול גם לעלות יותר אבל כבר נאמר ש'מה שבזול ביוקר'.

למעלה