מה עושים<? עזרה

מה עושים<? עזרה

קנינו דירה חדשה שתהייה מוכנה רק עוד שנה. מנהל האתר לוחץ אותנו להגיש תכנית חשמל למטבח. עדיין לא החלטתי בקשר למטבח היות והמחירים של רגבה וסמגל ממש בשמיים. רק המטבחים המורשים יכולים לתת תכנית חשמל. ובכלל החלטתי ללכת על נגר פרטי בגלל המחירים. מה עושים????

בינא

Member
לא כתבת היכן בארץ אך למרות זאת עזרה...

הולכים לנגר פרטי. סוגרים איתו על מחיר. מתכננים אצלו ואיתו את המטבח, לפי מטבחים אחריםשהוא כבר ביצע. מתכננים עם הנגר את תוכנית החשמל + מיקום הגז + מיקום ברז וכיור המטבח ומעבירים את התוכנית עם מידות מיקום הנ"ל למנהל האתר. מנהל האתר אינו יכול לחייב אתכם לרכוש מטבח של "רגבה" או "סמגל". הוא רק יכול למנוע הרכבת המטבח של הנגר הפרטי עד למסירת הדירה לכם. קחו בחשבון שזה אומר שתקבלו את נקודות החשמל והאינסטלציה במקום שתכננתם, אך תאלצו לבצע את ארון המטבח והשיש על-חשבונכם (תוך קבלת זיכוי "מצחיק" מהקבלן על ארון מטבח, שיש וקרמיקה שהוא לא מבצע. לא לשכוח לתכנן את מיקום כיור המטבח כך שיהיה גם מקום למדיח (אפילו אם בשלב ראשון לא יהיה לכם כזה). רצוי כבר עכשיו ללכת ולבחור את כיור המטבח כדי שתוכלו להזמינו, להוריד ממנו מידות, לקבל את נתוניו כדי להעביר לנגר שאמור להביא איתו את איש השיש לבצוע השיש שלכם במטבח, כולל הדבקת כיור המטבח שתביאו לו וכלל הכנות, אם יש כאלה, לכירה חשמלית או כירת גז. תשתדלו לסיים את כל נושא תכנון המטבח עם הנגר בתוך החודש הקרוב ואל תילחצו ממנהל האתר...גם אם הוא מלחיץ...אתם הלקוחות ואל תשכחו שהוא מקבל את חלק משכרו גם מכם. הוא זה שנותן לכם שירות ואתם אינכם עובדים אצלו...זה לא אומר שתוכלו לגרור את הנושא, אבל יש לכם זמן אם מסירת הדירה היא רק בעוד שנה...חודש, בטוח יש לכם. שימו לב כי ב-18 לספטמבר (עוד כ-7 שבועות), ערב ראש השנה, לכן רצוי שתגיעו עם התוכניות המוגמרות בנושא המטבח, לפני כן...

בינא תודה רבה

על התשובה המפורטת. אני בחירה של הקבלן היא בין רגבה וסמגל. המחירים על אותו מטבח - רגבה 40 אלף שקל וסמגל 30 אלף שקל. על רגבה שמעתי רק תגובות חיוביות ועל סמגל שמעתי גם דברים שליליים. מצד שני - נגרים פרטיים? לא ממש רוצה, וזאת בגלל הריצות והמרחק הרב בין מסירת הדירה. אני לא חושבת שכדאי לי לשלם לנגר פרטי מזומן והמסירה תהייה רק בעוד שנה. ושוב, תודה על התשובה המפורטת שלך. עזרת לי מאוד.

בינא

Member
אבל ניתן להגיע איתם גם למטבח של 15,000 ש"ח

עם אופציות להגדלה עתידית גם אחרי 10 שנים. יש להם מבחר ענק של אפשרויות של מטבחים להגדלה כי הם בונים מודולארי. היה כדאי לתכנן איתם את המטבח העתידי הגדול כדי לקבל מהם את תוכניות החשמל / אינסטלציה / גז, אבל להזמין בפועל רק חלק מהמטבח בהתאמה לתקציב... כל זאת אם לא רוצים לעבוד עם פרטי.

בינא, נתת לי רעיון שלא חשבתי עליו

יש אפשרות במטבח שלי לבנות כך. בגלל ההוצאות הבלתי נגמרות על הבית, קשה לנו לשלם סכום כזה על המטבח. אני חושבת שזה רעיון טוב, לפחות בתור התחלה. אחר כך אפשרי להשלים הכל. מה לגבי סמגל??? מה דעתך עליהם???

fireman

New member
ברגבה בשביל 15000 ש"ח תקבל

שתי מגירות ודלת למדיח.

fireman

New member
אמנם הקצנתי אבל המחירים ברגבה נמצאים

בחלק העליון של הסקאלה..... וכן, ממידע בדוק, לפני שעשינו את המטבח שלנו, בדקנו גם ברגבה, ההצעה הייתה כפולה מההצעה שקיבלנו מפנל.

בינא

Member
../images/Emo124.gif והרי "החדשות": ל"רגבה" יש גם ארונות

שאינם עולים הרבה והם מיועדים לכאלה שרוצים איכות, מוכנים להתפשר על כמות ואינם מחפשים את הגימיקים האחרונים בארונות המטבח. כל מה שצריך זה להסביר בתחילת הפגישה את מסגרת התקציב, את הרצון להגדיל ולהוסיף רק בעתיד ולא להיגרר לפנטזיות עצמיות.

tacher

New member
במיוחד כשמתייחסים ברצינות לדבריך

לא ראוי להקצין, בתור מנהל הפורום, אמנם רגבה אינם זולים, ולא ממצבים את עצמם ככאלה, אך הרבה מכרים שלי שעברו לדירות קבלן 'השלימו' את המטבח שלהם עם רגבה ובתקציבים הרבה יותר נמוכים. והמחירים שאנשים דיווחו פה שהשקיעו במטבחים שאינם של רגבה - אותו טווח מחיר.

לא קרה כלום

לוקחים חשמלאי או יועץ חשמל ועושים תרשים של נקודות חשמל למטבח. זה יתאים לכל מטבח. כמה שיותר נקודות יותר טוב. צריך נקודות (שקעים) מקרר מדיח תנור כיריים גז מיקרו גל טוחן אשפה קולט אדים ועוד כמה נקודות מעל הארונות - גם אם עשיתם יותר מדי לא קרה כלום כי אפשר לחפות אותם . תאורה - אם רוצים מקומות משוערים לתאורה . כולל ספוטים.

berberon

New member
ליד הכיריים תעשו שתי נקודות. אחת רגילה ואחת

תלת פאזית למקרה שתרצו כיריים חשמליות בעתיד.

צמרת1800

New member
הבחירה בין סמגל לרגבה מאוד מוכרת לי מגיסי ../images/Emo13.gif

קניתם בנוה-גנים במקרה?

למעלה