מה עושים נגד עייפות?

מקסימה1

New member
מה עושים נגד עייפות?

הי לאחרונה השתנה סדר היום שלי. אני מוצאת את עצמי עמוסה במטלות (עבודה, ספורט חבר וכיו"ב) וישנה פחות בלילה. הצטברה לי עייפות ואשמח אם תציעו לי פתרונות כמו משקאות או מאכלים או ויטמינים (תוספי תזונה) שיכולים לעזור לי. אינני מעוניינת בסטרואידים לספורט ודברים בסגנון. תודה

נחים.

אם יש עודף של דבר אחד, סימן שיש חוסר של דבר אחר. אם יש לך "עודף" עייפות, סימן שיש לך חוסר: מנוחה. יש כל מיני עצות "נגד עייפות", שלא יפתרו את הבעיה: בזמן פעילות, הגוף "אוכל את עצמו". בזמן מנוחה, הגוף בונה את עצמו מחדש. חוסר מנוחה = חוסר זמן לבנית-הגוף. כמו שקל מאוד ללכלך בית וקשה מאוד לנקות, כך גם בגוף - קל מאוד להרוס, קשה מאוד לתקן. תני לעצמך זמן לנוח, ותוכלי לתפקד לאורך זמן. קחי כל-מיני "רד בול" וכו', ורק תחמירי את הנזק.

אדומה2

New member
לא נגד. בעד

היי, לא כדאי לעבוד נגד עייפות, כי זו הדרך של הגוף שלך לאותת לך להאיט את הקצב, או לפנות זמן מתאים למנוחה, לרגיעה, בטלה, קריאת ספר ואפילו לשינה מספקת בלילה. אני מתארת לעצמי שזה נשמע לך קצת דימיוני אבל אין דרך לפתור את העייפות על מנת שלא תחזור מבלי לטפל בדברים הגורמים לעייפות. ויטמינים- אין בעיה, אבל קודם ללכת לעשות בדיקה ולבדוק איזה ויטמינים חסרים לך, לא לקחת מבלי לוודא במה יש צורך. מאכלים- עכשיו מתחיל הקיץ, כדאי להעמיס פחות על הקיבה ולכן אמליץ לך על ארוחות יותר קטנות, יותר פעמים ביום, הרבה מים, ואוכל יותר קל- פחות בשר ופירות למשל. בהצלחה.

למעלה