מה עושים נגד נמלים

nimrat

New member
מזמינים מדביר ירוק הכי פשוט,הכי יעיל והכי מהיר

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, דיברתי עם מדביר ירוק (בחברת IPM) http://ipest.co.il/
התקשרתי אליהם כי קיבלתי המלצה (הם חברה שעוסקת בהדברה ירוקה) והעבירו אותי לשיחת ייעוץ עם המדביר, ואחרי שהוא הקשיב לתיאור הבעיה ושאל שאלות מנחות, הוא זה שהמליץ לי על ערכת הנמלים שקניתי בסופו של דבר (כי אין לנו בעיה של חרקים אחרים, רק נמלים). בעיניי זה היה יפה וראוי שהוא המליץ לי על פתרון פשוט שניתן ליישם עצמאית ולא ניסה לדחוף לי מדביר ללא צורך בשיווק עצמי אגרסיבי.

אז רק שתדעו שהמוצר שהשואלת שאלה עליו הוא גם המוצר שהמדביר הירוק ממליץ עליו (הכי פשוט, הכי יעיל והכי מהיר
).

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, יש כזה חומר רעיל וטעים להן שמגיע במזרק מטפטפים ממש טיפות בודדות באזור שבו הן הולכות, הן מיד מתלהבות מזה, לוקחות לקן וזה הורג את כולן, כולל המלכה. לפעמים צריך לחזור על התהליך כל כמה ימים. ניסינו לאחרונה (כל קיץ יש לנו מכת נמלים בכל הבית) וזה עבד מצוין.

קניתי פרטוקס "ערכת נמלים" של חברת נורון, נמכרת בסניפי רשת "הגרעין" (ציוד עבודה, גינה וכו'). עלתה 130 ש"ח.
http://www.hagarin.co.il/he/home/main/01/

לא זול, אבל מספיק להרבה, כי באמת צריך כמה טיפות.
בסלון השתמשתי גם בסוג השני בערכה, גרגרים חומים כאלה. לפי מה שהבנתי הם טובים לנמלים שאוהבות יותר חלבונים מסוכרים.
מיקמתי את זה באזור שהן הלכו בו (בדרך לשולחן...
) מתחת לכוננית ספרים, ברווח הצר שיש עד לרצפה (מקום שאינו נגיש לחיות מחמד), וזה עבד; אחרי שבוע הסתכלתי וראיתי שהפלסטיק כמעט ריק, והנמלים נעלמו.

מה שאהבתי בערכה הזאת הוא שהיא קלה ליישום עצמי (ובסה"כ זולה יותר מאיש מקצוע) ובעיקר מרעילה רק את הנמלים ולא את האוויר, והאזור מסביב נשאר נקי. אין בעיה להשתמש בזה גם בבית עם חיית מחמד כל עוד דואגים שזה לא יהיה באזור נגיש, וכמובן לא ליד אוכל וכו'.

בקיץ שעבר ניסיתי פתרונות זולים כמו מלכודות שונות שהזמנתי מאיביי (חלק עם דבק, חלק עם חומר שהיה אמור לעשות בדיוק את זה – למשוך אותן ואז להרוג אותן) אבל הן לא עבדו, מישהו "שכח" לספר לנמלים שהן אמורות להיכנס למלכודות האלה...

לכן הקיץ נשברתי ואמרתי לעצמי שאמנם אני משקיעה פי כמה אבל אם זה יעבוד זה יהיה שווה, וזה אכן עובד. יש לנו סוף סוף שקט מנמלים.

andre la mousia

New member
גם מדבורים יש שקט כבר כמה שנים שמספר הדבורים יורד בין השאר בגלל חומרי הדברה שקיימים בכל מקום בשרשרת המזון, ומחלישים להם את המערכת החיסונית. עקב כך דבוראים ("כוורנים") נאלצים לתת לדבורים אנטיביוטיקה.

אני יכול לדמיין למשל את התרחיש הבא:
trillian קונה רעל נגד נמלים.
הנמלים לוקחות את הרעל לקן ומתפגרות שם.
בא גשם, או הצפה, או שטיפה, או השקייה של ועד הבית
המים מסיעים את פגרי הנמלים ואת הרעל אל מי תהום*
או
בא עכביש או עכבר, ואוכלים את פגרי הנמלים
הרעל עובר מהעכביש / ממי התהום, אל מקום אחר, שם הוא נספג בשיח מלפפונים, בפרחי בר, בדגים, או בכל דבר אחר,
וממשיך הלאה. הרעל בד"כ לא מתפרק, אלא ממשיך הלאה, ומצטבר במקומות מסויימים.
מתישהו הדבורים יחטפו על זה, ויתפגרו גם הן.

* (במקרה של trillian מי התהום כבר מזוהמים בצורה שיטתית בגלל המפעלים באיזור, אבל נגיד, בשביל הדוגמא)

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בגלל הנמלים או בגללי. חבל על הדמגוגיה שלך הנמלים שמגיעות לבתים (שאינם צמודי קרקע) חיות בקנים בתוך הקירות. הגשם לא מציף אותם, העכבישים או העכברושים לא מגיעים לשם (הם בתוך הקירות), אין קשר למי תהום... אני גרה בלב העיר, אין כאן דבורים או כוורות... ודבורים יונקות צוף, לא אוכלות פגרי נמלים, אז הקשר העקיף שעשית כאן פשוט לא נכון. מדובר בהדברה ירוקה וכמות הרעל היא זערורית (קל וחומר בהשוואה לריסוס ולשיטות אחרות) וקביעתך שהוא אינו מתפרק אינה מבוססת.

הסיבה לכך שדבורים נעלמות אינה ידועה בוודאות; יש סברות שונות, כגון ריסוס גידולים, צמצום שטחי ה"מרעה" שלהן, קרינה סלולרית, טפיל ואחרות, או כמה יחד... אבל לכל אלה אין קשר לנמלים שהתחפרו להן בתוך קירות הבית שלי (בקיץ שעבר הן יצאו מתעלות החשמל, למשל). אתה יכול לדמיין כל מיני תרחישים והם יישארו דמיוניים...

תודה רבה לכם על עזרתכם.

אני שמה לב שיש בגרעין ג'ל במחיר 120 ש"ח וגם 220 ש"ח
וזה קצת מבלבל, האם תמיד היקר יותר יעיל יותר?
שמעתי שיש ג'ל מחברה אמריקאית במחיר 160 ש"ח
אשמח לשמוע בעלי נסיון שידריכו אותי...
תודה רבה

trilliane

Well-known member
מנהל
אני קניתי את הערכה המשולבת ב-₪130, כאמור מכיוון שהיא עושה את העבודה, אני אישית לא רואה טעם לשלם יותר...
אין לי מושג אילו עוד מוצרים הם משווקים ומה ההבדל ביניהם, זו שאלה שצריך להפנות אליהם. ממליצה לך פשוט להתקשר אליהם ולשאול; הניסיון שלי חיובי: כשהתקשרתי לבירורים מקדימים ולקבלת הדכה ל-IPM ואח"כ לסניף הגרעין ובסוף גם לחברת נורון (כי לא היו לי בערכה הוראות שימוש במזרק, רק בגרגרים) כולם היו אדיבים ואינפורמטיביים.

רייקי2

New member
קנמון באיזה שהוא מקום קראתי שצריך לפזר קנימון שמסלק את הנמלים.
פיזרתי על השיש וזה לא עזר. עברה עונה ותיכף כשהנמלים
הראשונות צצו על השיש, פיזרתי שוב קינמון וזה סילק אותם.
המסקנה היא לפזר קינמון ממש בהתחלה כשהנמלים הראשונות
מופיעות.

trilliane

Well-known member
מנהל
קראתי שלל עצות כאלה על תבלינים קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, מלח גס, פלפל... אף אחד מאלה לא באמת עזר אצלי.
אם הצלחת להבריח את כל הנמלים לכל הקיץ באמצעות פיזור מעט קינמון על השיש, זה נפלא; הלוואי שהיה כך אצלי...

צריך לקחת בחשבון שיש נמלים מסוגים שונים (את חלקם רואים בעין, צבע/גודל שונה). המדביר ששוחחתי איתו הסביר שיש נמלים שאוהבות בעיקר סוכרים אבל יש נמלים שמעדיפות דווקא חלבונים (ולכן יש שני סוגי פתיונות בערכה המשולבת).

emen

New member
חומץ - נמלים לא סובלות את הריח הזה גם תרסיס של סבון כלים +מים הורג אותן.

הנמלים שולחות קודם כל "סיירים", אשר תפקידם לחפש מזון\מים.
רק כאשר הסייר מוצא מקור מזון\מים, הוא מפריש חומר אשר קורא ליתר הנמלים לבוא למקום. לכן חשוב לשים לב, אם רואים כמה נמלים בודדות, ישר להרוג אותן.
במיוחד בימים חמים כמו עכשיו, ממולץ שהשיש יהיה יבש ולא להשאיר טיפות מים על השיש ולדאוג שהכיור יהיה נקי (לשים כלים ישר במדיח, אם יש).
דרך אגב, נמלים לא יכולות ללכת על טלק ולכן אם ניתן, אפשר לפזר טלק היכן שיש פתחים או מקומות שלא רוצים שיעברו דרכן.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל גם אני לא...
ואני מכירה את ההסבר על הסיירות ותמיד הורגת אותן + משתמשת במגבונים לחים (טוענים שזה אמור לבטל את הריח שהן משאירות) ולא עוזר. כשיש מכה, יש מכה (אצלנו כל קיץ זו המכה ה-11...
) ואני לא יכולה "לפטרל" 24/7. הבעיה אצלנו מעולם לא הייתה בכיור (גם אין מדיח) אלא קצת על השיש, במזווה (שם יש בעיה לא להשאיר מזון, אף שמנסים לאטום הכול בפועל זה לא תמיד מצליח
) ובשאר חדרים בבית שאפילו אין בהם מזון (כולל שירותים, אמבטיה וחדר שינה).

שתבין, הנמלים אצלנו הלכו לנו על המיטה (ואנחנו לא אוכלים בה, אף פעם) וטיילו עלינו בזמן שישנּו! הן מגיעות מלמעלה, מהקירות, ומן הסתם אנחנו לא יכולים לשפוך עליהם (או על המצעים) חומץ / טלק / תבלינים... תודה לאל שהפתיונות שקניתי עבדו, זה ממש הציל אותנו. זה לא הקיץ הראשון שבו אנחנו מנסים להתמודד, כבר ניסיתי כל עצה אפשרית שמצאתי באינטרנט לפני הלכתי וקניתי פתרון יקר (שלא הייתי בטוחה שיעבוד).

emen

New member
מבין
זה באמת סיוט. כיום הן נמצאות בכל חור.

רייקי2

New member
אני שוב חוזרת להבהרה כשפזרתי קינמון באמצע העונה, זה לא השפיע, אבל בקיץ שאחריו
כשצצו הנמלים הראשונות פזרתי קינמון וזה העלים אותם, גם השנה
הפטנט הזה עזר ואין לי יותר בעיית נמלים על השיש.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, זה היה ברור בהודעתך. אצלי זה לא עזר.

למעלה