מה עושים מכאן

royi69

New member
מה עושים מכאן

אחרי שסיימתי את התואר בפסיכולוגיה וחינוך אני נמצא בצומת דרכים הכיוון הכללי שחשבתי עליו כרגע הוא לצאת לקורס מגשרים (אני כרגע עובד בתחום החינוך הבלתי פורמאלי אני מדריך לקידום ושיקום נוער) ובמסגרת התפקיד אני גם רכז גישור כאן בפנימייה ולכן אצא בקרוב לקורס גישור ואני עתיד להנחות את קורסי המגשרים בפנימיות בארץ. במקביל לכך חשבתי ללמוד את תחום האימון האישי ולהתחיל לעסןק בעניין,הפחד שלי הוא אך אני מצליח בתחום הזה אך ממתגים את עצמך ואך רוכשים לקוחות ,ובגלל זה אני פוחד להתחיל . בלי קשר אני בעתיד בטח ארצה לעשות תואר שני לכן כנראה אעשה תעודת הוראה . בקיצור: יותר מידי דברים שאני רוצה לעשות ולא יודע מה כדאי אני מאוד אוהב את תחום החינוך קוסם לי תחום האימון אישי במיוחד בתחום הזוגי משפחתי _(הכנסה קצת מהצד) ואני מבולבל האם אפשר לעשות את כול הדברים האלא בסדר מסויים או שאני מתפרס על יותר מידי דברים? תודה רועי

הרחבת מיומנויות והתמחויות

הי רועי, אתה אוהב את תחום החינוך ועוסק בתחום. הן גישור והן אימון הם תחומים המשתלבים נהדר עם תחום החינוך. אלו התמחויות שיתנו לך כלים נוספים מלבד הכלים שרכשת בתואר ויאפשרו לך להרחיב את סל המיומנויות, הכישורים והעיסוקים בתחום שבחרת. תעודת הוראה תאפשר לך ללמד אך נראה לי שבמקום שבו אתה נמצא גישור ואימון יתנו לך כלים שתוכל להשתמש בהם כבר עכשיו. כמאמן שעובד בתחום החנוך הבלתי פורמלי תוכל להציע אימון הן למתבגרים והן להורים. זה נהדר שיש לך תשוקה. מרגישים את ההתלהבות שלך מהעיסוק ובכלל מתחום החינוך ואני מאחלת לך בהצלחה רבה!!! בברכה וחג שמח
אילת לבנון

כיוונים דומים אך שונים

רועי שלום, הכיוונים השונים שאתה מתאר אכן נראים כהמשך טבעי לרקע האקדמי שממנו אתה בא, והעניין שאתה מביע באימון נראה לי טבעי מאוד, נוכח העיסוק הנוכחי שלך בגישור - בשני התחומים הללו מדובר בסיוע פרטני, אחד-על-אחד (או שניים...), לאנשים שמתמודדים עם קונפליקטים - בין אם בינם לבין עצמם, או בינם לבין אנשים אחרים. בעיני, חשוב להבין לגבי תחום האימון, הוא שבמרבית המקרים מדובר בעיסוק עצמאי (להבדיל מהתפקיד הנוכחי שלך, שבו להבנתי אתה שכיר בפנימיה מסוימת). במקרה הזה חלק נכבד מהיומיום שלך מוקדש, למעשה, לשיווק עצמי. זה לא בהכרח משהו שצריך לרפות את ידיך, אבל זה משהו שצריך להיכנס אליו בעינים פקוחות. בכל מקרה, בהצלחה!

למעלה