אני אענה.
ראשית, בוודאי שהיה קל יותר לחפש ואולי גם למצוא אם מראש היינו יודעים מה זה אבל זה לא תמיד קיים, כמו ששאלת בעצמך - לא תמיד יודעים מה זה הדבר החסר כדי לשיב או ליצור את שלוות הנפש. ראיתי בהמשך השרשור שהצעת את ה"ריקנות הפנימית" אולם זה לא נותן מענה כלל לשאלה.. הריקנות הפנימית היא התוצאה של החסר, היא העובדה הקיימת ואין צורך בכלל לתת לזה שם, זה מורגש בכל רמח האיברים ואף פנימה להם.. אם הייתי יודעת לומר - חסרה לי אהבה או חסרה לי קריירה או חסרים לי חברים.. אלו היו שמות ברורים ומבהקים, והייתי יודעת לאן לפנות ולחפש.. אבל אני מניחה שגם אצלך, וגם אצל רבים, השלמות הפנימית, האושר וכל הנלווים לכך חסרים בגלל שילוב של כמה דברי םאו בגלל חוסר של משהו ארטילאי מכך, משהו יותר 'פילוסופי' או רוחני.. איזה שקט פנימי אם תרצי. דברים אלה צריך לחפש גם אם בעיניים עצומות.. אכן "יגעת מצאת, תאמין", בדיוק כך.. אחרת אפשר להפסיק ולהשלים עם המצב אבל למה שנרצה לחיות חיים שבהם לא עשינו הכל כדי לשמור ולמצוא את שלוות הנפש? בינתיים, מאחר ואני באמת לא בטוחה במה שחסר לי כדי לזכות באושר הפנימי, אני חיה עם זה, מחפשת, בודקת, תוהה, מתאכזבת, מתייאשת, ממשיכה הלאה.. כל אלה זה ה'ככה' הפשוט שהזכרתי. חיה את חיי ובדרך מגששת ומתנסה בחוויות שאולי הן הן יהיו אלה שיעשירו אותי בחלק החסר. לא נעים לא לדעת מה אתה מחפש, זו תחושה שמלווה אותך במטרד ומועקה אבל אין מה לעשות, זה ככה. מקווה שלא עייפתי מידי
שבת שלום ויום מחוייך.