מה עושים כש

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Gilgam69

New member
הסיבה שהדיון עלה לפורום

היא שדני השתעמם מחמש דקות שבהם הוא עזר לסחוב פצועים והאחרים רדפו אחרי הצבא הקובולדי. ולמצוא את המזרח באזור מישורי למדי ללא הרבה עצים זה לא כזה קשהוגם אם הם ילכו צפון מזרח או דרום מזרח הם יגיעו לנהר. הוא פשוט העלה את הנקודה שבעוד שחקן אחד "עובר" את 5 דקות זמן המשחק שלו במשפט אחד, בעוד שחקן אחר (או יותר נכון שלושת האחרים) "עוברים" את 5 דקות זמן המשחק שלו במשך כמעט שעתיים. אף אחד מהשחקנים לא דיבר פה אף פעם על מה יקרה עכשיו כשהחבורה מפוצלת, אלא על מה שקרה -בעבר-, ששחקן אחד השתעמם (בעבר, לא בעתיד), בזמן שהחבורה עשתה (בעבר) א' והוא עשה (בעבר) ב'.

ו...

במה זה סותר את מה שאמרתי, שהדיון יכול לשמש בסיס לפיתוח עוד רעיונות מסביב? אז לקחתי את הקו הכללי של הדיון שלכם, ובניתי מסביבו דיון-משנה וכמה רעיונות. זה קורה לפעמים בדיונים, אתה יודע. > היא שדני השתעמם מחמש דקות שבהם הוא עזר לסחוב פצועים והאחרים רדפו > אחרי הצבא הקובולדי. וכאמור, מסביב לפרט טריוויאלי משהו זה התפתח דיון בנוגע לאפשרות חבירה מחודשת, ומה הדמות יכולה לעשות או לחשוב. את הנקודה שלי בנוגע לאיך שנראה לי שהדמות צפוייה להגיב העליתי, ודומני שיש בה עניין ותרומה לרעיונות משחקיים אלו ואחרים לא פחות מדיון פער זמנים או שעמומו של שחקן זה או אחר. במובן מסויים, אולי אתה צודק - זה דיון שסוטה מהמקור, ואולי היה שווה לפתוח עץ נפרד. > ולמצוא את המזרח באזור מישורי למדי ללא הרבה עצים זה לא כזה קשהוגם אם > הם ילכו צפון מזרח או דרום מזרח הם יגיעו לנהר. נכון, זה לא קשה. אבל למה לא להפוך את זה לקשה ואת השטח למורכב יותר אם זה יכול להיות מעניין? הרי אנחנו לא עוסקים כאן במישור או יער מ"לילות נוורוינטר" שהוא בסך הגל מבוך עם עצים וסלעים במקום קירות... ברור שבסוף הם יגיעו לנהר, השאלה היא כמה זמן זה יקח להם, מה יקרה בדרך, והאם החוף של הנהר שהם יגיעו אליו יהיה ראוי להליכה או שהם יצטרכו להתרחק ממנו ואולי ללכת לאיבוד שוב. הרפתקה יכולה להיות גם לנסות למצוא את הדרך למקום מסויים - בגלל זה יש אנשים שנהנים מטיולי ניווטים. הדמויות אולי לא "יהנו" אבל לא נראה לי שהן נהנות גם מלהפצע ולהלחם - השחקנים לעומת זאת נהנים ועוד איך. > הוא פשוט העלה את הנקודה שבעוד שחקן אחד "עובר" את 5 דקות זמן המשחק > שלו במשפט אחד, בעוד שחקן אחר (או יותר נכון שלושת האחרים) "עוברים" > את 5 דקות זמן המשחק שלו במשך כמעט שעתיים. וחמש הדקות האלה עברו. לי נשמע נורא מעניין לחשוב מה הלאה. > אף אחד מהשחקנים לא דיבר פה אף פעם על מה יקרה עכשיו כשהחבורה מפוצלת, > אלא על מה שקרה -בעבר-, ששחקן אחד השתעמם (בעבר, לא בעתיד), בזמן > שהחבורה עשתה (בעבר) א' והוא עשה (בעבר) ב'. אתה מתעקש להפוך מה שיכול להיות דיון מעניין לפרט טריוואלי ושיגרתי כל כך על זה שמישהו השתעמם פעם? לא חבל? לתומי, תמיד חשבתי שלהעלות משהו לפורום מאפשר לך לקבל עליו כל מיני זוויות שונות ואולי רעיונות חדשים.

למעלה