אהההה שימו לב למשהו!
1. אני בעד התגנבות, איסוף מידע ולתת למישהו אחר וגדול להלחם במקומנו. (רוב הדמויות שלי הן פשוט לא דמויות הנבנו ללחימה. זאתפרוצדורה משעממת שאפשר לוותר עליה ברוב המקרים בעיני). כמובן שלא תמיד יש את הפריווילגיה הזאת... 2. בוומפיירס, מכיוון שערפדים הם יצורים מאוד אינדיוידואליים שלא בוטחים באף אחד אחר, ובצדק מוחלט - המשחק מתפצל ה-מ-ו-ן פעמים. במקרים כאלה אנחנו בדרך כלל : א. משחקים שיחות בין הדמויות. ב. ה-GM דואג לחלק את זמן המשחק בפועל כך שלא יהיה מצב שבו הוא בשיחה חשאית עם חלק מאיתנו (או לא חשאית) יותר מעשר דקות בכל פעם, וכך בסבב. זה עומס אדיר, ואני חייבת להודות שהתברכנו ב-GM נוכשר במיוחד, אבל צריך לה'ק]יד על זה כדי שכולם יהנו. בנוסף - אנחנו קצת מרמים ודואגים להפריע אחד לשני ולהתעדכן בכל מני אמתלות כדי שהפיצול לא יחזיק מעמד לאורך זמן ארוך מדי - משום שזה פשוט מתיש את כולם. ג. מנצלים את הזמן לקשקש בנינו (ולכן אני מגדירה משחק כסיטואציה חברתית), לאכול, ובמקרה שלי לצייר (עולה פחות, כבד פחות מאוכל). סולם העדיפויות הוא באופן מוצהר ופרקטי כזה, והקצת מזה וקצת מזה גורם לסשנים להיות מהנים ומעניינים. בכל מקרה - הדמות שלך נארה לבד? אין לך שום דבר שאת/ה יכול לעשות בזמן שהאחרים משחקים קרב למשל (קרב לא מספיקים באמצע)? זה הזמן לכתוב את היומן האישי שלה, לכתוב את המכתבים שלה, לחשוב על אספקטים בה כמו האמונות הדתיות שלה בפרוט רב, לרקוח מזימות נגד שאר חברי הקבוצה (טוב, נסחפתי, זה עושים בוומפיירס (אני מתחילה לחשוב שזה משפיע עלי יותר מדי)) וכו'. לא חייבים להשתעמם. עכשיו הקטע של ה-GM הוא כזה - אם רוב החבורה עוקבת אחרי צבא - עם סיבות או בלעדיהן (ואני לא היתי מסוגלת לשחק דמות שתסכן את חייה בשביל עיירה רק בגלל שהיא נחמדה) - אחד מהשניים - או שתקצר את העניין בטרוף, יהיה מעקב חסר ארועים כמעט, או שתתן לדמות של דני סיבה טובה להצטרף אליהם (אההה, פיסת מידע שהוא חייב להעביר להם כדי להציל אותם למשל?) או שיקרו גם למות שלו דברים ותשחק איתו ואיתם קצת מזה וקצת מזה. בכל מקרה אין סיבה לייבש את השחקן.