מה עושים כש..

iNEEDit25

New member
מה עושים כש..

הדימוי העצמי.. ברצפה? וטיפולים לא ממש עוזרים, לא קוגנטיבי ולא דינאמי. זה דיסקט בראש, שמאוד קשה לשנות אותו. משפטים כמו "אני לא שווה" שחוזרים על עצמם כל הזמן. ורגשי נחיתות מטורפים, כל הזמן להשוות את עצמי לאחרים, כשמן הסתם הם מנצחים - יפים יותר, חברותיים יותר, מצליחים יותר. תמיד הם יותר. ואני פחות. אין, זה כבר המון שנים ככה ואני בספק אם אפשר לשנות.

יודה ב

New member
מה עושים....

בא נתחיל עם משהו קטנטן. מה יגרום לך להטיל ספק בספק שלך שאי אפשר לשנות. תאמר לעצמך: אני מטיל ספק בספק שלי! ועכשיו חפש 5 סיבות למה האמונה הקודמת שלך לא תקפה. הדרכים לחפש: לך לסיפורים של אנשים ששינו את התנהגותם, את מקצועם, את מינם, את יעודם, כל שינוי משמעותי אחר שהיתה בו בחירה בין הרגיל לבין מה שהם באמת רצו. אחרי שהשתכנעת ששינוי אפשרי, תשאל את עצמך: מה אני יכול לשנות ובכך לערער עוד את האמוה שלי ששינוי לא אפשרי? בחר את המשימה הכי פשוטה שקל לך לבצע בה שינוי. לכשתצליח הוכת לעצמך ששינוי הוא אפשרי. הגדל את המשימות. אחרי כל הצלחה, הגדל. תראה שתגיע רחוק.

iNEEDit25

New member
ניסיתי

התחלתי להתאמן החודש, לחטב את הגוף. אבל גם בפעם הקודמת שעשיתי את זה, לא עזר יותר מדי. אז סבבה יהיו לי שרירים נגיד, אז? לא חושב שיהיה משהו שיגרום לי לאהוב את עצמי, חוץ מדבר אחד: אם הייתי נולד בגוף אחר, עם אופי אחר. שוב, ניסיתי הכל. זה לא הולך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ממשיכים לנסות

ולחפש את הערוץ המתאים. טיפול תלוי במטפל. אולי מטפל אחר יביא גישה אחרת שתתאים יותר. אפשר לנסות אימון, אבל נראה לי נכון יותר ללכת על משהו מעמיק יותר כמו טיפול בהקשר זה. נשמע שצריך למצוא את השורש ולעבוד משם. באימון הולכים גם (ולא רק) מהחוץ פנימה - ליצור הצלחות ושינוי חיצוני שיאפשרו התבוננות פנימית אחרת. זה יכול לעזור, השאלה איפה זה יפגוש אותך, עם הדיסקט שלך. האם אפשר יהיה להכניס משהו חדש לדיסקט, בעקבות שינויים חיצוניים?

iNEEDit25

New member
השאלה, ענבל

אם יש מקרים שטיפול פסיכ' לא יכול לפתור. או אימון. שוב, עברתי מספר טיפולים מסוגים שונים, ושום דבר לא עזר. שום דבר לא משנה את הדעה שלי לגבי עצמי. אז יכול להיות שגם לא תשתנה? יכול להיות, לא?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בטח שיכול להיות שלא תשתנה,

זה ענין של בחירה. אם תבחר למצוא את הדרך לשנות, אני מאמינה שבסוף תשתנה. על פי הקצת שכתבת כאן, ובהחלט יכול להיות שזה לא הכיוון - הייתי בודקת מה הרווח שלך מלהאמין בדיעה הזו. נדמה שאתה כותב לנו כדי שנאשר את דעתך שאין סיכוי. כל עוד אתה חי, אתה יכול לשנות דברים בעצמך. מה יצא לך מלנסות לשנות את הדימוי העצמי שלך? מה יצא לך מלהרפות מהנושא הזה?

שינוי הדעה

בסופו של דבר אתה זה שבוחר בדעה שלך. ורק אתה יכול לבחור לשחרר או לשנות אותה. איך לעשות את זה? - ישנן הרבה דרכים, אבל כולן יובילו אותך לאותה הנקודה - הנקודה בה אתה זה שבוחר לשנות או להשאר כפי שאתה. ואתה יכול לשאול את עצמך גם עכשיו - מה אתה בוחר?

idan178

New member
iNEEDit25

הי אתה רושם שהדימוי העצמי על הרצפה ולא העצמי על הרצפה ,ואני הסביר למה אני מתכוון דימוי זה תפיסה =איך שאתה תופס את עצמך,זה לא דיסק אלא פרשנות ומחשבה זה שהמון שנים זה ככה האם זה אומר שזה לא יכול להשתנות? הספק משאיר אותנו במקום ,אל תוותר אפשר לעבור זאת אשמח לעזור

Edna Maimon

New member
דימוי עצמי בריצפה

שלום לך, דימוי עצמי ניתן לשנות, ולא משנה כמה הוא בריצפה. אפשר להעלות אותו מעלה מעלה. מדוע חשוב לך להשוות את עצמך לאחרים? אתה אדם בפני עצמו. יש לך את הייחודיות שלך. במקום לחפש במה אחרים טובים יותר, מה דעתך לחפש במה אתה טוב? מה הייחודיות שלך? מה עושה אותך למאושר?

iNEEDit25

New member
קראתי ולא הכי הבנתי את מוסר ההשכל

רק מומחה יכול לשים לב שאני מיוחד?

Edna Maimon

New member
אז כן הבנת

אני אצטט קצת יותר: "אתה כמו טבעת הזהב הזו. אוצר בעל ערך יקר ויחיד במינו. אבל, רק מומחה מסוגל להבחין בזאת. חשבת שכל אדם יכול לנחש את ערכה האמיתי?" זאת אומרת, אין אדם שאין לו ערך. כל אדם הוא בעל ערך רב. אך, לא כל אחד רואה זאת. אני בטוחה, שאם הייתי מדברת איתך 5 דקות, הייתי מגלה אוצר שלם. אני כבר רואה שיש לך לב גדול ורחב. לב אוהב ורוצה לאהוב. לב אמיתי וטוב. אתה בן אדם אכפתי. אתה מכבד את סביבתך. אתה מעונין לקדם את מטרותיך (יש הרבה אנשים שעוד לא הגיעו לשלב הזה). אתה, בעצם, אדם נהדר. אתה רק לא רואה את זה. אני (כמו המומחה מהסיפור), ראיתי את זה מיד. כל מה שאתה צריך זה כלים. צור איתי קשר ותתחיל לחייך. בהצלחה!

iNEEDit25

New member
הבנתי

אז כדי להרגיש יותר טוב, אני צריך ליצור איתך קשר? חשבתי שאסור למאמן להציע את שירותיו בפורום.

Edna Maimon

New member
צודק

טעות שלי. גם לי מותר לטעות. אז אני לא מציעה את שרותי. חוזרת בי. עדיין, אתה אדם מיוחד ויקר. חשוב על דבר אחד שמייחד אותך, ורק אותך. מהו?

gilad269

New member
יקירי

מכיר את הדבר שמטריד אותך. הכל מתחיל מההשוואה לאחרים. תשווה את עצמך רק לעצמך, תמיד הם יראו לך טוב יותר.זה חלק מהדימוי השלילי. עמוד מול עצמך במראה מה אתה רואה? שכח מכל ההשוואות האלה.

iNEEDit25

New member
קלישאות

"שכח מכל ההשוואות האלה". אם הייתי יכול לשכוח, לא הייתי כותב בפורום. שוב, שימוש בקלישאות. תנו לי פיתרון שאני יכול ליישם.

gilad269

New member
אני מבין

תענה לעצמך על שאלה אחת. למה אתה משווה עצמך לאחרים? כל אחד הוא משהו בפני עצמו..... אתה משווה את עצמך למי שאתה לא. אבל קח דף ותכתוב ותענה על השאלה.

iNEEDit25

New member
למה אני משווה את עצמי?

כי איך אפשר שלא? כשאני רואה מישהו למשל שיותר יפה ממני, אז ברור שאני אשווה את עצמי. קשה להסביר את זה, אני תמיד משווה את עצמי לאחרים. לפעמים אני מרגיש מעל, אבל לרוב מתחת.

Edna Maimon

New member
מתי אתה מרגיש מעל?

עשה רשימה של המצבים בהם אתה מרגיש מעל. מה המשותף להם?

iNEEDit25

New member
למשל

כשאני עם ילדים. כשאני בסיטואציה עם אנשים שהם לא יפים, או לא חכמים. אבל מן הסתם, תמיד יהיו אנשים שיותר ממני.

למעלה