אני חושבת שבמצב כזה, צריך להתרכז בדברים הטובים שיש לנו בחיים, כמו לדוגמא במקרה שלך בן זוגך שאוהב אותך וכו'...ואת הדברים הפחות טובים, מנסים לשנות, עד כמה שניתן...
זה קרה לפני שבועיים שבמשך ארבעה ימים ראיתי הכל שחור.... אחרי 4 ימים קיבלתי מחזור ופתאום הבנתי שזה כנראה חלק מהסיבה להרגשתי הנוראה שלא רצתה לעזוב. שהייתי בחור השחור הזה חשבתי שהדבר הכי טוב זה לא לפחד מהרגשות ומהפחד של הדכאון, צריך לפעמים לתת לזה ביטוי ולחכות שזה יעבור לבד....
ברגע שאומרים שהכל X או הכל Y - אין כבר מקום לעשות כלום ... אפשר לנסות להגדיר - מה רע, מה בינוני ומה טוב. מה שחור, מה אפור ומה לבן. ומה אולי אפילו ורוד. בכך שאת צובעת הכל במברשת שחורה, את הופכת את הכל באמת לשחור. מה לעשות? א. לפעמים באמת יש מצברוח רע, או משהו באמת רע קורה, ואז מותר לתת לזה מקום, ולהיעצב. ב. לחשוב או אפילו לעשות רשימה על דף - מה המקור של הרע והשחור, מה קרה, מה הביא לזה. ולבודד אותו משאר הדברים. לנסות לטפל במקור של מה שהיא לשחור, ולהזכיר לעצמך את הדברים שרשמת בצד של הטוב. כמו למשל החבר המקסים שלך - כפי שכבר הזכירו כאן לפני. אפשר תמיד לשמוע שיר של עברי לידר - להזכירך, כשאת במצב רוח רע הוא התרופה שלך [ציטוט שלך, ממזמן]. מה דעתך? שולחת לך
תודה על התגובות טוב שיש מקום לפרוק רגשות כשלא רוצים יותר מדי להעיק על החבר שלומי משתנה מיום ליום- אני אומרת שתחזית מזג האויר יותר צפויה מהמצבי רוח שלי. בסופי שבוע בד"כ יותר טוב , בתחילת השבוע פחות אני חייבת לעבור שינוי בחיים שלי- למצוא עבודה יותר טובה או עוד עבודה ולהרוויח יותר מהבדיחה שאני מקבלת כיום- מדובר בשינוי מאוד גדול מבחינתי גם בתפיסת החיים- פחות בילויים ובזבוזים ויותר לימודים ועבודה חדשה וזה קשה לי מאוד. אני מנסה להאחז בדברים טובים- כמו החבר המקסים שלי שאני אוהבת אותו מאוד חברות טובות שלי והכי חשוב- העצמאות שזכיתי לה סוף סוף- שבוע הבא אנו מציינים 5 חודשים למגורים משותפים! אני משערת שגם זה משהו... מיכל שלא יודעת מה יהיה מצב רוחה מחר..