מה עושים כשקשה?

חלי76

New member
מה עושים כשקשה?

כאשר מציבים מטרה בחיים הדרך להגיע אליה לפעמים מאוד קשה. אני הצבתי לי למטרה להיות מאושרת. בכדי להגיע לכך אני עושה דברים שהם אומנם קשים לי מאוד ואף מטישים אותי מבחנה נפשית ופיזית אך אני שלמה איתם ויודעת שבסופו של תהליך יהיה טוב. הבנתי שאחד הדברים שמקשים עליי בלהיות מאושרת זאת האומללות הרבה של בעלי ואם אתחיל לכתוב למה לא אסיים היום. אנחנו נפרדים .

אופירA

New member
מנהל
מה הכוונה אומללות?

הנטייה שלו להיות אומלל כדרך חשיבה וכגישה לחיים, או הסבל שהוא עובר כתוצאה ממחלה וכד', ואת אינך יכולה להכיל?

חלי76

New member
קודם כל זאת דרך החשיבה שלו

מעורבת גם בעיה נפשית אך הוא לא עיקבי בטיפול בה החיים איתו הפכו לסיוט כי הוא מאמלל את כל הבית ולא מוכן לקחת אחריות על חייו ולטפל בכך באופן עיקבי

לא מזמן עברתי אימון אישי ובמסגרת האימון

כל הזמן הקפדנו שהמשימות יהיו בשלבים, כלומר מתחילים ממשימה קטנה ועוברים הלאה למשימות גדולות ככל שמתקדמים. האמת בהכרח זה תלוי וקשור לבעלך? אולי דווקא תוכלי לעזור לו? נשמח אם תרחיבי מעט שנוכל לעזור לך

חלי76

New member
אני עברתי אימון אישי

וממשיכה לקבל תמיכה . טיפלתי בהרבה דברים במיוחד במצב הבריאותי שלי שנכנסתי הרבה לבתי חולים עקב בעיה כלייתית ובעיות כספיות גדולות שעכשיו גם בטיפול ותמכתי ועזרתי לבעלי לאורך כל השנים (14 ) ובגלל האימון האישי הבנתי שאני יותר מידי מושכת במושכות ואני חייבת להרפות ולתת לו לקחת אחריות על חייו.

einatgross1

New member
האומץ להיפרד

החלטה להפסיק נישואים היא לא פחות קשה ולפעמים הרבה יותר קשה מהחלטה להמשיך נישואים בעייתיים. כל הכבוד לניסיונות. וגם כל הכבוד להחלטה להפסיק את הנישואים. אני מאחלת לך הצלחה בדרכך העצמאית,

חלי76

New member
אני עדיין מפחדת

מאז שרשמתי את הדברים בפורום בן זוגי מנסה להשתנות ולטפל בעצמו ובכדי שאני יעשה את הדברים נכון הוא עדיין בבית ואני מפחדת ומבולבלת ולא יודעת אם כדאי להיפרד ואם זאת התשובה או יותר נכון הפיתרון לבעיות שלנו

einatgross1

New member
מה מבחינתך צריך לקרות כדי שתכריעי

לכאן או לכאן? האם יש לך תמונה עתידית של מה צריך לקרות איתך ועם בן זוגך על מנת שתחליטי להישאר? האם יש משהו חדש במאמציו? תהליך פרידה ותהליך נישואים, כשמם כן הם. הם תהליך. יש ימים שהתשובה ברורה ויש ימים שהכל לא ברור. האם מהירות ההחלטה חשובה לך? אם את לא במצב סגור לכאן או לכאן, תני לעצמך את הזמן. הרבה מאוד אנשים שעדיין נשואים לא יכולים לחתום במאה אחוז שזה הדבר בכי נכון להם בחיים. הרבה אהבה,

חלי76

New member
אני חושבת שאני בתהליך כלשהו

יש לי תמונה עתידית הזויה לדעתי שבה בעלי משתנה ושאנחנו מזדקנים באושר רק שניראה לי שאני זאת שהשתנתי לכיוון הפוך ושאני חסרת סבלנות לשינויים מצידו כי הוא איכזב אותי מספיק פעמים ואם באמת הוא יצליח לעזור לעצמו אנחנו נישאר ביחד זה יהיה שונה , זה יהיה רק בשביל שנגדל את ילדינו הקטנים יחד עד שהם מספיק יתבגרו. זה נישמע הזוי אבל אני חושבת שניגמר לי הרגש כלפיו ושהיום אני לא רואה אותנו מזדקנים ביחד הוא מבקש מימני להמתין ולתת לו הזדמנות רק שאין לי מושג למה וזאת בעיה. ברגע שהוא התחיל לטפל בעצמו אני קצת נשוגתי מהחלטתי לגבי פרידה והתחלתי לחשוש שהמחשבה על כך פזיזה מידי ושאני צריכה להמתין ולראות מה קורה ואם אני יראה שהוא לא מתמיד בטיפול וחוזר לאמלל את הבית אני חותכת בשניות מבלי לחשוב יותר מידי.

einatgross1

New member
את בהחלט בתהליך

נראה כרגע שאת נוטה יותר להיפרד מאשר להישאר איתו. למהלך כזה של המתנה יש יתרון. במידה ותחליטי להיפרד, תהיי במצב סגור יותר. גם אנשים שהחליטו מרצונם להיפרד חווים תהליך של כאב גדול על הפרידה. ככל שתעבדי את הכאב כשאת עדיין בתוך הנישואים, היציאה מהם תהיה קלה יותר והחלטית יותר מבחינתך. מבחינת בעלך, צריך להיות ברור לו שהוא צריך להתחיל הכל מההתחלה. הוא צריך לחזר אחריך וכד' על מנת ללבות מחדש משהו שכנראה כבר איבדת. מאחלת לך דרך צלחה,

למעלה