מה עושים כשנמאס??

sweetdreams

New member
מה עושים כשנמאס??

כן, שוב שאלה על חבר שנמאס, אבל הפעם היא קצת שונה. בעיקר משתי סיבות: האחת, בגלל שנמאס לי לגמרי!! זה לא נמאס זמני, ושאם נהיה בנתק תקופה מסויימת אז יעבור לי. לא, זה פשוט לא מתאים לי להיות בקשר חברותי עם אותו בנאדם.. בכלל!! והשנייה, שאני רואה אותו כל יום. ואני אמשיך לראות אותו כל יום, לפחות עד שאני אסיים את התואר. אהה, כן, וגם אין יותר מדי אנשים בפקולטה שלנו. למען האמת, זה רק אני והוא במחזור שלנו, וכל השאר מתחלפים.. ובנוסף הוא גם הנציג סמסטר. ז'תומרת שאין לי עניין ליצור איתו אווירה לא נעימה.. וזה לא שאני שונאת אותו או משהו, אני לא רוצה להפוך אותו לאויב שלי. אני גם חושבת שמעצם העובדה שאנחנו היחידים הקבועים שלוקחים את אותם קורסים, אנחנו צריכים לשמור על קשר טוב, ואני לא רוצה להרוס את היכולת שלי להתקשר אליו בשעת הצורך, וכמובן שגם להפך.. אבל אני לא רוצה שיתקשר אליי סתם כך, אני לא רוצה להעביר איתו יותר את ההפסקות שבין השיעורים, לא רוצה לדבר איתו שיחות חולין, מיותר לציין שאני כבר לא מציעה שנצא ביחד.. לא מתאים לי הקשר הזה. וכל פעם שאנחנו מדברים הדעה שלי שהוא לא מתאים לי רק מתחזקת.. אבל אני ממש לא מתחברת אליו, ולכן גם לא רוצה שומדבר מעבר.. אז מה עושים??

Vivi Sparrow

New member
לדעתי

את פשוט צריכה מה שנקרא "לסבול" אותו, לא נראה לי שקיימת אפשרות אחרת במצב שאת מתארת. את צריכה להשאר ביחסים טובים איתו, ולצערי אני לא חושבת שיהיה לך קל "להפטר" ממנו. X:

Double DU

New member
הממממ....

אני לא אוהב לשמור על קשר עם אדם כלשהו בגלל אינטרנס מסוים,לי אישית זה גורם להרגיש לא נעים עם עצמי ועם אותו אדם וזה גם די צבוע האמת,למרות שאלו הם החיים וכולם עושים את זה כמו שיוצא לי הרבה לראות. אם את לא סובלת אותו ואת לא רוצה קשר איתו אז יש לי רק פתרון אחד בשבילך וזה לנתק איתו את הקשר.אפשר לעשות את זה ישירות,אפשר גם לרמוז בדרכים מסוימות,אבל לא להחזיק אותו סתם בחיים שלך כי אני בטוח שאם הוא היה יודע מה את מרגישה הוא היה מתרחק ולא היה רוצה להמשיך בקשר. אם זאת,למרות שאת די החלטית בהרגשה שלך אליו אני אומר שאולי לתת לו ניסיון או באמת להתרחק לכמה זמן ולראות מה קורה. מה באמת הסיבה להרגשה הזאת(אם זה רלוונטי בכלל)?

sh53

New member
חברות = תן וקח

למה כדאי לשמור על קשר? אני רואה אותו כל יום... עד שאני אסיים את התואר אין יותר מדי אנשים בפקולטה... רק אני והוא במחזור שלנו הוא גם הנציג סמסטר אני לא רוצה להרוס את היכולת שלי להתקשר אליו בשעת הצורך, וכמובן שגם להפך.. נראה לי שאת רוצה לקבל מה שטוב/שנוח/שמתאים לך בלבד, אבל בחיים זה לא ככה - אנשים הם אינטרסנטים ולא יהיו שם בשבילך רק מתי שתצטרכי אותם.

sweetdreams

New member
תגובה..

מה שתיארתי כאן הן לא סיבות למה כדאי שנישאר בקשר, אלא סיבות למה אנחנו נישאר בקשר בכל מקרה.. אלה בכלל לא סיבות, אלא נסיבות. להתנתק לגמרי אני בכל מקרה לא יכולה, כי זה לא שהוא הולך להיעלם בקרוב.. ואם אנחנו בכל מקרה נהיה בקשר, אז ברור שיש לי אינטרס לימודי שהקשר הזה יהיה לפחות סביר. מה, אתם לא הייתם לוקחים את זה בתור שיקול?? תחשבו על זה שנייה, הוא היחיד שלומד איתי.. אני אמנם די חכמה, ומסתדרת בנתיים יפה מאוד לבד, וחוץ מזה גם מכירה אנשים שיכולים לעזור לי, אבל אף אחד מהם לא לומד איתי ועושה את אותו המסלול חוץ ממנו. ובלימודים אקדמאיים זה מאוד חשוב שיהיו חברים שאפשר להעזר בהם בעת הצורך, ובמיוחד במקצוע שלי. וחוץ מזה, אני לא ממש הבנתי מה הצעתם לי לעשות, דודו ושושי.. מעבר להטפת המוסר (ותודה, אני יודעת כבר את כל הדברים האילו שאמרתם שאני), לא הבנתי איך לפי דעתכם אני אמורה לנהוג.. הבנתי שאני אינטרסנטית, אבל לנתק איתו את הקשר אני בכל מקרה לא יכולה, כי אנחנו בכל מקרה נהיה בקשר יומיומי.. אז מה, להתעלם מהעובדה הזאת ופשוט ללכת עם הראש בקיר, ובכך לטרוף את כל הקלפים?? לצערי, העצה היחידה שהנהנתי בהסכמה ובעצב כשקראתי אותה היתה זו של ויוי (ספארו, אהבתי
), אני כנראה באמת אאלץ מה שנקרא "לסבול" אותו..

Double DU

New member
לא הייתה לי כוונה להטיף מוסר

מה שאת אמרת זו דרך האדם ואי אפשר לשנות את זה ואני בטוח שכל אחד מאיתנו באמת היה חושב על השיקולים שאת הצגת.אני רק חושב שאת לא צריכה להשאיר מישהו בחיים שלך שאת לא סובלת רק בגלל שהוא יכול לעזור לך פה ושם.זה מין ניצול כזה ובטח לא היית רוצה שיעשו לך את זה.ובלי קשר את בסוף סובלת מזה,כי הרי אמרת שאת לא מוסגלת להיות בחברתו. אבל לפי מה שאני מבין אין לך פה בחירה,כי הוא יהיה שם בכל מקרה,אז לפי דעתי חוץ מהמפגשים המחייבים בניכם בגלל אותה מסגרת,את צריכה להפסיק ליזום מפגשים אחרים איתו והוא כבר יבין עם הזמן את הרמז.

sweetdreams

New member
אני לא מתכוונת להשאיר אותו..

בחיים שלי, אבל הוא כן הולך להיות בחיים האקדמאיים שלי. אז הרשו לי לנסח את השאלה מחדש: איך אפשר לזרוק מישהו מהחיים שלי, בלי שזה יפגע בקשר האקדמאי בנינו, או שיפגע כמה שפחות.. למרות שככל שאני חושבת ומנסה להסביר את עצמי יותר, נראה לי שאני פשוט הולכת להמשיך את הכל כרגיל, ולתת לדברים לקרות על דרך הטבע... אני גם ככה כבר לא יוזמת שומדבר איתו. אני מודה שמתי שהוא מתקשר אז אני נחמדה אליו, מה לעשות, אני בנאדם נחמד, ואני לא נהנית להתאכזר אל אנשים כל עוד אין לי סיבה.. אני רק מסיימת את השיחה בתחושת "אוייי נו, מה יהיה??"
ונשאר רק הזמן בקמפוס. העניין הוא שבסמסטר הקודם אנחנו בילינו את רוב הזמן בקמפוס ביחד. אנחנו ישבנו יחד בכל השיעורים, וגם בהפסקות היינו כמעט תמיד ביחד.. אני אצטרך לראות איך לאזן כבר את המצב.. אבל אני כבר סומכת על עצמי שאני אמצא את הבלאנס בין הרצוי למצוי..

sh53

New member
בקשר להטפת המוסר שייחסת לי

אמרתי את דעתי ואני לא תמיד מחבקת ומלטפת כשאני לא מסכימה, ולא תמיד יש לי משהו להוסיף/לחדש. בקשר לשאלה איך אפשר לזרוק מישהו מהחיים שלי, בלי שזה יפגע בקשר האקדמאי בנינו, או שיפגע כמה שפחות לפעמים אפשר ולפעמים אי אפשר וזה תלוי באדם שמולנו. אם מתאים לו קשר אקדמאי בלבד, מצויין אם לא, אז לא.

sweetdreams

New member
נכון, ייחסתי לך הטפת מוסר..

שלא היתה נכונה לפי דעתי.. את כמובן רשאית לדעתך, ורשאית לכתוב מה שעולה על רוחך, ואני רשאית באותה מידה שלא להסכים איתך... לא תמיד אנחנו חייבות להסכים על הכל..

היי..

אני חושבת שכדאי לך לדבר איתו על זה.. ניסית פעם? תסבירי לו שלא ממש מתאים לך הקשר בינכם אבל בכל זאת את מעדיפה קשר ידידות בלבד.. תסבירי לו בדיוק מה את חושבת ומצפה מהקשר.. מקווה שיעבוד לך קרן.

למעלה