מה עושים כשיש

Geisha1

New member
מה עושים כשיש

הורה מתעלל רגשית? זה לא שההורים לא קנו לי מה שרציתי או שפעם ב.. היו אומרים לי לשתוק. הלוואי. אני עברתי התעללות כזאת. היום אני בת 19 ולא יודעת איך להתמודד עם זה. מצד אחד יש בי כעס עצום וסלידה ורתיעה מאמא שלי שהרעילה אותי 18 שנה. מצד שני אני עדיין חיה איתה וזאת עדיין אמא שלי. רגשות אמביוולנטיים. מאז שהייתי קטנה היא טיפטפה לי מדי יום כמה שאני לא בסדר, שאני רעה, מכשפה, מסריחה, טיפשה, מפגרת, מטומטמת, מטורפת, חולת נפש. שאני אטומה וסתומה, ולמה בכלל היא הביאה אותי לעולם. היא אמרה לי שאף אחד לא סובל אותי, שגם מי שכן בקרוב יתחיל לשנוא אותי. בחיים אבל בחיים היא לא נישקה אותי או חיבקה אותי. לא אמרה לי מילה טובה. לא אמרה לי שאני יפה. שאני חמודה. כלום. אני לא יודעת מאיפה, אבל יש לי בטחון עצמי. מספיק בשביל להתקיים ולשרוד, מספיק בשביל לחיות ולהיות מי שאני ולא לפחד. אבל זה מחלחל וזה מהדהד בי מדי יום שאני לא טובה, לא כמו אחרים. זה רוצח את הנפש. הייתי רוצה שאם חלילה אני אתנהג ככה לילדים שלי שיקחו אותם ממני. אני לא אגרום להם להרגיש מה שאני חוויתי. עברתי לא מעט דברים קשים בחיים, ותאמינו לי שעם אהבה אפשר לנצח כמעט הכל. כשאין אהבה גם הדברים הקלים ביותר הופכים לקשים. אני בפרשת דרכים. לא יודעת מה לעשות. זה כבר נגמר אבל הצלקות עדיין קיימות. לקום ולעזוב אני לא יכולה, אין לי אמצעים עדיין.

s h o o s h a

New member
להמשיך ולהתחזק

ראשית, היה חשוב לקרוא את המשפט "...יש לי בטחון עצמי. מספיק בשביל להתקיים ולשרוד, מספיק בשביל לחיות ולהיות מי שאני ולא לפחד...". את הביטחון הזה שיש לך, תשמרי ותחזקי כי את אכן בחורה עם עוצמות ותעצומות נפש. איך חיים עם הורה מתעלל רגשית? אני לא יודעת. אני יכולה להניח רק. להניח שלחיות בצילו של הורה שלא מחבק ולא מנשק ולא מביע אהבה ... יגדל מהילד הזה 'מודל' נוסף של הורה מתעלל רגשית. אבל נדמה לי שהצלחת בכל זאת למצוא לעצמך את נתיבי הבריחה מהאמירות הקשות שאת מספרת עליהן והייתי ממליצה לך מאד, בחום, לפנות לשיחות עם איש מקצוע, כדי להמשיך ולרפא את נפשך הפצועה. הצלקות קיימות וישארו לעד (כי זה טבען של צלקות) אבל עם הזמן, אם אנו יודעים להיטיב עם עצמנו, אנו לומדים לחיות עם הצלקות ולעתים אפילו לא לשים לב אליהן יותר. וחוזרת להצעה שלי של יעוץ וסיוע מקצועי - כדי לדעת ללמוד לחיות עם הצלקות ולא לשים לב אליהן. כגע, התמקדי בעתידך (מה עם צבא?), לימודים, חברים ובילויים. אם אינך משרתת בצבא, מצאי לך עבודה כך שתהיה לך גם מידה של עצמאות כלכלית ועם הזמן תוכלי לבנות לעצמך את הפינה השקטה והחמה שתהיה רק שלך.
שוש

MommyHug

New member
עכשיו

כשקראתי פעמיים מה שכתבת, את חייבת לבוא לאן שהזמנתי אותך
מחכה לך שם!!!

למעלה