מה עושים כשזה קורה?

• פותח הנושא Areos
  • פורסם בתאריך

Areos

New member
מה עושים כשזה קורה?

נרשמתי לבחינת הבגרות שתתקיים בעוד שבועיים עם כל הבעיות וכל הדאגות החלטתי להשקיע שלא כפעמים קודמות ולעבור את הבחינה הזו בציון גבוה למדתי 4 שעות ביום, כל יום, מה שלא קרה אף פעם אפילו עשיתי קצת כושר וסידורים ואז מגיעים להם ימים, ממש כמו ענן שחור שמסתיר את השמש, והחשק לעשות משהו, לחיות בכלל, יורד בצורה תלולה זה כבר שבועיים שלא נגעתי בכלל במחברת מתמטיקה, לא יצאתי מהבית ואין לי חשק אפילו לדברים הקטנים כמו סרט או משחק במחשב ולו רק בשביל להעביר את הזמן אני מרגיש שאני נופל מהרגליים, שאני מתרוקן מנוזל לא ברור שהוא שבלעדיו כל גוף הוא גופה אולי לא מאוחר מדי להציל משהו מהבחינה המתקרבת, אבל אני יושב פה מול המחברת במתמטיקה ולא מצליח לשכנע את עצמי לסיים את התרגיל השני למה אני מכשיל את עצמי למה להשקיע כשהעתיד מלא בעננים שחורים שיגיחו בלי אזהרה ויהרסו כל טיפה של טוב שאולי איצור ופרקטית, מה עושים כשזה קורה?

yonadavg

New member
הכשלה עצמית

שלום ארוס. אני לא יודע מה הייתה הסיבה לבחירת שם זה, אבל לפי פרויד יש באדם שני כוחות: ארוס- יצר החיים וטנטוס- יצר המוות. הדברים שאתה מתאר -כגון הכשלה עצמית ודחיינות נכנסים תחת הכותרת השנייה. הסיבות לדחיינות הן רבות אך פעמים רבות היא מקושרת לבעיה של התמודדות עם מושג הזמן וסופיות החיים. אך מעורבות בכך גם סיבות רבות נוספות. לצד הדחיינות, נראה שתאורך תואם גם מצב כלשהו של דיכאון. השאלה המרכזית היא: מה קדם למה? חשוב מאוד שתפנה לאיש מקצוע. אתה יכול לנסות לעשות זאת דרך יועצת בית הספר. נסה לעשות זאת כבר ביום ראשון. שבת שלום.

גרא.

New member
Areos,לא אנסה להסביר מדוע זה קורה לך,אלא מה

אפשר לעשות.אם יש לך חבר/חברים הלומדים גם הם לבחינה הזאת,נסה לעשות את זה יחד איתם. בדרך כלל בחברותה,קל יותר להתגבר על הנטייה שלך לדחיינות שאתה מתאר.בהצלחה.

moon rise

New member
מזדהה מאוד

אני גם מתמודדת עם אותו מצב מה עושים? אומר לעצמך- אמנם היה יום שההספק שלי בו שאף לאפס אבל מחר יום חדש ויהיה בסדר הולכים לישון קמים למחרת עם חיוך ואופטימיות ומשתדלים להשקיע כמה שאפשר החיים באמת מלאי עננים שחורים אבל זה הכל תלוי בנקודת מבט שלך צריך לשים דגש על העננים הלבנים.. ותחשוב על זה- גם אם אתה לא מצליח במשהו זה לא סוף העולם ברגע שאתה עצוב זה רק מכניס את עצמך עוד יותר לדיכאון מעגל של מחשבות שליליות שבסופו של דבר לא מוביל לשום דבר טוב ומניסיוני, כשלי אין חשק לעשות כלום אני דווקא מכריחה את עצמי לצאת כדי להרים את עצמי למעלה- זה בדר"כ עובד :)

למעלה