מה עושים?!? (ט')

chenn2004

New member
מה עושים?!? (ט')

הוא הלך והשאיר אותי לבד, הבן אדם שהיה הכי קרוב אלי וסמכתי עליו!
הוא הבטיח שהוא לא יעזוב ושאני יכולה לסמוך עליו.
מה הטעם בכלל לצאת מהמחלה הזאת?
אין לי שום עניין בחיים ושום תחביבים או מטרה.
רק המחלה מעניינת אותי ומעסיקה אותי, מה אני אהיה בלעדיה?!?
אני לא יכולה יותר הפסדתי הכול!
באמת נשארתי לבד!

ל3

New member
חן יקרה

כואב לי לקרוא אותך כי את כל כך סובלת ואני רוצה להאיר את עיינך ולהגיד לך שיש לך הרבה שלא הפסדת ואת לא לבד כי קודם כל יש לך את עצמך וזה מה שחשוב. אולי כרגע את לא יודעת בדיוק מה זה העצמך הזה, מה מסתתר בתוכך ואילו יכולות יש בך ואני בטוחה שיש בך אבל חלק מלגלות את הדברים האלה כרוך בלהניח את המחלה בצד ולא לתת לה את כל הבמה כי כפי שאת כבר חשה ומבינה היא זו שכביכול נורא ממלאת אותך אבל באותה נשימה גם מונעת ממך לגלות את עצמך ואולי הגילוי יהיה דווקא מפתיע? ולא כזה נוראי? . נכון לגלות את עצמך יכול להיות נורא מפחיד ומאיים, אני בעצמי נאבקת בסוגייה הזו- לכאורה יש לי "הכל" ( לא במובן החומרי) ואני צריכה להיות הכי מאושרת אבל ההפרעה מזכירה לי שטרם מצאתי את עצמי באמת ומה אני רוצה לעשות עם החיים שלי. המאבק הזה של לשחרר את ההפרעה בכדי לטפס מעלה במורד החיים הוא קשה ומייסר אבל אולי גם משתלם?
אני לא יודעת מי זה אותו אחד שעזב אותך ומותר לך לכעוס, להתאבל לבכות אבל כולי תקווה שתצליחי גם להאמין שמגיע לך לחיות ולחיות טוב לא בזכות אי אלו אנשים שעוטפים אותך אלה בזכות עצמך ומי שאת!!!!!!!
שולחת לך

היי חן

אני לא מכירה אותך, ולא יודעת מה את ספציפית תהיי בלי המחלה.
אבל אני מכירה את החולי הזה, ויודעת שזו התחושה שהוא משאיר בה את כולם. שזה חלק מהעניין, חלק מהחולי עצמו-
התחושה שזה כל מה שיש ושזה הדבר הכי חשוב בחיים,
שזה מבטא אותנו ושומר עלינו ושזו הזהות שלנו.
לצערי, הרבה מאיתנו כאן בפורום יכולות להזדהות איתך, והרבה מאיתנו מכירות את ההרגשה הזו מימים אחרים.
אבל הרבה מאיתנו גם יודעות איך זה לחזור ולגלות את עצמך, לחזור ולגלות מי את, ולהזכר שיש בך המון חוץ מהחולי.
אני מזמינה אותך להשאר איתנו כאן ולדבר על זה,
ומאמינה שזה יעזור.

לא יודעת מי זה שהלך, אבל פרידות הן דבר מאוד מאוד קשה ושובר.
צריך לתת זמן לעצמך לעכל ולאבד. מקווה בשבילך שזו לא פרידה לתמיד, ומחזקת.

ברוכה הבאה אלינו.

levshavur

New member
חן

שלום לך
קודם כל ברוכה הבאה לפורום!
אני רוצה לספר לך משהו: היה לי חבר שהיינו יחד במשך 6 שנים ואחר כך התחתנו וחיינו עוד 10 שנים ביחד כלומר 16 שנים, ואני נשארתי איתו בתוך כת ממש קשה במשך 12 שנים כי אהבתי אותו בטירוף וגם כי פחדתי להישאר לבד, ובסוף מה, שנתיים אחרי שיצאנו מהכת הוא קם ועזב. היה לי משבר מאוד קשה וחשבתי שלעולם לא יהיה לי בן זוג חדש.
כיום אני נשואה, באושר כבר שנתיים וחצי עם בעל מקסים, וביום שישי הבא אנחנו עוברים סוף סוף לדירה משלנו אחרי כמה שנים של מגורים בהוסטל!
ולמה אני מספרת לך את כל זה? פשוט לתת לך תיקווה. פרידה זה לא סוף העולם. זה כואב, אולי אפילו הרבה, אבל הכאב יתרפא ואיתו יבוא המקום בלב גם לאהבה חדשה, אפילו אם כרגע זה אולי נראה לך בלתי אפשרי.
גם אני האמנתי שהפסדתי הכל, גם אני נתקעתי בתוך המחלה אבל יצאתי ממנה, ויש עולם, שיכול להיות יפה ומלא גם בלי המחלה הזאת.
אני חושבת שגם אם אין לך תחביבים את צריכה איזשהו שינוי: משהו שיעסיק אותך. זה יכול להיות ללכת ללמוד משהו חדש, ואם אין לך רעיון למשהו ספציפי קיימים מבחנים שמיועדים לבחון מה היכולות שלך ולאיזה סוג דברים את מתאימה (אני עשיתי מבחנים כאלה זה היה מרתק סוג של מסע לגילוי עצמי. גיליתי שיש דברים שלא חשבתי אפילו שאני מסוגלת לעשות)
אפשרות אחרת לתת משמעות לחיים שלך היא להתנדב באיזשהו מקום: זה ייתן לך הרבה סיפוק וגם תצליחי לעזור למישהו. לדוגמה כרגע יש לי מתנדב שמקריא לי מאמרים באנגלית ועוזר לי להתגבר על קשיי התרגום ומחפש בשבילי במילון...(אני כבדת ראייה ולא תאמיני כמה העזרה הזאת נחוצה לי כרגע!, שאני בעומס גדול באוניברסיטה) אבל יש גם אנשים חולים ונכים או אפילו אנשים זקנים ובודדים שמייחלים שמישהו רק ייכנס אליהם הביתה ופשוט ישב לדבר איתם להפיג את הבדידות (כמו סבתא שלי שבקושי הולכת בהליכון וכבר כמעט אף פעם לא יוצאת מהבית, חבל שהיא גרה בעיר אחרת, אז עיקר הקשר שלנו הוא בטלפון) יש אימהות שיש להן הרבה ילדים וישמחו אם מישהי תשחק קצת עם הילדים שלהן שהאימא תוכל קצת לנוח...ועוד ועוד, לא חסרים מקומות להתנדב, צריך רק לפתוח את הלב והרצון.
אני לא חושבת שהפסדת הכל, הפסדת אדם אחד, אבל הוא לא כל החיים שלך, חשבתי כמוך כשהאקס עזב, אבל גיליתי שיש עולם ומלואו גם בלעדיו.
אל תתייאשי
לבשה.

chenn2004

New member
תודה...

אתן מקסימות ותודה לכן שאתן פה שקשה.
האדם שעזב אותי היה בשבילי הרבה מעבר למה שהוא חשב שהוא.
הוא היה הבן אדם הראשון שחשפתי בפניו את המחלה שלי, זה שתמיד הקשיב והיה שם בכל מצב ובכל שעה.
לא כי הוא היה מוכרח הוא חייב כי הוא רצה, הרגשתי שאני חשובה למישהו שאיכפת לו ממני.
זה היה הבן אדם היחיד שנפתחתי אליו והסכמתי להכניס אותו לעולם שלי ולבטוח בו.
ואז שוב חטפתי סטירה הוא הבטיח שהוא לא יעזוב וישחרר אותי אף פעם שתמיד אני יכולה לבטוח בו לסמוך עליו ולדבר על הכול.
באמת האמנתי בו.
ונשארתי לבד.

למעלה