מה עושים הלאה?

g a l i 2 6

New member
מה עושים הלאה?

שלום בנות יקרות אני מאובחנת כחשד לאנדו כי לא עשיתי עדיין את הניתוח הידוע אבל על פי כל הסימנים אין לי ספק שאני שייכת לכאן בכל אופן, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר כמה חודשים וזאת לאחר שהפסקתי את הגלולות שלקחתי ברצף, עד עכשיו היה מחזור מאוד כואב אבל נסבל והפעם התווספו להם כאבים עזים בצד ימין. היום בערב אני הולכת לרופא נשים שלי, האם יש משהו שאני צריכה לבקש ממנו? מה מומלץ לי לעשות? האם כדאי לעשות את הניתוח? ומנסיונכן, כמה זמן עד שהכאבים האלו עוברים כי אני כבר 4 ימים על כדורים, ברגע שההשפעה פגה אני לוקחת כדור נוסף אני יודעת שזה לא בריא אבל זה פשוט כאבים שאי אפשר לעמוד בהם בתודה מראש גלי

זואילי

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מי איבחן את החשד לאנדו? נשלחת לכל מיני בדיקות? מציעה לך לקבוע תור למרפאת האנדו בתה"ש וגם למומחה פריון שמבין באנדו (מהמומלצים שלנו), כי אנדואית + נסיונות להרות מצריך ליווי כדי לשמור שהאנדו לא ישתולל, עם כל ווסת שמגיעה. לעניין הכאבים, אין לי תשובות לצערי. כל אחת והכאבים שלה, רובינו על משככים כאלו ואחרים. יש בנות עם כאבים יומיומיים ויש עם פחות. אם כדאי לעשות את הניתוח? הכל תלוי במצבך ועד כמה נפגעת איכות החיים, ואת זה רק את והרופא יודעים. שיהיה בהצלחה, אנחנו פה ב

g a l i 2 6

New member
מומחים לפוריות

כתבת שכדאי ללכת ל"מומחים שלכן" אז מי הם? האם מדובר על רופא קופת חולים אני חברה במכבי או שצריך ללכת פרטי? איך מבברים מי מבין מביניהם מבין באנדו? אלפי תודות גלי

שלום לך

לפני שאת רצה לניתוחים ושאר הירקות.... תבקשי מרופא הנשים שלך שיעשה לך US כדי לבדוק האם קיימות ציסטות.... תעדכני אותו לגבי הכאבים בצד ימין - זה מאוד תואם לחץ של ציסטה על האיזור. תשאלי אותו האם צריך לחשוד באנדו' ושליתר ביטחון את רוצה הפנייה למרפאת אנדו' בתה"ש... בעיקרון מנסים שנה באופן טבעי להרות ....ואז מתחילים לשלוח לבדיקות פיריון וכד'....רופא ערני וטוב מתחיל לשלוח לבדיקות כבר מהחודש השלישי לניסיונות.....לאחר שהוא רואה שתוך 3 חודשים אין תוצאות הוא שולח לעשות צילום רחם...לוודא שהחצוצרות לא חסומות....ושהכל תקין בפנים. אחרי שתקבלי את התשובות מהרופא שלך - תעדכני אותנו ומשם נוכל לנסות להמשיך ולעזור.. בנוסף תורידי את כמות המשככים את עלולה לחטוף הרעלה או שהגוף פשוט יפסיק להגיב להם...ואת גם מזיקה לאיברים אחרים בגוף....תנסי למתן את הכאבים בעזרת כרית חמה עדכני

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מס' שאלות ברשותך- האם הרופא שלך בקיא באנדו'? האם הוא מומחה לפריון? האם עשית איזשהי בדיקה עד כה, דוגמת בדיקת דם ca125 הנותנת אינדיקציה למחלה? מהם התסמינים מהם את סובלת חוץ מכאבי מחזור? מצרפת לך שאלות שרשמתי בעבר "בבואך אל הרופא". בררי לך את השאלות הרלוונטיות למצבך. בנושא פריון- היות ואת חשודה כאנדואית הייתי מתחילה בבירורי פריון , היות וכל מחזור עלול להחמיר את המחלה.

g a l i 2 6

New member
תודה רבה לכולכן

תודה ענקית לכולכן אין לכן מושג (או שבעצם יש לכן) מה זב לדבר עם אנשים שבאמת יודעים על מה אתה מדבר בכל אופן, ההיסטוריה שלי היא כזאת: לפני כשנתיים התפוצצה לי ציסטה וגילו זאת בבי"ח וולפסוון לאחר שהופנתי לשם כחשד של אפינדיציט, לאחר כשנה שוב התפוצצה לי ציסטה ואז הרופא נשים שלי עשה לי אולטרסאונד וגינלי ואמר שיש לי חשד לאנדו שם הרופא ד"ר שגיב רון אם אני לא טועה הוא ראש מחלקת נשים בבי"ח וולפסון העניין הוא שפעם שעברה שהייתי אצלו כבר ביקשתי הפניה לתל השומר והוא אמר שכל עוד אנחנו לא מנסים להיכנס להריון אין טעם כעת אנחנו מנסים כבר חצי שנה והיום אני הולכת ואבקש שוב אני מקווה שלא אתקל בסירוב שנית וכן, אבקש ממנו את בדיקת הדם ca 125 אני אדעכן אתכן בערב ושוב תודה רבה גלי

g a l i 2 6

New member
עדכונים מפתיעים...

טוב אז הייתי אתמול אצל הרופא ולאחר בדיקת us הוא טוען כי הכאבים בצד ימין אינם קשורים בשום צורה למשהו גניקולוגי ושלח אותי לאורטופד. עם זאת ציין כי יש לי ציסטה חדשה בצד ימין בגודל של 4.5-5 ס"מ ושאני אחזור אליו לבדוק אותה עוד חודשיים שלושה. כל ניסיונותיי לבקש צילום רחם/אגן ואת הבדיקה ca-125 כשלו משום שהוא טוען שהיא בודקת הרבה דברים אחרים ובינתיים שנמשיך לנסות ולהרות באופן טבעי ומכייון שאנחנו באמת לא מנסים הרבה זמן (כמה חודשים) לא התעקשתי. נקווה לטוב. בינתיים אלך היום לרופא משפחה כדי לוודא באמת שלא מדובר בכליות או משהו אחר. זה ממש מוזר הייתי בטוחה שזה מהאנדו...

מיכל235

New member
היי גלי

הוא טוען שהכאבים לא מציסטה??? מה הוא אמר לגבי הציסטה? איזה סוג היא נראית לו? נראה לך שהוא מבין באנדו ושאת יכולה לסמוך עליו?? לגבי ה- CA125 תנסי לבקש מרופא המשפחה שייתן לך לעשות.

ר ו מ י ה

New member
מסכימה עם מיכל

ציסטה יכולה לגרום לכאבים ורופא שלא מודע לזה הוא
מכיוון שאת חשודה כאנדואית, חצי שנה הם הרבה זמן לנסיונות וכל וסת אותה את מקבלת עלולה להחמיר את המצב. ממליצה לך בחום לפנות אל רופא המבין באנדו' ופריון. בהצלחה

למה מפתיעים

כשכתבת בהודעתך הראשונה שיש לך כאבים בצד ימין..עניתי לך שזה תואם לחץ של ציסטה על האיזור.....ואז ב-US הוא רואה ציסטה ......כמה מפתיע.....
מה זה כמה חודשים? כתבת בהודעה למעלה - חצי שנה שאתם מנסים אז למה הוא מחכה.....
אם כל הכבוד לרופא שלך נראה לי שיש לו בעיית אגו רצינית.....הוא אפילו לא טורח לשלוח אותך לבדיקות הנכונות...כדי לכסות על עצמו .....הוא עלול עוד לבקש ממך לעשות בדיקות חום השחר כדי לדעת מתי הביוץ....
כמה שאלות: 1. האם הסביר למה את צריכה אורטופד? 2. איך הגעת לכליות? 3. ומי זה הרופא שלך?

g a l i 2 6

New member
אז ככה...

הרופא שלי הוא ד"ר שגיב רון דרך מכבי הוא ראש מחלקת נשים בבית חולים וולפסון ומה שהיה פתיע זה לא שהוא ראה ציסטה אלא שהוא אמר שהכאבים לא נובעים ממנה אלא מהגב בכלל. בכל אופן, הייתי היום אצל רופאת המשפחה שלי ובאמת ייתכן כי מדובר בכליות היא נתנה לי לעשות בדיקת שתן ואולטראסאונד בכליות היא אמרה שרב הסיכויים שיש לי אבן בכליה כי אני לא שותה מספיק - מה שנכון. מלבד זאת הוא אמר לי לחזור אליו עוד חודשיים בערך כדי לראות מה עם הציסטה ולגבי הניסיונות להרות אנחנו מנסים פחות מחצי שנה אז ננסה עוד קצת ואז אחליט אם לעבור רופא או שבכל מקרה אלך לתל השומר לייעוץ זה עולה 120 ללא הפניה, נכון? האם קובעים שם מהיום להיום או שמדובר בשבועות? תודה רבה על התמיכה גלי

האם

יש לך כאבים במותניים האחוריות? ולמה אורטופד? התורים בתה"ש ארוכים מאוד כדי להתקשר בהקדם. וכן ללא הפניה זה 120 ש"ח.

g a l i 2 6

New member
המשך הסיפור..

יש לי כאבים גם במותניים האחרויות וגם בקדמיות ואולי בגלל זה קשה לדעת מה מקור הכאב אתמול הלכתי לרופאת המשפחה שלי רק בכדי לשלול דברים אחרים והיא אמרה שסביר להניח שמדובר באבן בכליה ולחכן נתנה לי לעשות בדיקת שתן ואולטראסאונד כליות, נחכה לתוצאות ונראה. בינתיים הכאבים ממש פחתו ולעתים יש לי כאב עמום אבל כבר לא משהו שמצריך כדור. לגבי תל השומר, יש לך את מספר הטלפון לקביעת תורים לאנדו? ומה עליי לומר שאני רוצה פגישת ייעוץ?

מיכל235

New member
היי גלי

מס' הטלפון של תה"ש: 03-5304465 תגידי פשוט שאת רוצה לקבוע תור.

למעלה