מה עושים החיידקים?

Milochka1

New member
מה עושים החיידקים?

במקור כתוב: кишечные бактерии развиваются и растут... ולמי שאינו יודע רוסית, חיידקי המעיים develop and grow. כיצד להסביר בעברית? מתפתחים וגדלים/צומחים?

Milochka1

New member
../images/Emo26.gif יש למישהו מושג

מהי кишечная флора בעברית?

Eldad S

New member
מה, זה משהו כמו

"צמחי המעיים"? הפלורה של המעיים? (בתרגום מילולי, כמובן).

Milochka1

New member
הכוונה היא לסביבה הייחודית

של המעיים, עם כל החיידקים. בטוח משתמשים במושג בכל הפרסומות של "אקטימל" רק שאני לא מצליחה לעלות עליו

Eldad S

New member
מדברים בדרך כלל

על חיידקי המעיים, אוכלוסיית חיידקי המעיים וכו'.

Milochka1

New member
זהו, עכשיו גם אני מצאתי את זה ../images/Emo13.gif

זה נקרא "אוכלוסיית חיידקי המעיים" או "פלורת המעיים" אז מה לדעתכם עדיף? (הטקסט מכוון אל האיש הפשוט, אך עם נטייה רפואית)

דומני שכן - יש כל מיני יוגורטים (זה

עברית, זה?) שמספקים תרביות 'צמחי מעיים'. אני מניחה שגם בארץ יש מיני יורגורט שכאלה. (להסתכל על האריזה שלהם ולהעתיק את המינוח.) תרבית בקטריות שמשפרת את פעילות המעייםץ

Milochka1

New member
../images/Emo26.gif שאלה של עריכה

דומני שהנושא כבר נדון בעבר, אך אינני מוצאת בחיפוש. מה עדיף החיידקים "הטובים"? החיידקים ה"טובים"? החיידקים ה'טובים'?

דלעת1

New member
אני הייתי בוחר

החיידקים ה"טובים". אבל אני לא עורך, אז לא יודע אם ככה מקובל..

יפתח ב

New member
תשובות לא מוסמכות: לא "הטובים",

לע"ד, כי ההשאלה נוגעת לתואר עצמו, שאותו מיידעים כשלב נוסף, כך שההא מחוץ למרכאות. והשאלה, עד כמה שידוע לי, מסמנים במרכאות כפולות (ומכאן הביטוי "במרכאות כפולות ומכופלות").

Milochka1

New member
../images/Emo26.gif האם נכון לכתוב

"מספרם הכולל מגיע ל-100 טריליון" ? (מדובר במספר הכולל של החיידקים הנמצאים במעיים)

דלעת1

New member
כן

רק הערה- רצוי לברר למה הם מתכוונים במספר 'טריליון'. הטריליון האמריקני הוא הביליון שלנו (12 אפסים), מפני שאצלם אין מיליארד.

למעלה