מה עושים? - (די דחוף...)

מה עושים? - (די דחוף...)

חברתי הפסיקה לעשן לפני חודשיים. למעט הימים הראשונים לא נרשמו אירועים חריגים. הבעיה התחילה עם תחילת הסמסטר בו היא צריכה לשבת וללמוד. היא התחילה לעשן בתיכון בלימודים ומאז עישנה כחפיסה ביום. היא גם טענה שבלימודים יהיה לה קשה ובאמת כשהיא התחילה ללמוד הגיעו המשברים. במשבר הלפני אחרון היא נשברה ולקחה סיגריה! דבר ראשון שעשיתי זה לחבק אותה... ואמרתי לה שזה לא נורא כי גם ככה היא היתה בסערת רגשות על זה שהיא אכזבה אותי. שלשום היא שוב ישבה על המחשב ושוב הגיע משבר... הפעם הייתי קצת יותר "קשוח" ולבסוף היא לא עישנה (רצתה לרדת לפיצוציה לקנות סיגריה 1) היא בלחץ של זמן רציני להגיש עבודה ותולה את האשמה בזה שהיא לא מעשנת, אין לי ספק שפסיכולוגית סיגריה תעזור (אחרי הסיגריה ההיא - היא למדה כל הלילה) אבל אני חושש מההקשר לימודים - סיגריה ובכלל מהתדרדרות. הרגע הקריטי הוא כשהיא צריכה הפסקה! הפאוזה הזו לכמה דקות זה מה שחסר לה. מה לא ניסינו!? סוכריות על מקל (כבר חיסלה 300), ריצה, צעקות, גרעינים ונבט חיטה (חוץ מנבט חיטה הכל נכון) ושום דבר לא עוזר!!! מה אני עושה? תודה מראש וסליחה על אורך המכתב

eyalbd

New member
חודשיים זה הרבה זמן

כלומר החשק שבא לה על סיגריה לא נובע מקריז לניקוטין כי אחרי חודשיים לא אמורות להיות תופעות פיסיות. החשק לעשן בא מהקשר כלשהו. טריגר. במקרה שלה - לימודים הולכים עם סיגריה, אצל אחרים יש למשל: פקק תנועה, אוכל, בירה, קפה, תחושת סתלבט ועוד. חבל חבל על הסיגריה שלקחה. עכשיו היא תצטרך לעבור את כל תהליך הגמילה מחדש. אתה לא אמור לעשות כלום חוץ מלעודד. כל האחריות עליה ואל תיקח על עצמך (אתה מדבר משום מה בלשון רבים) מה שלא בשליטתך. זו החלטה שלה ואחריות שלה. אני שתיתי מים, קצת ספורט, נישנשתי פה ושם. יוצאים מזה בסוף. קח בחשבון על מה הלחץ. על הגשת עבודה. ציון יותר או פחות יותר חשוב מהפסקת עישון? מהם סדרי העדיפויות שלה? הרי הסיגריה הזאת עלולה להחזיר אותה לקופסה ביום ואז היא לא תחשוב על אותו ציון אלא האם הכאב הזה שיש בנשימה זה סתם כאב או תחילתו של משהו קטלני. דעתי שאפשר להרפות קצת כי הנזק שייגרם מעישון קשה לאין ערוך מתוספת של ציון פה ושם במבחן או עבודה. אה, ותגיד לה שהעיקרון המנחה בהפסקת עישון הוא מאד מאד פשוט: "לעולם לא תיקח שכטה יותר"

קשה לשלוף שפנים

הדבר שאני יכול להמליץ לכם זה נשימות בטן עמוקות בזמן שבא הצורך להדליק סיגריה .שתנשום במשך כמה דקות רוב הנגמלים שלי דיווחו שזה עוזר. בהצלחה דרור

לנשום, לנשנש ולעשות ספורט?? נו באמת

את זה אנחנו עושים גם ככה. השאלה שלי הרבה יותר מורכבת ואני בטוח שאין פתרון פלא אבל בכל זאת איך אחרי 3 חודשים נקיים היא מוצאת פתאום צורך כזה לסיגריה ורק בסיטואציה ספציפית של לימודים? ומעל הכל איך אני יכול לשחרר אותה מזה מנסיונכם מסיטואציות דומות. אני כמובן לא צד בעניין למרות שכן אני חלק בעניין כי אנחנו עומדים להתחתן ואני לא כל כך רוצה לחיות (לגדל ילדים עם מעשנת בוא נגיד) אבל לעזור ולתמוך גם צריך לדעת איך שוב תודה

למעלה