מה עושים ברמזור???

petrozilia1

New member
מה עושים ברמזור???

בכניסה לישוב שלי (פניה שמאלה) יש רמזור שלא סופר את המשקל שלי,,, אני לפעמים עומד רבע שעה רמזורים מתחלפים,,, אנשים יוצאים מהישוב (מצומת T) הרמזור שוב ירוק שוב תנועה ואני נשאר עומד הרמזור שמאלה לא מחליף לי לירוק,,, רק אם במזל מגיע רכב מאחורי תוך שניות נהיה ירוק,,,,
מניסיונכם מה עושים?????

rusti james

New member
כמה אפשרויות

1. להתלונן ברשות האחראית (הרשות המקומית או חב' הדרכים החדשה - מע"צ) ולבקש שייכלו את הרמזור הספציפי ל'רכב דל מתכת'.

2. לפנות ימינה ולפרסס כשאפשר.

3. לא מומלץ - לבדוק טוב טוב שאין תנועה ואין
ולפנות...

4. אני מתכוון בעתיד הקרוב לעשות ניסוי של הצמדת יריעת נחושת לתחתית הקטנוע ולבדוק האם זה משפיע - אעדכן כשזה יקרום עור וגידים.

herouth

New member
עוד אופציה

בדרך כלל הרמזורים האלה באים יחד עם מעבר חציה שיש לו לחצן לשנות את הרמזור.

אז אפשר לרדת לשניה מהקטנוע, אם עמוד מעבר החציה נמצא לידך, ללחוץ על הכפתור, ולחזור לקטנוע. זה יעורר את מחזור הרמזור.

xfwind

New member
זה לא משקל זה מתכת על הדו"ג שסוגרת מעגל

נסה להוריד חלקית עם הרגל את הרגלית מעל לחריץ החיישן בכביש. וכמובן + העצות שמעלי.

orgeva

New member
אני דווקא זוכר שרשור ממקור שעבד

בחברה שמתקינה את המערכת והוא טען שזה משקל ולא מתכת. הוא אפילו הסביר שהם בודקים את המערכת על ידי דריכה עם נעל עבודה,כך שזה פשוט עניין שהמערכת לא כוונה או יצאה מכיון במקרה הנ״ל

אני עבדתי בחברה הזו

וזה לא נבחן עם נעל עבודה, אלא עם סליל מתכתי, כלומר זה מבוסס על שדה מגנטי ולא על משקל.

צמי1502

New member
זה שרשור שלי

לא מדובר במשקל, אלא בגלאי מגנטי (מזהה את בלוק המנוע ע"י השראות מגנטית)
הסיפור של הנעל: קוריוז בצד. מדובר על אחד העובדים שנעל נעלי עבודה מידה 57 (אאל"ט).
עם הקיאק הזה הצליח לפתוח את הגלאי. (כמובן מתייחס לכמות הברזל בנעל/גודל הנעל ולא משקל)....

orgeva

New member
תודה,זכרתי משהו עם נעל. אבל עדיין לא ברור

לי איך זה שחלק מהרמזורים כן מזהים קטנוע וחלק לא,מה שכנראה אומר שאפשר לקייל את המערכת לפעול במקרה של מעבר של דו"ג לא?

פרארי1

New member
ברור שזה עניין של כיול

יש טענה שכיול לרגישות גבוהה מדי, גורם להפעלת המערכת כאשר עובר רכב כבד בנתיב הסמוך.
איכשהו, לא נראה לי שזאת הסיבה האמיתית לרמזורים שלא מזהים דו"ג, זו סתם עצלנות של הרשויות האחראיות (או חוסר מודעות / אכפתיות).

מדובר בכיול

יש איזה רמזור שבאופן קבוע מזהה את הקטנוע שלי ללא בעיות כלל,לכן זה אפשרי בהחלט.מה גם שיום אחד באותו צומת עבדו שם החברה מהרמזורים ובקשו ממני לעמוד במקום ולחזור אחורה כמה פעמים על מנת שיכוונו את הכיול הנכון,מדובר בצומת שהיו שם כמה תאונות קשות והתושבים פנו ,אני לא יודע לאן ואיך,אבל ביקשו שיכוונו את הרמזורים כראוי

xfwind

New member

סעיף היתרון החזק של
על
זה הכולת לחטט באף ברמזור.
או בכל עת

sagyrotem1

New member
אני רק עם נפתחת בשביל האף ואפצ'ים....

בחורף עם האדים בקסדה, אפצ'י קטן יכול להרוג......

petrozilia1

New member
זה מה שאני עושה אבל זה לא עוזר לרמזור שמאלה

להתחלף
ואז אני חוצה את הכביש במעבר חציה,,,, השבוע הייתה משטרה בצד השני ופחדתי לחצות במעבר חציה,,, חכיתי עד שיגיע רכב,,,,,

herouth

New member
שים לב שאתה לוחץ על העמוד הנכון...

הרבה פעמים בפניות שמאלה יש לחצן אחד להולכי הרגל שאמורים לחצות את הנתיב שבו אתה עומד, ולחצן אחד לאלה שרוצים לחצות את הנתיב הנגדי (זה שכרגע יש לו ירוק ואתה לא מקבל בגללו ירוק).

אז צריך ללחוץ על הלחצן השני. הרעיון הוא שהוא יפסיק את התנועה שחוסמת לך את הדרך, וככה גם אתה תקבל ירוק. אם אתה לוחץ על הלחצן שעוצר את התנועה בנתיב שלך - לא עשית כלום...

הפתרון

קודם כל, החיישנים לא מבוססים על משקל אלא על זיהוי מתכת באמצעות השראה אלקטרומגנטית.

הוצע בעבר להצמיד מגנט חזק לתחתית הקטנוע, כשתאוריה היא שהשדה המגנטי יגביר את ה-"חתימה" של הכלי. עשיתי את זה, ומאז לא קרה שנתקעתי ברמזור.

אני אומר את זה בזהירות, מפני שלא עשיתי ניסוי מבוקר כהלכה (דהינו, איתור רמזור בעייתי, ומעבר כמה פעמים עם מגנט וכמה פעמים בלי). אבל בשורה התחתונה נראה מאוד מאוד סביר שזה עובד.

צריך מגנט חזק. עדיפים מגנטים שעשוים מחומר שנקרא "אדמה נדירה". הם קטנים מאוד יחסית לעוצמתם. אפשר להצמיד לתחתית הקטנוע או לרגלית רק בכח המיגנוט.

drspoonmd

New member
בנוסף רצוי לעצור על החיתוכים בכביש

ככה אתם הכי קרובים לאחד הגלאים

למעלה