מה עושים באילת?

abolotsky7

New member
מה עושים באילת?

שלום רב,

משפחתנו הנחמדה (זוג + 3 בנות בגילאי 7.5, 4.5, 0.5) יורדת לאילת בסוף השבוע, למשך חמישה ימים.

הנסיעה לאילת היא חופשתנו המשפחתית מזה מספר שנים (דרך מקום העבודה שלי), ואנו מחפשים פעילויות חדשות.

דברים שכבר עשינו: המצפה התת-ימי, חדר הקרח, פארק תמנע, טיבוע ציפורים, ריף האלמוגים, הקניון האדום.

אשמח מאוד לקבל המלצות בנוגע לפעילויות משפחתיות נוספות באזור.

תודה רבה,

אריאל

עופר 249

New member
חי בר יוטבתה

ובארות שרשרת לקראת ערב לראות את הפלמינגו {אפריקה קטנה}

החלקה על הקרח

מה זה ריף האלמוגים? הכוונה למצפה התת ימי?
הייתם בדולפינים? שנירקלתם?

abolotsky7

New member
רשמתי גם.

המצפה התת ימי זה המצפה התת ימי. חרשנו אותו המון פעמים.

ריף האלמוגים = ריף הדולפינים. טעיתי במינוח.

תודה.

אריאל

אלעד 1975

New member
הייתם בהרי אילת? חוויה ללא תשלום

אפילו מונית לא צריך. אפשר באוטובוס.
איני מתכוון לתזז את בת ה4.5 בטיפוס להר שלמה או להר צפחות (בת החצי שנה אני מעריך שהיא במנשא).
אפשר בהחלט לטעום מהרי אילת במרחק של 500 מ' מהעיר אילת ולחשוב שאתם בלב המדבר.

מדובר על רח' ששת הימים שממשיך לרח' הרי אילת - בחלקו הפונה להרים הוא טיילת או מסלול הליכה. זהו האיזור הגבוה של העיר. מצד אחד רואים את העיר ומן העבר השני - הרי אילת בשלל צבעים במרחק של...5 מ' ממכם.
אפשר ללכת בשבילי האופניים הרחבים אשר מצטלבים עם אותה טיילת ובדרך נוחה ואף מישורית ופשוט לשוטט שם ואז לחזור. אפשר להנדס שם בקלות שביל מעגלי.
מי יודע, אולי גם עם עגלה אפשר לעשות את זה (בוודאי אם היא מצוידת בגלגלים כמו של אופניים, אך אפשר לנסות גם עם רגילה).

*כל זה אינו נכון אם נפלתם על יום חם במיוחד, אך מאחר ואנו עדיין בעונת מעבר ויום אסל יום בסל אני מאמין שתמצאו יום אחד לפחות נוח מתוך חמשת הימים, וגם אם לא - בבוקר עדיין קריר שם יחסית.

מה עוד? פארק הצפרות קרוב לכניסה הצפונית לעיר (יש שילוט אם אינני טועה) - מומלץ גם כן בבוקר. הכניסה גם כן חופשית. לדעתי מתאים לעגלות אם כי לא הכל מאוספלט.

abolotsky7

New member
מעניין. יכול להתאים לטיול של אחרי ארוחת ערב.

בפארק הצפרות היינו. אפילו טיבענו ציפורים.

אשמח להמלצות נוספות.

תודה,

אריאל

אלעד 1975

New member
לא יודע אם מתאים לטייל שם בחושך

אמנם קרוב מאד לעיר אבל אחרי 100 מ' ההר הראשון מסתיר את העיר. זה כל היופי באור יום - בחושך, בפעם הראשונה,לא בטוח.
כמו כן, בערב המוקדם עדיין חם מאד (אם מדובר אכן ביום חם). בבוקר המוקדם - לא.

טיולון שקיעה (בשילוב רכב) אפשר לבצע בדמות תצפית מהר יואש. אפשר לאתגר את הילדים בטיפוס קצר מאד בכביש המשובש העולה לשם (או לאתגר את הרכב בטיפוס למעלה).

האם יש שעות מומלצות עבורם?

בפברואר הסתובבתי שם מסביבות השעה 15:00 עד 16:30, לא ראיתי אפילו זנב חרדון אם כי מצאתי כמה פתחי מאורות.

אלעד 1975

New member
מצטרף לשאלה, ובאיזו עונה?

לא,איני מתכוון לעלות לאילת (זו לא טעות. איני יורד לאילת אלא עולה אליה - אני גר בגובה 0 והחלק המעניין של אילת מבחינתי מתחיל ב +150 מ') בקרוב אך כדי לרשום בזכרון.

קרקל1

New member
לא פעילים בחורף. פעילים מעכשיו. בחודשי הקיץ

החמים פעילים בשעות הבוקר , עכשיו אולי גם יותר מאוחר.

אנחנו מאד אוהבים לשנרקל באילת

אם כי עדיין אולי קצת קר? בן ה - 6 קצת הסתבך עדיין ולא כל כך הצליח לנשום בעשרת השנורקל לאורך זמן, אבל בכל זאת נהנה מטבילות ראש קצרות והצצה על הדגים סביב כפות הרגליים. לבני 7 ומעלה לא היתה בעיה לשחות שחייה ארוכה עם ראש טבול במים. בעצם, אולי זה מה שהתכוונתם כשכתבתם ריף האלמוגים? בכל אופן, לטעמי זה משהו שאפשר לעשות שוב ושוב.

motior

Member
עוד אני יכול להוסיף

שיט בספינת זכוכית
טיול ג'יפים בהרי אילת

אבל למצפה התת ימי כמובן אפשר להגיע שוב - הילדים שלי נהנים ממנו בממוצע פעם בשנה וחצי

למעלה