מה עושים אם אין ערבים ?

trilliane

Well-known member
מנהל
גם ממני לא ביקשו ערבים בדירה הקודמת ששכרתי (עם שותפים)

למעט בדירה הראשונה הראשונה ששכרתי מימיי, של משפחה שעברה זמנית לדירה אחרת והשכירה זמנית את הדירה הקבועה ולכן הם היו די היסטריים. חבר עו"ד הכין להם חוזה אימתי והם דרשו ערבות בנקאית ומה לא... אבל דיברנו איתם והם התקפלו מרוב הדרישות הדרקוניות והיה בסדר גמור בסופו של דבר.
&nbsp
כיום אנחנו כבר כמה שנים בדירה שמושכרת מפי לאוזן, אנחנו החלפנו בה חברים, ובעל הבית סומך עלינו ומעדיף שנישאר, אז אין בעיה (ואני גרה בחיפה, לא בירוחם). באזור גוש דן שוק השכירות כנראה אכזרי יותר, אבל אם אתה עושה רושם טוב ונותן ביטחונות ומוצא משכיר נורמלי, אפשר להתפשר ואפשר להסתדר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, למשל צ'ק ביטחון, תשלום שכ"ד מראש, יש גם משהו בדואר...

וכסף יש לך???

ערבות בנקאית לא ניתן לקחת מיד מהבנק . זה הליך ארוך אם אתה מגיש היתנגדות לבית מישפט . הייתר תעשה כמו שכתב קודמי . שלם שנה מראש .

Roaicc

New member
קרא מה כתבתי לבחור

אני עלול ליצור תקדים שגם אם ונגיד אשלם פעם אחת הכל ,
בשנה הבאה הוא יירצה שוב הכל בבת אחת.

אין לי אפשרות מעכשיו כל שנה שיהיה לי נזיל 25,000—-40,000 שקל ככה בלי בעיות

יש הצעות אחרות?

כול משכיר והתאבון שלו

אין פיטרון פלא . ואים ייעצו לך כאן תעשה כך או כך. אז המשכיר ירצה אחרת
כול אחד והמזל שלו

Roaicc

New member
כתבו לי פה 10,000 שקל ערבות בנקאית

ואז יכולים לוותר לי על “ערבים”!

אם זה ככה...אז סבבה.

אבל קראתי במקומות אחרים שדרשו פי 4 יותר

מוזר

יכולים לדרוש כמה שבא להם

אתה לא חייב להסכים והמשכיר לא חייב להסכים. תתמקח ואם לא יירד בדרישות תחפש דירה אחרת עם ערבות יותר נמוכה.

מה זה קל

New member
חלופה לערבים

שלום לכולם
יש חוזה שכירות חדש (חוזה שכירות סטנדרטי - דיגיטלי חינם) שנותן מספר אופציות לבטחונות בחוזה השכירות. החוזה הוא חינם, אין צורך להוריד ולהדפיס.
נשמח לענות על שאלות

קלייטון.ש

Well-known member
מעבר לכך שהאתר והחוזה עצמו מלאים שגיאות שפה בעברית

כמו שמודגם בצילום מסך של הבטחונות שצירפת, ומעבר לכך שלא ברור מה זה צ'ק בנקאי כביטחון, הרי צ'ק בנקאי הוא פשוט מזומן, ומעבר לכך שחסר סוג הביטחון הכי מפורסם - ערבות בנקאית (או שזה ה"פיקדון"?), מעבר לכל אלה לא הסברתם איך הצדדים חותמים על החוזה. כדי לחתום אלקטרונית צריך כרטיס אלקטרוני שהונפק ע"י גורם מאשר, ולאנשים רגילים אין דבר כזה.
כל שיטה אחרת לחתום אלקטרונית שנדמה לכם שהמצאתם איננה חוקית, ובשורה התחתונה נראה לי, עד כמה שאפשר להבין מהמידע שפורסם באתר, שהחוזה שאתם מנפיקים איננו חוקי.

מה זה קל

New member
חוזה שכירות דיגיטלי

שלום קלייטון, תודה על התגובה.
ברצוני להתייחס לכל אחד מן הדברים שציינת:
1. האתר והחוזה בהרצה ראשונית ואנו מתנצלים אם נפלו טעויות דפוס. אנו נפעל לתקנם לאלתר.
2. צ'ק בנקאי הינו שיק (המחאה) שהנפיק הבנק ולא יכול להיות דחוי (צדקת שאמרת שהוא טוב כמו מזומן).
3. הבטחון המפורסם שציינת "ערבות בנקאית" אינו נמצא בחוזה השכירות כי האתר מבקש להיות הוגן עם שני הצדדים . לא נהוג היום בשוק השכירות לקחת ערבות בנקאית שכן זה מעמסה חד צדדית על השוכר. אם תהיה דרישה מהמשתמשים נוסיף זאת כבטוחה נוספת. ובכל מקרה בחוזה השכירות ניתן להוסיף טקסט ולכן המשתמש יכול להוסיף זאת.
4. אין צורך בשום כרטיס אלקטרוני חכם כדי לחתום על החוז. אם היית מתנסה במערכת היית רואה שאתה יכול בתצורה גרפית, כמו חתימה אמיתית, דרך עם האצבע במסך הפלאפון שלך (או עם העכבר במחשב רגיל). הדבור נהוג היום בכל מסוף של סניף דואר, מסעדות וכיוצ"ב.
5. החוזה נערך בסיוע משרד עורכי דין גרוס אשר הינו מהמשרדים המובילים והגדולים בישראל. החוזה עומד בכל דרישות החוק ומבוסס על חוזה השכירות המומלץ של עיריית תל אביב וחוזה סטנדרטי של לשכת עורכי הדין. כאשר כל הצדדים יחתמו עליו (בין אם ידפיסו ויחתמו ידנית, ובין באמצעות חתימה דיגטלית) החוזה יהפוך להסכם חוקי שכן יש בו את כל מרכיבי החוזה: הצעה, קיבול, תמורה, פרטי הנכס.
בברכה
צוות מה זה קל

קלייטון.ש

Well-known member
להבנתי צורת החתימה שתיארת איננה בהתאם לחוק

חוק חתימה אלקטרונית מגדיר את הצורה שבה יש לחתום על מסמך אלקטרוני.
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/159m1_001.htm
שרבוט חתימה במסך המחשב איננו בהתאם לחוק והחוזה הנחתם כך אינו תקף בבית המשפט.
ממליץ לכם לבדוק את הנושא עם עורכי הדין שלכם.
שלא תחטפו יום אחד תביעה על הטעיית הציבור שאינו מודע לחוק וחשב שהמסמך עליו חתם תקף בבית המשפט.

מה זה קל

New member
חתימות

קלייטון היקר. תודה על הערתך. אנו מודאים היטב לחוק שציינת ולהלן ההסבר מדוע הצדק אינו עמך: ראשית אתה מדבר על חתימה אלקטרונית (לחיצה על כפתור ורישום לוג) ואנו מדברים על חתימה רגילה רק שבמקום לחתום על היד אתה חותם עם עם העכבר דיגיטלית- אנו גם שומרים לוג דרך אגב). שנית תעודה של גורם מאשר יש רק לצורך חתימה אלקטרונית מאושרת- בשונה מחתימה אלקטרונית רגילה (ראה סעיף 2א2 לחוק חתימה אלקטרונית). מעבר לפילפול המשפטי - בסופו של יום, בחוזה השכירות הדיגטלי של מה זה קל יש תוצר שהוא קובץ PDF שניתן להדפסה והוא כמו כל חוזה סרוק אחר שיש עליו חתימה בכתב יד. בתהליך של יצירת חוזה השכירות של מה זה קל שני הצדדים קוראים את נוסח החוזה ויכולים להעיר הערות ולהכניס סעיפים משלהם בשלבים לקראת החתימה. אין שום הוראה בחוק שאוסרת זאת. יתרה מזאת, גם אם נלך לפי פרשנותך כי מדובר בחתימה אלקטרונית הרי שסעיף 3 לחוק חתימה אלקטרונית קובע מפורשות:
3. לא תישלל קבילותה של חתימה רק בשל היותה חתימה אלקטרונית.
ככל ויש צורך מה זה קל תשמח לעיד בכל בית דין לצורך קבילות החתימה שכן מה זה קל תאמת את הגורם החותם בשני אמצעי זיהוי (צירוף עותק ת.ז+ קבלת קוד אישור לטלפון הסלואלרי של אותו חותם כדי לאמת זהותו). בברכת חג שמח צוות מה זה קל

Roaicc

New member
לא הבנתי אבל מה זה קשור למה ששאלתי

אתה מציע לי פה פלטפורמה לחוזה כתוב בין השוכר למשכיר.

מה זה קשור למה שששאלתי, בעיניין מצוקת ערבים, שאין לי להביא.

למעלה