מה עושים איתו

מה עושים איתו

בוקר טוב, אני לא יודע אם אתם זוכרים אותי... בכל אופן, יש לי 2 ילדים ADHD (שירשו כמובן ממני שאני זכיתי גם ל-OCD אבל לא זה הנדון), הם לוקחים כל יום כדור אחד של SR במינון 20 מ"ג. אצל הקטן הכדור משפיע לרוב היום, בערב הוא עושה קצת בעיות ללכת לישון, הוא חייב חושך ושקט מוחלט בבית במשך חצי שעה בשביל להרדם, אבל הוא ילד טוב וחמוד. הגדול שהוא הבכור, זה סיוט מהלך, ראשית הכדור מפסיק להשפיע אחרי משהו כמו חמש שעות, הוא תוקפני בצורה מחרידה, מרביץ וחזק לכל עבר, ובשעות הערב כשרמת הדופמין יורדת הוא תופס את אחיו הקטנים ומתחיל לחבק אותו תוך צרחות. הגרוע מכל הוא שהוא מקסח אותי ואת אשתי בלי רחמים, כשהוא לא מקבל משהו אין לו בעיה להרביץ לי ולה עם מקלות או לחילופין לקחת מקל מטאטה ולשבור את הזכוכיות בבית. כל דבר בחיים לא טוב לו והוא תמיד מלא טרוניות כרימון. לא די בזאת, הוא איסטניס באוכל בצורה כפייתית, הוא לא אוכל שום משהו מן החי (בשר/עוף/דגים) וגם לא משהו שנגע בזה או שיש לזה מראה כזה וכו'. למען הסר ספק הדברים היחידים שהוא אוכל זה לחם, תפוחי אדמה, שימורי אננס, ממתקים, פיצוחים וקציצות תירס של חברה מסוימת וזהו. הוא בן 12 והקטע של האוכל כבר יותר מחמש שנים, בשנים אלו הוא לא הכניס לפה שום פרי או ירק (למעט שימורים אננס). כמובן, יש גם הרבה בעיות מסביב לזה בגלל שהוא לא אוכל את האוכל של כולם והוא נשאר רעב ומתחיל לצרוח שהוא רוצה בורקס ופיצה, כמובן שהרבה פעמים מכינים לו תפוחי אדמה כמו שהוא אוהב והוא מוצא על זה איזה נקודה שחורה ומייד הוא זורק את הצלחת. למותר לציין שהוא לא יושב רגע, וכל הזמן או שהוא מדבר, או שהוא שר/צורח או שהוא מרביץ/מציק/מטריד. שלא תבינו לא נכון, אנחנו בהבניה התנהגותית וטיפול כבר זמן ממושך, הקטע איתו הוא שהוא טוב רק שמתחנחנים אליו כל הזמן ומקדישים לו את כל הזמן שבעולם, ברגע שעוזבים אותו הוא חוזר לסורו. נראה לי שאני מתחיל לישון בעבודה, אני כבר לא מסוגל להיות איתו בבית. מישהו רוצה אותו? בשמחה!

אל תמסור את הילד כל כך מהר../images/Emo8.gif

איפה נראה לך שתמצא ילד שגם חולק איתך גנים וגם חמוד יותר מזה שהוא שלך?? נכון, לא קל בכלל לגדל אותם לפעמים (אפילו בדרך כלל), אבל- הם מקסימים בכל זאת, נכון?? כל מילה שכתבת, מוכרת לי מאוד ובאופן אישי. אז אם להיות מעשיים ולפני שמבצעים ניסיונות בריחה לעבודה לשנת לילה- כמה דברים שיכולה לספר מניסיוני האישי? ראשית, יש לוודא מינון מתאים. ריטלין SR =מינון מקביל ל 8 מ"ג רגיל. מאחר והמינון כידוע תלוי משקל, זו עשויה להיות אחת הסיבות לחוסר ההתאמה. לילדים כמו הבן שלך (ושלי..) שמצטרפת בעיית התנהגות/גבולות/מרדנות ל-ADHD ממליצים מניסיוני, טיפול תרופתי לכל היום. את זה ניתן לעשות או ע"י קונסרטה, או 6 שעות אחרי ה-SR של הבוקר, לתת מינון נוסף- באישור והתיעצות עם הרופא! אותן חוויות עברנו גם אנחנו. שנים. עד שהסכמנו לתת מינון נוסף בצהריים. אין ספק ששיפור הקשב בלימודים חשוב לילד, אך לא פחות חשובים יחסיו עם בני משפחתו
ועדיין, קיים הסיכוי שה-SR פשוט לא מתאים לו. בני מאושר הרבה יותר מאז ה-LA והיום לא מוכן לגעת ב-SR. הסתבר לנו שגם חלק מהחרדות שלו חלפו יחד עם החלפת הטיפול ל-LA. שוב- דוגמא לעוד צד לחשוב עליו עם הרופא.. ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל שלכם. לבדוק איתו/ה את כל צדדי הנושא הזה. יש הרבה מה לעשות, לפני שמוסרים את הילד
ובאשר לאוכל- במשך שנים, כל אחד מבניי אכל דברים אחרים. לאחר שהבנתי שיש לזרום איתם עד כמה שניתן, חיפשתי תמיד מזונות המקובלים על שניהם ואם לא- אז, כן- אפילו הכנתי ארוחות 'כפולות', לכל אחד מה שאוהב. ילד שבע, פחות נפיץ, אפילו אם הנפיצות היא חלק ממנו. מאחלת לכם ים של כוחות וסבלנות
יש לכם ילד מקסים שהטיפול לא מותאם לצרכיו. שגידולו לא קל ולא יהיה קל. אבל שווה כל רגע.

תודה לתשובתך

רציתי רק לשאול: 1. למה את נותנת LA ולא קונצרטה (לא שאני רוצה לתחקר אותך, אני פשוט רוצה לדעת מה השיקולים שגם אני אולי יחשוב כך)? 2. האם זה שהילד יותר שעות על ריטלין גורם שבמשך הזמן שהוא ללא ריטלין הוא יהיה יותר טוב? 3. האם אין בעיות שינה כשכל היום על ריטלין?

לא קונצרטה,פשוט כי אינה מתאימה לו

בתור התחלה. כנראה בשל סיבות פיזיות כלשהן, לא לכולם היא מתאימה והוא אחד מאלו להם היא גרמה חוסר יציבות במצבי הרוח וריבוי התפרצויות זעם.מעל לרגיל אצלו. בנוסף, עלות הקונצרטה במינונים שלו- בכל מקרה לא משאירה לי אותה כאפשרות. תוספת המינון 6 שעות לאחר מינון הבוקר, העלימה גם את הריבאונדים הקשים שהיו לו ומכל הבחינות, המצב השתפר בהרבה. בעיות שינה אין ולא היו אף פעם, אבל כן התאחרה שעת ההשכבה שלו מאז בשעה. בשל 'בעיות ההתנהגות' הנלוות אצלו ל-ADHD, הוא היה מטופל עד גיל 15 גם בסופי שבוע, שוב על מנת להפחית משמעותית את צבירת התסכולים במסגרת המשפחתית, מה שמוכיח עצמו.

לא הבנתי

שני LA ליום יוצא לך יותר זול מקונצרטה? אצלנו בקופה עולה LA סך של 270 ש"ח וקונצרטה 330, כך ששני LA יעלו לי 540.

05 מיכל

New member
אלימות פיזית כלפי ההורים

תראה, אני חושבת שהמצב שאתה מתאר בהחלט קיצוני. אני עדיין מסתייגת מאוד מההתבטאויות שלך על נכונות לתת את הילד המתנה, אבל זה לא הנושא כרגע. בעבר הוזכרה כאן פסיכיאטרית ילדים מאוד קשוחה בשם דר' שולמית בלנק. דרכה מאוד שנויה במחלוקת, אבל במקרה קיצוני כמו שלכם הייתי שוקלת פנייה אליה. אני מצרפת לך קישור לכתבה שנכתבה עליה ב"הארץ", וכן לחיפוש שעשיתי בפורום אחרי אזכורים שלה כאן. תעיין, תשקול, ובהצלחה!

spidergirl

New member
פתרון אחר לאלימות

דרכה של שולמית בלנק אלימה בעצמה. מאחר שניסיתם כבר טיפול התנהגותי ויש התפרצויות אלימות, מה דעתך לנסות תרופה כמו ריספרדל? כמו כן אנינות הטעם יכולה להיות תוצר של OCD. יכול להיות שהילד מאוד סובל, שהביטוי ההתנהגותי הוא תוצר של קשיים לא מאובחנים אצלו.

הסבר ו..

ראשית, יש סיבסוד כלשהוא ובכל זאת- במינון שלו יצטרך ביום 3 כדורי קונצרטה איך שלא נסובב את זה, בהשוואה מינון לעומת סוג כדורים- תמיד קונצרטה תהיה יותר יקרה עבורו. מעבר לזה- בבסיס- אינה מתאימה לו. וכן, שכחתי את נקודת המבט שהעלתה ספיידרגירל, נפיצות דורשת לעיתים טיפול תרופתי שונה/נוסף. מניסיוננו,טיפול בריספרדל משנה את הכל לטובה כאשר יש צורך בו. ממליצה בחום בכל מקרה, להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת, רצוי פסיכיאטר מומחה ל-ADHD.

דר קסלר

New member
תסמונת מורכבת בעל מיסוך?

לאזרח שלום, קראתי בתשומת לב את שכתבת. ברצוני להתיחס למספר דברים שהעלו את התחושה שמדובר כאן ביותר מתסמונת אחת. ראשית זו האיסטניסיות באוכל והמופע הכפייתי בסגנון האכילה. בנוסף אתה מציין שהנער אינו רגוע ומדבר בכמות רבה (כל הזמן מדבר). ושני הגורמים האחרים "שהילד או שר-צורח או מרביץ, מציק ומקניט העלו את החשד לנוכחות תסמונות נוספות, אשר אינן מטופלות, שלעיתים ממוסכות ואינם זוכות למענה טיפולי הולם. אגב האלימות הפיסית שאתה מתאר קיצונית וחשוב להבחין שהיא אינה פרופורציונלית לדבר כלשהו. וכך, כתוצאה מהרב-מורכבות, גם התסמונת המטופלת אינה מגיבה במכסימום הפוטנציאל התרפויטי. נא קרא את השאלון הנוירופסיכולוגי באתר geneplus.org . באם אחד או יותר מהשאלות זכו למענה חיובי, מומלץ אבחון וטיפול כוללני במכלול הבעיות ואז קיים סיכוי לתגובות מוצלחות. בברכה, ד"ר קסלר

zivadina

New member
אתה מוזמן לשאול את ד"ר מנור

בשרשור השאלות בראש הפורום. חשוב מאוד לציין את גיל הילד, משקלו, והמינון המדויק של ריטלין שהוא מקבל. הבעייה בהחלט ראויה לחוות דעת פסיכיאטרית, ואני מקווה שד"ר מנור תוכל לשפוך אור עליה ולהציע לך לאן לפנות. אגב, אצלי בגיל 12 כל הילדים נזקקו לשני כדורי SR בבת אחת. המינון תלוי במשקל וחייבים להעלות אותו כאשר הילד עולה במשקל.

למעלה