מה עושים איתו/לו

Soul Cake Duck

New member
אין מה להעלות את זה בפגישה הבאה

היה מקום להעלות את זה בפגישה האמורה. מכאן זה כבר ביני לבין השחקן. ואני לא חושב שזה עקרוני ספציפית מה הוא עשה או לא עשה, כל עוד אנחנו מסכימים שהייתה מידה מסוימת של אוף-פליי.

Illithid

New member
מישהו פשוט חייב לומר את זה...../images/Emo31.gif

התגובות פה הולכות ונהיות יותר גרועות מאחת לשניה. באמת שאני לא קובע את זה מתוך רצון להכעיס, אני פשוט מאיר את עיניכם לדברים שאתם אומרים. "אם זה מקרה חד-פעמי (לא סביר), תוציא אותו עם אזהרה. אם אתה חושד שזה ימשיך (יותר סביר)"... מאיפה הקביעת סבירות הזאת? באמת שמעניין אותי. כמה זמן ואיך אתה מכיר את השחקן...? ההשערה שלי היא בסביבות החצי שעה, ודרך ההודעה הראשונה. תקן אותי אם אני טועה. "...ותגיד לו בנפרד שאתם מצטערים אבל הוא לא כל כך מתאים לסוג המשחק שלכם, אבל אם בא לו לצאת לסרט יותר מאוחר (או משהו בסגנון)..." באמת היית אומר את זה לבן אדם בעיניים? זאת פשוט דרך נחמדה לומר שאתם טובים ממנו (או "לא מתאימים לו"), ושלא בא לכם לצאת בהפסד של חבר אז תפייסו אותו עם סרט... מצטער אם לגמרי פספסתי את הכוונה, אבל כך זה נראה לי. "יש כאן שתי הפרות מרחיקות לכת. קודם כל יש יציאה חצופה לאוף-פליי- דבר שהוא בלתי נסבל. בנוסף יש כאן הבעה נמרצת של זלזול במנחה. " לא מעט נוקשה מדי? "הפרעות מרחיקות לכת", "יציאה חצופה לאוף-פליי", "הבעה נמרצת של זלזול במנחה". כן מר שה"מיותך! אסור לפגוע במשחק הקדוש! אל תפרו את הדממה! אל תפגעו בכבוד השה"ם הנעלה. טייק אית איזי. חוסר רצון למות היא לא הבעה נמרצת של חוסר כבוד לשה"ם ויציאה לאוף פליי היא לא הפרעה בלתי נסבלת (אף כי די מעצבנת, אני מודה, שהתופעה חוזרת על עצמה הרבה) זה לא בית מקדש. זה משחק. אלו ההודעות שהפריעו לי. נראה לי שיש עוד כמה הערות שוליות על העובדה שצריך להוציא אותו מהמשחק (תתבישו
), אבל הן לא כל כך גרועות. מצטער אם ההודעה ממש פגעה במישהו, אבל אני מוצא תגובות כאלו ממש מרתיחות. אני מאוד נגד קביעות לא מבוססות על אנשים שלא מכירים, ועוד יותר נגד פגיעות בבן אדם בשביל שהמשחק יצליח. אסור לשכוח שהמשחק נוצר במקור לשם ההנאה. כן יש את הקטע הזה של "שלא יהרוס לכולם...". נראה לי שההנאה הכוללת של כולם מהמשחק לאחר שהוא יעוף לא תגיע לסבל שהוסב לו. אין טעם להגיב לי פה תגובות נזעמות וכו'(ולמה יש לי הרגשה שהולכות להיות הרבה...) כי אני פשוט לא הולך לענות. אני אגיב רק על תגובות שיסבירו לי למה אני טועה בהנחות שלי כאן ושהכוונה שלכם שונה ממה שחשבתי (ואולי אם ההודעה ממש תרגיז\תעליב אותי ואני ממש יהיה חייב לענות)

Soul Cake Duck

New member
הירגע...

אני די מסכים איתך (בייחוד מכיוון שאני יודע במה מדובר, והתגובות לא ממש התאימו למצב לדעתי). קח בחשבון שהרבה אנשים בפורום רגילים כבר להודעות מסוג זה, בעיקר מכיוון שחקנים בקבוצות בלתי מנוסות מגיל צעיר, שם לעתים יש שחקנים שהפרעות אוף-פליי הן מכה איתם. אני בהחלט מסכים שההנחה שזה מקרה כזה הייתה חפוזה ובלתי מבוססת... אבל אנשים הניחו, ולא בלי הגיון, שאם ניתן היה פשוט לדבר עם השחקן כדי שיפסיק את התנהגותו, ההודעה לא הייתה מגיעה לפורום. וזה בהחלט צריך להיות נכון במקרה הזה hint hint

Naruto007

New member
אני לא מסכים לשיטת פתירה כזאת...

לי זה נראה כמו חוצפה הרבה יותר גדולה להעיף מישהו כי אתם לא אוהבים את איך שהוא משחק. אפילו אם הוא כן בכיין שעושה את זה כל פגישה (למרות שהבנתי שלא...) להעיף אותו זה רק יעליב אותו במקום לשפר אותו. תעזרו לו אם זה קורה כל כך הרבה, תסבירו לו עד שהוא יבין. אין צורך להוריד XP לדעתי, אבל להעיף אותו מהקבוצה זה פיתרון נוראי. אם DM יודע על כזה דבר, הוא צריך לקחת את השחקן הצידה אחרי או לפני המשחק (ולא ליד שאר השחקנים) ולהסביר לו כמה דברים: זה משחק ראליסטי-אם הוא רוצה אז הוא יכול להתפלל, אבל הוא לא יכול לפנות לDM. זה לא כזה נוראי, זו דמות בעולם עם קסם, וכמו שהציעו כבר לפניי, אפשר להשתמש בקסמי החייאה בשביל להראות לו שזה לא סוף העולם (או סוף הדמות). וחברה, לכל ה"תעיפו אותו" אני רוצה לנסות להזכיר לכם למה המשחק-להנאה. יש יותר מדי אנשים שהופכים DND למשהו רציני עם חוקים שחייבים לציית במקום לנסות לגרום לכולם להנות. מבחינתי אני הייתי מסכים לקבוצה שלי לשחק לפי Munchkin handbook אם זה מה שיגרום להם להנות יותר. תחשבו לפני שאתם מוציאים אותו להורג על "לשכוח להוריד חיצים".

רמץ

New member
השאלה היא אם זה מה שא-ת-ה רוצה?

אף אחד פה (למיטב הבנתי) לא בדיעה של: "הוא חסר נסיון! להעיף אותו!" יש פה עניין של אופי משחק שהשחקן כנראה לא מתאים לו. מאוד פילאנטרופי מצדך לתת לחבורה שלך לשחק לפי ה-Munchkin handbook, השאלה היא אם ככה א-ת-ה רוצה לשחק. כי אם לא, אז אתה לא מתאים לחבורה (= החבורה לא מתאימה לך) ומשחק כזה יהיה אולי מהנה עבור החבורה אבל לא מהנה עבורך ולכן מפספס את המטרה.

Illithid

New member
אוקיי אוקיי אז אתה נגד ציטוטים...

אבל בכל זאת... "אף אחד פה (למיטב הבנתי) לא בדיעה של: "הוא חסר נסיון! להעיף אותו!"" "משחקי תפקידים הם לא סדנא של ריפוי בעיסוק (אפילו שהם יכולים יכולים להיות) ואתם לא חייבים לשתף כל מי שרוצה. המטרה היא להנות ואם משהו מפריע להנאה, אז הוא לא צריך להיות שם." זה די מדבר בשם עצמו... *אני לא בראש של "הא הא רואה הנה טעית" או בראש של להתחיל וויכוח, אני פשוט מציין פרטים. אני מקווה שאני מובן.

רמץ

New member
הא הא!

בסופו של דבר הכוונה היא זהה: אם הוא מוסיף למשחק - טוב אם הוא מפריע למשחק - לא טוב אם הוא מוסיף למשחק אבל צריך ליטוש - לדבר עם החבורה מקווה שאני מובן.

רמץ

New member
אתה כנראה קצת צודק

פשוט המקרה המתואר בהודעה הראשית והמקרה כפי שמציג אותו SCD נראים כמו שני מקרים שונים לגמרי. לכן אמרתי שצריך לדון על כך עם שאר הקבוצה. את עניין הסבירות אני אכן לא קובע מההיכרות שלי עם השחקן הסורר אלא מהנסיון שיש לי עם שחקנים מתבכיינים: בד"כ הם נשארים מתבכיינים. בקשר לרעיון הסרט (או משהו) וה"באמת היית אומר את זה לבנאדם בעיניים?" - זו הסיבה שאני מתנגד לשיטת 'הציטוט והתייחסות לציטוט' - היא נראית עניינית אבל היא בעצם מאוד סובייקטיבית. השמטת את שני המקומות בהם אמרתי בעצמי שזה לא פשוט להיפרד משחקן. ת'כלס כן, ככה אני הייתי אומר את זה. לא פספסת כלום חוץ מהקטע של ה"יותר טובים ממנו". מה שאני מנסה להגיד הוא בדיוק שיש חוסר התאמה אבל חבל לאבד חבר. I took the liberty גם להתגונן בשם הברנש השני שציטטת: כל חבורה מרשה לעצמה מידה מסויימת של אוף-פליי: יש חבורות מחמירות ויש חבורות שפחות. שחקן מהסוג הלא מחמיר בתוך חבורה מחמירה הוא שחקן שלא מתאים לחבורה. זה לא שאי אפשר להשתנות, אבל מתוכן ההודעה התקבל הרושם שהפער הוא גדול מדי. ואם הלינץ' שלנו היה מוצדק או לא - - זמנים יגידו...

Illithid

New member
lol...

די מצחיק שאתה מביא ציטוט בשביל להסביר למה אתה נגד ציטוטים
. בכל מקרה, עכשיו אתה נשמע יותר הגיוני... אני שמח. תן לברנש השני להתגונן בפני עצמו... אולי הוא לא חושב כמוך.

DDN

New member
דעתי,

אחרי שקראתי את כל התגובות בפתיל. אם זה חד פעמי, זה מובן: לכולם יש מצבי רוח, אנשים עלולים להיות רגישים לדמות שלהם, ופתאום לקלוט שהדמות היקרה שלהם יכולה לחטוף עוד מכת נזק כזו ולמות זה עלול להיות אירוע טראומתי. מובן לדעתי לחלוטין. בנוסגות', כשאייס (דמות לא שלי), כמעט קיפחה חייה כשכמעט נפלה אל מותה מהצוק, גם אני החסרתי פעימה. יש בזה משהו להזכיר לשחקנים שהדמויות שלהן הן בנות מוות. כל אחד עלול לקבל את ההלם בדרכים אחרות. ממה שהתרשמתי בפתיל, מדובר בשחקן שקיבל ב"הלם" את הנזק ולא במאנצ'קין שחושב שהדמות שלו היא סופרמן שלא יפגע אף פעם. שחקן שרגיל להצליח, ופעם אחרי פעם יבכה שהדמות שלו מתה, ויעשה פרצופים כל פעם שהוא מתקרב לאפס נק"פ בצורה קבועה - לא ישחק אצלי.

Guy24Gold

New member
הדמות שלי מתה בהרפתקאה הראשונה שלנו

דמות אחרת בקבוצה רצחה אותה(היא התעלפה והדמות של שחקן אחר תקעה בתוכה את החרב שלה)

Illithid

New member
תנחומי...

דמויות מתות דווקא יכולות לתרום הרבה... פעם חבר שלי הרג את שני חבריו למשחק. הם היו בסוף ההרפתקה base of operations. הם נלחמו כבר בקוג'רן והלכו לנצח, ואז לפתע פתאום קוג'רן הציע לקוסם של חבר שלי להצתרף אליו בתמורה לחלק נכבד מהעיר הקרובה מריקסט (לאחר שינצחו את הצבא שלה... זו בעצם היתה תוכניתו של קוג'רן מהתחלה...) הקוסם חשב לרגע. הממם חיי הרפתקנים לא נוחים עם החברים שלי... או גילדות קוסמים רק בשבילי... הוא הצטרף אל קוג'רין בלי שאלות. לאחר שחבריו מתו, זה הוביל לעוד קמפיין שלם. לגייס עוד שכירי חרב אל קוג'רין, להגן על המבצר נגד חבורה מעצבנת של פלדינים שבאו לטהר את המקום, לראות את קוג'רין נלחם באוייב ישן שלו שמנסה לקחת פיקוד על הצבא, לחקור את המכרות שליד המבצר, להלחם בעיר... כל כך הרבה אפשרויות. זה גם שבר את התבנית הקבוכה של המשחק... וזה תמיד מעניין. זה לא ממש קשור אבל בא לי לשתף מישהו בזה

Nihau

New member
למרות שהאפשרות כמעט תמיד קיימת

כי הרי הרעים הבאמת מתוחכמים תמיד מנסים להעביר את הטובים לצד שלהם זו הפעם הראשונה שמישהו באמת עבר צד כנגד חבריו לקבוצה - דמויות בעלות שחקנים- ועוד המשיך עלילה לאחר מכן. מעניין מאוד. תוכל להרחיב על דעות השחקנים על האירוע?

רמץ

New member
דוקא קרה לי פעם

כוהן אורקי רב עוצמה שיכנע את אחד השחקנים שלי להצטרף. החבורה הצליחה להחלץ מעסק הביש והודעתי לשחקן שכל הכבוד על משחק התפקידים, אבל עכשיו הוא יצטרך לבנות דמות חדשה עם אותו נק"נ + תוספת קלה. בכל אופן - סיפור מגניב

Soul Cake Duck

New member
אדיר!

אני הייתי מאוד מפחד לעשות את זה במערכה שלי... אני יודע על לפחות שתי דמויות שהיו עלולות להתפתות אל "הצד האפל". מצד שני, דילמה כזאת יכולה להיות מאוד מעניינת. אני גם רוצה לדעת מה השחקנים חשבו על זה. אגב, הם באמת גילגלו דמויות חדשות שהשתתפו בעלילה החדשה של עבודה עבור קוג'רין? זה טריק לא נורמלי בהמשכיות של הסיפור...

למעלה