מה עושים איתו/לו

Miarol

New member
מה עושים איתו/לו

שלום לכולם. אני חבר ישן חדש, זאת אומרת, כתבתי תשובות בזמנו אבל לאחר זמן מה הפסקתי עקב אילוצים של יותר מדי עבודה, לימודים וכ"ו (וגם לא רציתי לחזור אל דברים של אחרים). השאלה שלי (ואני בטח שזאת לא הפעם הראשונה שהיא מופיע בפורום) היא: מה אתם, בתור שחקנים ושה"מים, הייתם עושים לאדם שמתחיל "לבכות" כמו ילדה קטנה בגלל שפגוע לו בדמות. מתחיל לזרוק קוביות ולהגיד דברים כמו: "אזוב אותי כבר (מדבר לשה"מ), אני מת", במאמר מוסגר – יש לו אוד מספיק בשביל להמשיך ולשחק. אדם זה משחק איתכם במערכה רצינית ומושקעת עם אנשים שמשחקים מצוין (עם RP והכל).

רמץ

New member
שלום שלום, שלא תבוא לי בחלום...

אני יודע שקל להגיד וקשה לעשות אבל שחקו בלעדיו. באמת. משחקי תפקידים הם לא סדנא של ריפוי בעיסוק (אפילו שהם יכולים יכולים להיות) ואתם לא חייבים לשתף כל מי שרוצה. המטרה היא להנות ואם משהו מפריע להנאה, אז הוא לא צריך להיות שם. אם זה מקרה חד-פעמי (לא סביר), תוציא אותו עם אזהרה. אם אתה חושד שזה ימשיך (יותר סביר), תתייעץ עם החבורה, וודא שכולם מרגישים כמוך ותגיד לו בנפרד שאתם מצטערים אבל הוא לא כל כך מתאים לסוג המשחק שלכם אבל אם בא לו לצאת לסרט יותר מאוחר (או משהו בסגנון)... זה לא קל לגרש אנשים (במיוחד אם הם מהסוג הרגשני), אבל לפעמים זה הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות - עם כל הכאב והצער. בהצלחה...

מסכים לחלוטין ../images/Emo45.gif

זה דבר אחד לאבד את הריכוז/הסבלנות במשחק לוח כשכולם כבר ליד כתר הציווי ואתה עוד במישור החיצוני. אבל זה דבר אחר לחלוטין בזמן משחק תפקידים רציני. נראה שהבחור לא נהנה ממשחק תפקידים אלא מצפה ל"ניצחונות" ובדרך לשם זה רק גילגול קוביות טכני. מעבר לעובדה שהוא מפריע להנאה של הקבוצה והשה"ם , נשמע שהוא עצמו נהנה יותר מהחברתיות שבדבר מאשר מהמשחק. בקיצור חבל על הזמן שלו ושלכם. כמו שנאמר מעלי מומלץ להתייעץ עם הקבוצה ובמקרה שכולם בדעה אחידה יש לדסקס את העניין עם השחקן בידיעה שלחתוך זאת האופציה העיקרית. בהצלחה

Ferenheit

New member
מסכים

אבל בתנאי שקודם מנסים לפתור את העניין בצורה בוגרת ורצינית. דבר איתו, ואם זה לא הולך תבהיר לו שמבחינתך אי אפשר לשחק ככה.

backdoorslam

New member
הפרה חמורה של חוקי מ"ת בסיסיים

יש כאן שתי הפרות מרחיקות לכת. קודם כל יש יציאה חצופה לאוף-פליי- דבר שהוא בלתי נסבל. בנוסף יש כאן הבעה נמרצת של זלזול במנחה.

Ferenheit

New member
אנחנו לא יודעים

אם הוא בן עשר, שתים עשרה או עשרים. אנחנו לא יודעים כמה זמן השחקן הזה משחק ואיזה מין בן אדם הוא. מ"ת מצריך רגישות ותקשורת טובה, לא חוקי ברזל וסנקציות חברתיות ושה"מיות. ועוד דבר - נק"ן זה לא אמצעי ענישה. לא מורידים נק"ן.

Illithid

New member
לגרש אותו מהקבוצה? לא יודע...

זה רעיון מעט אכזרי ופוגע מאוד. אני הייתי מציע לתת לו לשחק דמות עם הרבה מאוד HP (כמו ברברי או לוחם). אם גם שם הוא מיילל, תוריד לו XP
הוא ממשיך ליילל, תוריד לו עוד
מתישהו הוא ילמד... האמת שרוב שומרי המבוך (כולל אותי) לא אוהבים את הרעיון הזה כי הוא לא ריאליסטי (הדמות שלך פתאום שוכחת את הקרב האחרון...?) אבל זאת אפשרות אחת במקרה שהמצב נואש. הממם... תעבור ליותר RP? שהדמויות מסתובבות 80% מהזמן בעיר ומפטפטות הם נלחמות רק 20% (כמה שאני חכם) ונפגעות רק 20% מהזמן (ובוכות פחות) תאיר את עיניו בכל מה שקשור לקסמים raise dead, ressurection & true ressurection, ותעשה אותם יותר זמינים בעולם שלך. תן לו את תחושת הבטחון שהמוות במשחק שלך הוא לא הסוף. אפילו תהרוג אותו ותחייה אותו פעם אחת, רק בשביל להראות לו שזה לא כל כך נורא. (זה גם נורא נחמד לRP "לא אני לא רוצה למות... עוד פעם" או האוייב "חתיכת עקשן... לא הרגתי אותך כבר איזה שלוש פעמים?" או אוייב מטומטם כמו גובלינים למשל "לאאא לאאא בבקשה רוח נחמדה, אל תפגע בנו! לא התכוונו להרוג אותך! בבקשה!!! אנחנו נשרת אותך לנצח!!! רק אל תפגע בנו!!!" אם אחרי זה הוא ננשיך ליילל, אז אפשר להגיד לו שלום ולזרוק את הדמות לפח. אתה בתור שה"ם צריך שיהיה לו כיף במשחק, אבל להפןך למטפלת זה יותר מדי. מקווה שעזרתי...

Hammerfall

New member
לא מסכימה בכלל!!!

אם יש בעיה עם שחקן אחד למה שאר החבורה הרצינית והטובה צריכה לסבול? אתה יודע כמה זה משעמם להיות 80% מהמשחק בתוך עיר ולא לעשות כלום? אני לא אומרת שלהילחם זה הכל וזה הכי כייף אבל זה אכן אחד התענוגות של המשחק ולגזול את זה משאר השחקנים זה ממש מעיק ולא מועיל להנאה שלהם מהמשחק. לדעתי צריך פשוט להבהיר לו שדמויות מתות ולא צריך לקחת את זה אישית, כי ככה זה, זה לא הרפתקאה עם אלים... כל אדם שמתחיל לשחק מו"ד יודע או צריך לדעת שהוא בוחר לעצמו דמות אמיתית וחיה במשחק עצמו כך שכמו שהיא חיה היא גם יכולה למות ולכן צריך מאוד להיזהר ולדאוג לכך שהיא לא תמות מהר אבל גם אם כן אז יושבים מתאבלים קצת וחושבים על דמות חדשה וזה הכל, ככה זה עובד, אם לא היתה את האפשרות שהדמות תמות המשחק גם לא היה מהנה ולא היה מותח או מעניין... תמיד צריך את הסיכון ואת הפחד למות ואת הרצון לנצח ולחיות לראות עוד יום. אם לשחקן ספציפי זה לא מתאים, הוא יכול בכייף לקחת את הפקאלך שלו וללכת קיבינימט... תכלס לא צריך להעיף אותו מהקבוצה צריך קצת להסביר לו את החוקים ואת ההיגיון שבמשחק (כי לא נראה שהוא הבין אותו) ואם לא מתאים לו אז הוא ילך כבר לבד...

dragon zlotnik

New member
לא מסכים!!!

דבר ראשון, צריך לדעת אם הגישה שלהם לקרבות היא כמו שלך או שהיא כמו שלי שלדעתי קרבות זה החלק הפחות מעניין של ההרפתקה. בכל מקרה גם אם כל מה שהצעתם לא עובד, לא צריך להעיף אותו, אלא לעשות משהו יותר עדין (למשל: לפתוח חבורה חדשה ועם החבורה שעם הילד הזה לשחק פחות פעמים ופחות זמן) יש לך באמת מקרה מעצבן, מקווה שעזרנו.

DDN

New member
מסכים עם זלוטניק

ממש לא מסכים עם האמרפול. אפשר בכיף להעביר 100% מזמן הפגישה בעיר ללא קרב אחד לרפואה ולהנות, הכל תלוי באופי המשחק שהשחקנים אוהבים. בנוגע לדבר שזלוטניק אמר בנושא הפתיל (לפתוח חבורה וכו') אני לא מסכים.

Miarol

New member
צודק

אנחנו במקרים מסוימים יכולים להיתקע בעיר 2-3 פגישות ויהיה ממש כיף (תודה לברוז אל זה) ובנוגע ל"חבורת פטיל", אני חושב שדבר זה הוא אחד הדברים הכי נבזיים עם לא הראשי מבינהם.

Miarol

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo51.gif

תודה אל התשובות ואני רואה שבגדול אני הייתי עושה את אותם הדברים בתור שה"מ אבל אני לא (אך אני סמוך ובטוח שהוא רואה את כל זה באצמו) אני אותו שחקן שאדיין מרים את הלסת שלו מהריצפה. רק רציתי לראות מה הפורום (המונה כמה אשרות איש) חושב בנושא. בקשר לRP הבחור בקושי מדבר ורוב הזמן בהתחלה היה מתכתב (לא מדבר) עם השה"מ על מעשיו. לעשות RP ללא דיבור די קשה. בקשר לקרבות - המערכה בנויה פחות או יותר כך: 2-3 מפגשים "דיבור" ולאחר מכן 1-2 מפגשים קרבות. זמינות של קסמים raise dead, ressurection & true ressurection רק יביאו למחשבות של:"אני בלתי מנוצח" אצל השחקנים מה שלפי דעתי יפגע באמינות של המערכה (שדרך הגב מאוד אמינה) ובנוסף במקום לבגר את השחקן שדיברתי אליו רק תחריף את הבאיה אצלו/בקשר אליו.

Illithid

New member
רק הצעתי

לא צריך להקשר כל כך לרעיון... מה הקטע של הא' במקום הע'? יש הרבה מאוד כאלה...

Miarol

New member
א=ע ולהפך

אני עליתי ארצה בגיל 12 ולמשהו אד היום לא יודע להבדיל איפו שמים מה.

פעם שיחקתי....

עם קבוצת מאנצ'קינים שלא הפסיקה להפריע.השה"ם התחיל להוריד xp על הפרעות אופפליי,מה שגרם לאפילו עוד יותר חוסר רצינות והקשבה ולבסוף גם להתפרקות הקבוצה... הורדת נק"ן היא לא תמיד הדרך הנכונה... בקיצור peace and love

Guy24Gold

New member
לא אני הייתי השה"ם נכון?

התכוונת כשירון שיהם? והתחיל לרשום כמה XP הוא יוריד ובסוף לא עשה עם זה כלום?

Soul Cake Duck

New member
איך לטפל בבעיה

במערכה כזאת רצינית, שבה RP הוא חשוב, אין מקום לדברים מהסוג הזה. שחקן חייב להישאר מרוכז, אין-פליי, וממוקד. הוא חייב להמשיך לחשוב עם הדמות, ולהמשיך לשחק בצורה רצינית גם במצב הכי קיצוני. מדבריך משתמע ששה"מ שלך לא העיר על כך לשחקן, ואם כך שה"מ עשה לא נכון. ...אבל אני רואה שבמקרה הזה אני הוא שה"מ שלך. מכאן משתמע שפעלתי לא נכון, וכאן יש סתירה לוגית בלתי פתירה
עכשיו ברצינות. כל העניין הזה הלך מתחת לאף שלי? כי עד כמה שאני הבחנתי, השחקן המדובר פשוט הופתע באופן זמני בהחלט מכמות הנזק שהצלחתי להפיל עליו במכה אחת, בלי אזהרה. נכון שאחר כך הוא עוד המשיך לומר "הצילו" מדי פעם, בבדיחות הדעת, אבל זה היה קשור יותר לעובדה שכשחקן, הוא שם לב לעובדה שאף אחד מחבריו לא ניסה לבוא לעזרתו (כן, אני יודע מה היו הנסיבות. בכל זאת). בכך הוא יצא לאוף-פליי, ואולי - רק אולי - היה מקום להגיד לו שזה לא תקין. אבל אני לא ראיתי שזה מפריע, ומה שיותר חשוב - אף אחד לא העיר על כך. אני אולי אמור לנהל את הפגישה, אבל אני לא יכול לנחש מה כל אחד חושב או מרגיש. אם משהו מפריע לשחקן, גם אם זה אופן המשחק של שחקנים אחרים, צריך לזרוק הצידה את הרגשת האי-נעימות ולהעיר. אז הנה מה עושים אתו/לו: 1. לא מעיפים אותו מהמשחק. אולי אנשים בפורום קיבלו את הרושם שהשחקן המדובר רק יושב ומפריע לשחקנים האחרים במהלך הפגישות; הדבר רחוק מאוד מהאמת. גם אם הייתה בעיה, היא בעיה מבודדת, התנהגות שעכשיו (אחרי שהעניין עלה וצף סוף סוף) ניתן לגדוע אותה באיבה. 2. בדמות גם כן לא נוגעים. וגם לא במערכה. המערכה נכונה כמו שהיא, והאמת - די מובן איך השחקן מרגיש אם דמותו גוססת בעולם שבו החייאה היא חלום רחוק. בכל מקרה, שינוי איפשהו שם רק מכניס את האוף-פליי יותר עמוק לאין-פליי, והכוונה היא הפוכה. 3. שה"מ מדבר עם השחקן, בכנות ובלי ללכת סחור סחור. "משהו שעשית הפריע, אני רוצה שתיתן על כך את הדעת". אני אגב בטוח שהוא לא הבחין בעניין הזה בעצמו בחצי המידה שאתה הבחנת בו. מדובר בחוסר תשומת לב של שחקן להתנהגותו שלו, וסביר לחלוטין להניח שהערה תפתור את העניין. 4. בפעם הבאה תגיד משהו. לא יכולנו לדעת שזה מפריע לך כל כך. אולי זה נראה לך פשוט מובן מאליו ששחקן לא צריך "לעשות פרצופים" כשדמותו נפגעת; אני לרוב לא מתערב כששחקנים מגלים מעורבות רגשית במה שקורה לדמות שלהם, וזה שהוא זרק קוביה קצת בחוזקה והיא עפה עדיין לא הופך אותו לגורם מפריע ופוגע בפגישה. העובדה שזה הפריע לך דווקא כן הופכת אותו לבעיה - ואותה לא תפתור אם תשב בשקט ותזעיף פנים. עזור לו להיות שחקן טוב יותר. 5. כמו 4, אבל ביחס אלי. אם נראה לך שהייתי צריך לרסן שחקן, קח אותי הצידה ותאמר לי, או כתוב לי פתק. יכול להיות שהייתי עסוק בדברים אחרים ולא שמתי לב. אני אמנם נראה מושלם ומעל לכל פגם (לא? מה לא?), אבל הערה עשויה להסב את תשומת לבי לנקודות שאולי פספסתי. בכל מקרה, אל תתבייש. אני אמור לנהל את הפגישה בצורה מהנה; אם משהו פוגע בהנאה שלך, אתה צודק אם אתה מצפה שאפתור את הבעיה - רק עזור לי לעזור לך. אם מישהו חושב שאני קצת מק ראש בבעיה, הוא מוזמן להציע הצעות אחרות... אבל אני חושב שמפתיע לגלות כמה דיבור פשוט יכול לפתור בעיות.

Miarol

New member
תבין

אני לא הולך לאלות זאת לא בפגישה ולא בסופה. מה שכן שאלתי את הפורום את הדעה שלו ביחס למה שאני ראיתי: להגיד שנימאס לו הוא אמר (או לפחות משהו בסיגנון עם לא לפי ציטוט זה) ולזרוק קוביה חזק הוא כן זרק ---> מראה על חוסר רצינות וילדותיות משהו.

למעלה