איך לטפל בבעיה
במערכה כזאת רצינית, שבה RP הוא חשוב, אין מקום לדברים מהסוג הזה. שחקן חייב להישאר מרוכז, אין-פליי, וממוקד. הוא חייב להמשיך לחשוב עם הדמות, ולהמשיך לשחק בצורה רצינית גם במצב הכי קיצוני. מדבריך משתמע ששה"מ שלך לא העיר על כך לשחקן, ואם כך שה"מ עשה לא נכון. ...אבל אני רואה שבמקרה הזה אני הוא שה"מ שלך. מכאן משתמע שפעלתי לא נכון, וכאן יש סתירה לוגית בלתי פתירה
עכשיו ברצינות. כל העניין הזה הלך מתחת לאף שלי? כי עד כמה שאני הבחנתי, השחקן המדובר פשוט הופתע באופן זמני בהחלט מכמות הנזק שהצלחתי להפיל עליו במכה אחת, בלי אזהרה. נכון שאחר כך הוא עוד המשיך לומר "הצילו" מדי פעם, בבדיחות הדעת, אבל זה היה קשור יותר לעובדה שכשחקן, הוא שם לב לעובדה שאף אחד מחבריו לא ניסה לבוא לעזרתו (כן, אני יודע מה היו הנסיבות. בכל זאת). בכך הוא יצא לאוף-פליי, ואולי - רק
אולי - היה מקום להגיד לו שזה לא תקין. אבל אני לא ראיתי שזה מפריע, ומה שיותר חשוב - אף אחד לא העיר על כך. אני אולי אמור לנהל את הפגישה, אבל אני לא יכול לנחש מה כל אחד חושב או מרגיש. אם משהו מפריע לשחקן, גם אם זה אופן המשחק של שחקנים אחרים, צריך לזרוק הצידה את הרגשת האי-נעימות ולהעיר. אז הנה מה עושים אתו/לו: 1. לא מעיפים אותו מהמשחק. אולי אנשים בפורום קיבלו את הרושם שהשחקן המדובר רק יושב ומפריע לשחקנים האחרים במהלך הפגישות; הדבר רחוק מאוד מהאמת. גם אם הייתה בעיה, היא בעיה מבודדת, התנהגות שעכשיו (אחרי שהעניין עלה וצף סוף סוף) ניתן לגדוע אותה באיבה. 2. בדמות גם כן לא נוגעים. וגם לא במערכה. המערכה נכונה כמו שהיא, והאמת - די מובן איך השחקן מרגיש אם דמותו גוססת בעולם שבו החייאה היא חלום רחוק. בכל מקרה, שינוי איפשהו שם רק מכניס את האוף-פליי יותר עמוק לאין-פליי, והכוונה היא הפוכה. 3. שה"מ מדבר עם השחקן, בכנות ובלי ללכת סחור סחור. "משהו שעשית הפריע, אני רוצה שתיתן על כך את הדעת". אני אגב בטוח שהוא לא הבחין בעניין הזה בעצמו בחצי המידה שאתה הבחנת בו. מדובר בחוסר תשומת לב של שחקן להתנהגותו שלו, וסביר לחלוטין להניח שהערה תפתור את העניין. 4. בפעם הבאה תגיד משהו. לא יכולנו לדעת שזה מפריע לך כל כך. אולי זה נראה לך פשוט מובן מאליו ששחקן לא צריך "לעשות פרצופים" כשדמותו נפגעת; אני לרוב לא מתערב כששחקנים מגלים מעורבות רגשית במה שקורה לדמות שלהם, וזה שהוא זרק קוביה קצת בחוזקה והיא עפה עדיין לא הופך אותו לגורם מפריע ופוגע בפגישה. העובדה שזה הפריע לך דווקא כן הופכת אותו לבעיה - ואותה לא תפתור אם תשב בשקט ותזעיף פנים. עזור לו להיות שחקן טוב יותר. 5. כמו 4, אבל ביחס אלי. אם נראה לך שהייתי צריך לרסן שחקן, קח אותי הצידה ותאמר לי, או כתוב לי פתק. יכול להיות שהייתי עסוק בדברים אחרים ולא שמתי לב. אני אמנם נראה מושלם ומעל לכל פגם (לא? מה לא?), אבל הערה עשויה להסב את תשומת לבי לנקודות שאולי פספסתי. בכל מקרה, אל תתבייש. אני אמור לנהל את הפגישה בצורה מהנה; אם משהו פוגע בהנאה שלך, אתה צודק אם אתה מצפה שאפתור את הבעיה - רק עזור לי לעזור לך. אם מישהו חושב שאני קצת מק ראש בבעיה, הוא מוזמן להציע הצעות אחרות... אבל אני חושב שמפתיע לגלות כמה דיבור פשוט יכול לפתור בעיות.