מה עושים אחרי אבחון?

shanyziv

New member
מה עושים אחרי אבחון?

ערב טוב לכולם,אני חדשה בפורום.ביום חמישי קיבלתי תשובות שבני בן ה-6 וחצי מאובחן כ-ADHD. למרות שתמיד הרגשתי פנימה שזה הכיוון הסביבה העבירה לי מסרים שאני מפצה אותו יותר מידי ושמה פחות מידי דגש על גבולות . כך שהעברתי את שלוש השנים האחרונות בהתגוננות והתנצלות מתמדת אחר ההתנהגות שלו.ילד מבריק ,ורבלי בטירוף ומפותח רגשית ברמות שלא ממש יצא לי להכיר ומיותר לציין שאני אובייקטיבית לחלוטין... מתרוצצות לי בראש טונות של שאלות והייתי שמחה אם תוכלו לשתף אותי מה אתם חושבים/יודעים - 1.האם לעבור את דרך החתחתים שכמעט כולכם עברתם בנסיון למצות את כל האלטרנטיבות או ישר לגשת לפתרון של ריטלין(כפי שהמליצו לי מתוצאות האבחון).מה זה אומר עלי?איזו אמא ישר נותנת תרופות שבתפיסה הרווחת (ללא קשר לאם זה עוזר או לא) מלאה בקונוטציות שליליות. 2.אנחנו לפני כיתה א' -מתי להתחיל? עכשיו?בקייטנה ?אשר מראש אני צופה קשיי הסתגלות.. 3.להסתפק באבחון שעשינו אצל פסיכיאטרית שכולל את כל השלבים ,או לעשות עוד אבחון נוירולוגי? 4.האם לריטלין יש /הוכחו השפעות לטווח הרחוק מילדים שהשתמשו בה לאורך זמן? אני מתה מפחד מההחלטות האלו שעלי לקבל עבורו בגיל כל כך צעיר . מה עושים?

zivadina

New member
אחרי האבחון

קודם כל, נכון מאוד שילד ADHD זקוק לגבולות חיצוניים ברורים מאוד, וזה מפני שאין לו גבולות פנימיים משלו. שנית, "התפיסה הרווחת" שלך שמורה לפלח אוכלוסיה שניזון משמועות ודעות קדומות. אצלנו "התפיסה הרווחת" זה שריטלין הוא תרופה לא מזיקה שמצילה לנו את הילדים מלגלוש לשולי החברה, כפי שנמצא במחקרים על ADHD לא מטופלים. שלישית: מתי להתחיל? אם לילד יש בעיית התנהגות במסגרות מחייבות, הייתי מתחילה כבר לפני הקיטנה, כדי לראות איך הוא מגיב לתרופה, וכדי להיות בטוחה שהתרופה אכן תעזור לו להשתלב יפה בקיטנה. אם לילד אין בעיות התנהגות אלא רק בעייה להתרכז, הייתי מתחילה עם התרופה קצת לפני תחילת הלימודים. רביעית: אם הפסיכיאטרית עשתה אבחון יסודי, אין סיבה לעשות אבחון נוסף. רק אם יתברר שהטיפול וההסברים שהיא הציעה לא עוזרים לילד, רק אז שווה לטלטל את הילד לאבחון שני. לסיום: מחקרים ונסיוננו כאן הוכיחו שלריטלין יש השפעה גופנית של מספר שעות בלבד, אבל ששמוש רצוף בו משפיע על הדמוי העצמי, הבטחון העצמי ויכולת לרכוש אסטרטגיות התנהגות ולמידה חיוביות לטווח הארוך. מבחינת תופעות לוואי שליליות, ההשפעה היא רק למשך שעות השפעת התרופה, וכולן הפיכות. את מוזמנת לקרוא בספריית הפורום שלנו:

למעלה