מה עונים/ מה אומרים

195110

New member
מה עונים/ מה אומרים

בני מתגורר בחול נשוי + 2
כלתי מורה ומלמדת שם. מאוד מוכשרת ונערצת בעבודה.
בימים האחרונים פנו אליה בהצעה ללמוד במדינה אחרת 6 שבועות כדי להשיג השכלה גבוהה יותר
בתחום החינוך.
אתמול בני סיפר לי כי הם אמורים להגיע לארץ ביוני ( היה מתוכנן לפני הצעת הלימודים)
אבל אשתו צריכה לחזור לחול לאחר שבועים, לצורך הלימודים והבן יחזור הביתה לעבודתו,
ובגלל שכלתי לא תיהיה בבית, והוא יצטרך להמשיך לעבוד,
ישאירו את הילדים בני 3 ו 6 בארץ, אצל הורי כלתי ואצלי התורנות.
ולאחר שתסיים את הלימודים תגיע לארץ לקחת את הילדים.
אמרתי שאני אשמח לעזור עד כמה שאוכל,
משום שאני אישה עובדת שעות רבות ביום, מתחילה ב 5.30 בבוקר,
מקסימום יכולה לבקש 5-6 ימי חופשה.
יחד עם זאת אני לא צעירה, מעל 60
הסבלנות והבריאות לא מה שהיו,
מה דעתכם? כיצד עלי לנהוג?
מודה מראש לכל המגיבים ומייעצים.

רזאי

New member
תעשו תאום ציפיות.

תתחילי את השיחה בצורה חיובית, תגידי שתשמחי לעזור ככל יכולתך. אח"כ תפרטי מהי יכולתך.אם את והסבתא השניה לא יכולות לשמור על הילדים במשך כל התקופה, אפשר להציע להם עזרה בחיפוש השגחה בתשלום. אולי סטודנטית נחמדה יכולה לעשות להם ימי כייף.
אני בטוחה שתשמחי להיות עם הנכדים, אבל אי אפשר להפיל עליך את שניהם לזמן ארוך אם זה לא מתאים לך.
בעיקר לדבר בצורה נחמדה, אבל גם החלטית.

רעיון מעולה

לשבת כבר עכשיו עם יומן,לקבוע באילו ימים את תוכלי לשמור, באילו ימים הסבתא השניה, לעזור לגייס עוד קרובי משפחה (אחים שלו? אחים שלה?) ולבנות כבר מעכשיו לו"ז מדוייק.

הדסהש1

New member
יום שישי נפלא...תסכמו מראש הכל כדי שלא

יהיו התפעות...מראש אני אומרת שיהיה קשה...זה גיל
שהילדים צריכים פעילות אינטנסיבית...ואנו לא נהיים צעירים יותר...

mykal

New member
מסכימה עם ההצעה

לשבת ולקבוע לו"ז בתיאום כל הגורמים,
מי יכולה ומתי, מי מביא (מעביר את הילדים) מסבתא לסבתא,
מי מכבס להם, איפה יהיה 'העוגן הקבוע שלהם עם 'קפיצות' לביקורים.
אם יבקשו ממך יומים 3 יותר ממכסת ימי החופשה שלך, לא הייתי 'עושה ענין'
ומגייסת בייביסיטר שתצא לטייל איתם ואפילו לא משתפת בענין את הבן והכלה.
הם צריכים שהילדים יהיו מטופלים, ובידים אמונות.
בכלל אולי תוכלי לגייס עוד עזרה,
כן תבררי מה הם אוהבים לאכול, לשתות, קצת הרגלים, כי אלה ילדים קטנים.
לא שההרגלים מחייבים אותך, אבל הידיעה תקל עליך.
בהצלחה, יהיה לא קל אבל הרבה כיף וחויות.
קחי זאת בקלות. ורק תחשבי שזה בשביל דברים טובים.

195110

New member
תודה תודה על מתמיכה וההצעות, אהבתי,

שבת שלום לכולם
אוהבת את הפורומים של תפוז תמיד הם עם תשובות ותמיכה.
תודה
|פרח

Amyrlin Seat

New member
מסכימה עם כל מה שאמרו לפני ומוסיפה

שאם בכל זאת הם ישארו בארץ מאחר ומדובר על יוני (ואני מניחה שמדובר על סוף יוני כשהגדול יוצא לחופש) אז חשוב מאוד לרשום אותם לקייטנות (את הקטנה אפשר פשוט לרשום לחודש וחצי לגן שעובד בקייץ במתכונת קייטנה) ככה גם ירד מכם העול של להפעיל אותם במשך יום שלם, וגם יהיה להם מעניין, הם יוכלו להכיר חברים לשפש את העברית. את סופי השבוע תחלקו בין הסבים וקחו בחשבון שיהיו ימים פה ושם שהם לא ירצו ללכת אז תעשו חלוקה. זה בהחלט אפשרי אם כי אני מסכימה עם מי שכבר אמרה שזה קצת לא לעניין להפיל את הילדים עליכם גם מהצד שלהם וגם מהצד של הסבתות.

אני מבינה שמדובר על חודש וחצי

אני קודם כל חושבת שלהשאיר ילד בן 3 אצל סבא וסבתא שהוא לא ממש רגיל אליהם חודש וחצי ללא הוריו זה קצת יותר מידי, אפילו קצת מוגזם.
הפתרון ההגיוני שהילדים יחזרו עם אביהם הביתה והוא ימצא מטפלת לילדים.
והאבא ילך לעבודה ויחזור אחר הצהריים לילדיו .

אם בכל זאת יש התעקשות להשאיר אותם פה לכל כך הרבה זמן בגילם הצעיר את חייבת לקחת בחשבון הכל לפני שתגידי כן.
לדעתי זה קצת יותר מידי לבקש וזו תהיה עבודה לא קלה עבורך ועבור בעלך.
אישית אני לא בטוחה שהייתי מוכנה לקחת אתגר כזה בעיקר כשההורים בחו"ל ולא זמינים.

ויקה1222

New member
לגמרי

מי משאיר ילדים קטנים חודש וחצי ועוד עם אנשים שהם לא רואים כל יום? הזוי לגמרי בעיני.
למה האבא לא יכול לטפל בילדים כשהאמא נוסעת ללמוד? אלפי אמהות מוצאות פתרונות, נעזרות בביביסיטריות, לוקחות את הילדים לעבודה וחושבות על כל הטריקים האפשריים כשהאבא נוסע. למה אם האמא נוסעת, האבא לא מוסוגל להתמודד?

אני לא ממש הבנתי

הם מתכוונים להביא את הילדים לתקופה של חופשת הקיץ או לזרוק את הילדים על הסבתות (כי עד כמה שהבנתי הסבא בצד השני קצת יצא מהתמונה) למשך תקופה של שנת לימודים או יותר?
הרי הם לא יטרטרו את הילדים באמצע שנה בין בתי ספר בארץ ובחול ברמות, שפות ותוכנית לימוד שונה לחלוטין באופן חד פעמי - אני מקווה.

אגב, מה יכולה לקחת 5-6 ימי חופש בשנה?

אם את עובדת משרה מלאה (+) כמו שתארת על פי החוק לעובד מתחיל מגיעים 12 ימי חופש בשנה, ככל שצוברים יותר ותק מגיעים יותר ימים. מותר לך לקחת 5 כי ניצלת השנה את השאר או כי מה?
ואגב, יש מקומות עבודה הוגנים שמאפשרים לעובד להיכנס למינוס ימי חופש במקרים מסויימים.
בגילך לא יצא לך מצב שרצית לנסוע לחופש, נופש, טיול בחול ולקחת שבועיים?

לא,לא נראה לי שלשנת לימודים

לפי מה שהבנתי האמא יוצאת לאיזה סוג של לימודים בשישה שבועות והאבא ילך לעבודה והילדים משום מה ישארו בארץ לששת השבועות האלו

למעלה