מה עומד מאחורה

• פותח הנושא kwil
  • פורסם בתאריך

kwil

New member
מה עומד מאחורה

יש לי נטיה לרחם על עצמי, באתי ממשפחה הרוסה וספגתי לא מעט נזקים רגשיים שנותנים את אותותיהם (קושי בריכוז, חרדות וכו') עד היום (אני בן 27) כך שיש לי לא מעט סיבות לרחם על עצמי ולהביע אמפתיה, הרבה פעמים ברגעים קשים. והשאלה שלי היא מה עומד מאחורי, האם כשאני מרחם על עצמי המחשבה היא בעצם - אני לא יכול, ואז "לעשות הנחות" לעצמי? אם לא, אז מה עומד מאחורי הרחמים העצמיים שלי? תודה.

היי

מאוד קשה לתת אבחנה מדוייקת בלי לדעת את כל הפרטים, אבל אכן יש לנו נטיה לעשות לעצמנו הנחות ולוותר לעצמנו בגלל, בזכות, ובעקבות. תסתכל על הדברים שכן הצלחת לעשות, להצלחות שלך, איפה הן עומדות אל מול הדברים שכתבת אכן יש אנשים שיש להם נטיה לרחם על עצמם ולוותר לעצמם, ואפשר גם אחרת

גרא.

New member
kwil,רחמים עצמיים,משקפת תחושה של היותך קרבן

של הנסיבות,היכולה להוביל בהדרגה לגסיסה רגשית ואינטלקטואלית.מקובל לחשוב במושגים של שליטה עצמית על מיקוד שליטה חיצוני ופנימי.מצב של מיקוד שליטה חיצוני,קיים כאשר אדם מאמין שהוא קרבן הנסיבות,הוא לא יכול לעשות מאומה בכדי לשנות את המצב,בדיוק כשם שאתה כותב בפנייה שלך.מאידך,מיקוד שליטה פנימי,הוא מצב שבו אדם חושב,מאמין ומתנהג,בתחושה שהוא הוא שמשפיע על גורלו (למעט מצבים של "פורס מז'ור,כוח עליו שלא יכולה להיות עליו שליטה).במצב כזה,אדם חושב ומרגיש שמה שהוא עושה משפיע על מה שקורה לו,ולא מחפש הסברים או נימוקים לחוסר הצלחתו ,בבחינת,רקדן שלא הצליח בהופעתו מאשים את הבמה...וכדומה. מכאן חשוב להבין שמה שמפעיל בעוצמה את תחושת הרחמים,זו נבואה שמגשימה את עצמה.חשיבה שלילית בנוסח אני לא יכול,אני לא שווה,הם הם אשמים,מאפשרת לך לעשות באמת הנחות לעצמך ותוקעת אותך במקום ללא מוצא.מכאן מובן שבכדי להגיע למשהוא בחיים,מעבר לעובדה שיש צורך לעשות משהוא לשם כך,חשוב ללמוד להאמין שאתה הוא זה היכול להחליט ולקבוע את הצלחתך,או כשלונך.וזה,כמובן בעזרת טיפול פסיכולוגי.

kwil

New member
אני יודע שאני יכול ואני יודע שאני מסוגל

ואף הוכחתי זאת יותר מפעם אחת. אבל על אף שאני מרגיש שאני הוא זה ששולט ומשפיע על החיים שלי במידה רבה, זה לא יעזור ב 100 אחוז כי אני נזקים של עבר שספגתי הורסים לי כיום דברים בהווה, ומהתחושה הזו קשה להשתחרר. וטיפול פסיכולוגי מוכר לי לחלוטין..

שאלת

"מה עומד מאחרי" היא כללית מדי ואי אפשר לענות עליה בלי להכיר אותך. אפשר לחשוב על כמה הסברים לרחמים העצמיים שלך - החל מהרגל שסיגלת, דרך איזה צורך שיש לך ברחמים שלא קיבלת מאחרים ואתה מספק לעצמך ועד למשהו שאתה עושה כי יש לך איזה רווח משני מכל העניין (אותן הנחות שאתה מדבר עליהן) אם מאוד מעניין אותך להבין את עצמך יותר טוב ולדעת מה עומד מאחרי ההתנהגויות שלך, לך לטיפול. שם בהיכרות מעמיקה איתך תוכל לנסח הסבר שגם באמת מייצג אותך ואת חייך.

למעלה