מה עוד יכולה לעשות?

עדימוס

New member
מה עוד יכולה לעשות?

שלום רב,
אני כותבת פה לראשונה.
אני אמונה על תחום השיווק בחברה קטנה לשיווק ופרסום באינטרנט, אני עושה שיחות יזומות, מגיעה לקהלי היעד שלנו באמצעות חיפוש באינטרט ומציעה להם קידום אתר בגוגל ובפייסבוק. זה לוקח לי המון זמן וזה נותן תוצאות יפות כי אני יודעת למכור בטלפון אבל כמובן הפגישות שאני מייצרת הן לא רבות כי אני אחת וכרגע אין לנו תקציב לגייס עוד עובדים.
אני מרגישה כל הזמן שאני יכולה לעשות יותר אבל לא כ"כ יודעת מה... אני יודעת שזו שאלה כללית מידי אבל אולי בכל זאת אוכל לקבל כמה כיוונים שיעזרו לי להאיץ את המכירות במקביל לשיחות היזומות שאני עושה.

תודה רבה

הי עדי, ברוכה הבאה
, יש מיספר אפשרויות..

ראשית, הגדרה ממוקדת מי קהל היעד הרצוי לכם, ואז הפניית עיקר המאמצים והמשאבים כלפי אותו קהל.
לדוגמא: עסק שיש לו מתקציב מסויים ומעלה לצורך הפעילות שאתם מציעים, וויתור על עסקים אחרים פחות אטרקטיביים מבחינת המודל העסקי שלכם.
יש אפשרות להיעזר בחברות שעושות טלמייטינג, פגישות עבור לקוחות,היתרון שבד"כ אין מחוייבות לטווח ארוך, אפשרי גם על בסיס תקופה קצובה, להבדיל מלשכור עובדים, להכשירם עם כל המשמעויות הכספיות כפי שציינת, שכרגע אתם מוגבלים בהם.
אפשרות נוספת , רכישת מיומנות לסגור פגישות בשיחות קצרות יותר ואפקטיביות, טכניקה שניתן ללמוד, ולפי דבריך את מיומנת בתחום שיחות המכירה, כך שבזמן קצר ניתן לשפר את הנושא ולהגיע למיספר רב של שיחות מכירה ולהקדיש פחות זמן לכל שיחה, לא על חשבון יעילות ותוצאות מכירה טובות.
שלחתי לך גם מסר בנושא.

עדימוס

New member
זה מה שהחברה שלי עושה

קידום שיווק ופרסום בגוגל,פייסבוק ורשתות חברתיות :) רק שלקדם בגוגל בתחום של "קידום אתרים" ולהגיע לדף ראשון כמעט בלתי אפשרי, תחום מאוד מאוד תחרותי.
למרות שאנחנו נמצאים במקום מכובד מאוד בדף ראשון בגוגל אורגני ב"קידום אתרים אורגני" אבל זה לא מביא מספיק לקוחות כשיש לך תחרות מטורפת על כל לקוח, לכן אני צריכה ליזום שיחות ולהגיע אל הלקוחות בעצמי.

sitesuccess

New member
לטעמי את משקיעה המון זמן בחיפוש אחר הלקוח

מה גם, שלדעתי, מה שאת עושה זה לא שיווק אלא מכירות, ואלו גם "מכירות קשות" כיוון שאת פונה פניה יזומה ללקוח, שיתכן ולא שמע עליכם עד שיחת הטלפון שלך.
את טוענת שיש לך הצלחה רבה בסגירת עסקאות (ועל כך כל הכבוד לך, זה לא דבר של מה בכך), אבל עדיין משהו חסר.

מה שחסר לדעתי, זה מה שהחברה שלך מתיימרת לספק ללקוח, אך לא עושה בעצמה - שיווק באינטרנט.

ולא, שיווק באינטרנט זה לא רק קידום ממומן או אורגני, או שיווק בפייסבוק, אלא עוד דברים, ביניהם אפשר לציין ניהול רשימות תפוצה של לקוחות מתעניינים וקיימים, אתר עסקי שבנוי בצורה מותאמת לשיווק באינטרנט (אם יש לכם כזה, אשמח לקבל קישור אליו), ובכלל מתן ערך אמיתי לקהל היעד ועל ידי כך למשוך אותו אליכם.

בשיווק נכון באינטרנט, את לא תצטרכי לרדוף אחרי כל לקוח, אלא הלקוחות ידפקו לכם על הדלת וירצו לקנות :)

בהצלחה

עדימוס

New member
אתה צודק מאוד

אני אכן משקיעה המון זמן בחיפוש אחר הלקוח, ובגלל ההשקעה הרבה שלי בחיפושים אני גם סוגרת עסקאות, יותר נכון סוגרת פגישות והשותפים שלי כבר סוגרים את העסקה בעקבות הפגישה.
אני אהיה כנה פה כי כזאת אני וכנות עד היום הובילה אותי לדברים טובים ואולי אוכל ללמוד ממך משהו אם אציג את הדברים כמו שהם, אנחנו חברה של 3 אנשים, אני שיווק, עוד בחור שהוא הצד הטכני ומנהל את הקמפיינים והוא מאוד מאוד מקצועי יש לו המון ניסיון ועוד בחורה שהיא אחראית תוכן ומעצבת גרפית.
אני יכולה להגדיר אותנו באמת וזה לא ממקום של אגו - אנחנו מאוד איכותיים ועושים עבודה איכותית מאוד עבור הלקוחות שלנו. אנחנו מתמחים באורגני אבל עושים גם את השאר.

השיחות שלי עם לקוחות פוטנציאלים אני כמעט ולא מקבלת ניתוקים, כי אני עושה עבודת הכנה רצינית על כל לקוח שאני מתקשרת אליו , שכאשר אני מדברת איתו הוא בכלל בשוק שאני יודעת עליו כ"כ הרבה דברים והוא מוכן להקשיב. רק שבזמן האחרון אני מרגישה שנעשה יותר קשה בגלל המצב בשוק בכלל וגם עבודת המחקר לפני השיחה מתישה אותי ויש בעיה באמת עם כמות השיחות, אין מסה של שיחות, אני אחת שעושה את השיווק של העסק וזה בעייתי.

אתה צודק שאנחנו מחסירים מעצמינו מה שאנחנו דורשים מהלקוחות שלנו, והסיבה לכך היא שהתחלנו בקונסטלציה הזאת של שלושתינו רק ביוני 2011 ואין לנו עדיין הרבה לקוחות, והתקציב עדיין בעייתי, אנחנו כמובן עושים באורגני כל מה שצריך אבל יש תחרות מטורפת בתחום קידום האתרים, ולמרות זאת אנחנו נמצאים בדף ראשון בגוגל באורגני ב"קידום אתרים אורגני" שזה יפה מאוד, קידום ממומן בתחום הזה ישתה לנו המון כסף ולא בטוח יביא את התוצאות הרצויות ואת הלקוחות הרצויים.

אני אשמח לשמוע ממך מה הכוונה במתן ערך אמיתי לקהל היעד שלנו וגם קצת לגבי רשימות התפוצה, איזה פעולות כדאי לעשות.
אני מאוד אשמח אם לקוחות ידפקו על דלתינו כי אני בטוחה במוצר שאנחנו נותנים, מאוד איכותי מאוד אמין ומאוד מקצועי אבל הבעיה שהלקוח לא יודע את זה עד שהוא לא נכנס אלינו.

תודה!

sitesuccess

New member
המשפט האחרון שלך סיכם את האתגר הגדול ביותר

"אני מאוד אשמח אם לקוחות ידפקו על דלתינו כי אני בטוחה במוצר שאנחנו נותנים, מאוד איכותי מאוד אמין ומאוד מקצועי אבל הבעיה שהלקוח לא יודע את זה עד שהוא לא נכנס אלינו"

כל מה שתיארת שאת עושה זה על תקן מכירות ולא שיווק (אלא אם מוטי חושב אחרת ממני).

תחשבי מה אתם יכולים לתת ללקוח בחינם, לפני שהוא בכלל משלם לכם כסף (נניח - מדריך איך לקדם את האתר לבד ב-5 שלבים). את זה הגולש יקבל אם ישאיר שם ומייל ובעצם יצטרף לרשימת תפוצה שלך.
עכשיו כשיש לך את הפרטים שלו, את יכולה לעדכן אותו בחדשות מהתחום, מאמרים שתעלי לאתר, סרטונים וכד', וגם כמובן להציע לו מוצרים ושירותים שלכם בתשלום.

שלחתי לך הודעה פרטית

עדימוס

New member
אני לא עושה לחבריי מה ששנוא עלי

אני מחשיבה את הלקוחות שלי כאנשים אינטיליגנטים וחושבת שזה זלזול באיטליגנציה שלהם "לתת" להם משהו בחינם כדי שיתפתו להירשם לרשימת תפוצה שלי ואז אני אפציץ אותם במיילים מרגיזים שאני בדר"כ מוחקת כשאני מקבלת כאלה , אפילו בלי לקרוא.
לא מרגישה לי נכון השיטה הזאת, ואני לא חושבת שבגלל שהצקתי לאנשים במייל הם יהיו לקוחות שלי...אולי אני טועה ...
אתה יכול לומר בוודאות שהמיילים האלה הביאו לך גדילה במכירות??
אני מקבלת מיילים כל יום מערן שטרן, אתה בטח מכיר אותו, הוא שולח מייילים שמאוד הזכירו לי את המייל שלך עם ה"שיטות" למשוך אנשים לדף נחיתה שבנוי נכון ולהירשם לאיזו סדנא, הוא בעיקר מציק לי עם כמות המיילים שהוא שולח. הוא מעצבן וזה מאוד מוריד מהכריזמה שחשבתי שיש לו כשראיתי הרצאה שלו לאחרונה.

אבל זאת אני ויכול להיות שאני לא יודעת מה עובד... אני יודעת שאני רוצה להיות כנה עם הלקוחות שלי ולתת להם משהו טוב ואמיתי - בגלל זה קוראים לנו AS-IS לא מנסים ליפות את התמונה, לא מנסים למכור אשליות, מוכרים את מה שזה, משהו טוב שעובדים בשבילו קשה וגם אתה הלקוח לא תהפוך למישהו אחר, תישאר אתה, רק שלנו יש כלים להעביר את מה שאתה בדיוק החוצה, אל הלקוחות שלך.

אבל שוב, יכול להיות שבגלל שאני לא אוהבת את שיטות ההצקה אני הגעתי למצב שלקוחות לא מגיעים אלי שלא באופן יזום....

sitesuccess

New member
אין לי מה להגיב על זה למעט - שיהיה לך בהצלחה

אם יש משהו שמביא לקוחות משלמים לעסק זו רשימת תפוצה.

המיילים של ערן מרגיזים אותך? למה את לא מסירה את עצמך מהרשימה שלו? את יודעת, זה נעשה ע"י הקלקה פשוטה על קישור בסוף כל מייל שהוא מוציא...

את טוענת שלשלוח מיילים זה להציק, ואני טוען שלקבל שיחה ממישהו שלא ביקשתי שיתקשר אלי מציק הרבה יותר.
ובצורה מוקצנת יותר "מי ביקש ממך בכלל להתקשר אלי?"

אגב, רשימת תפוצה היא רק חלק מהשיווק באינטרנט, אבל היא חלק חשוב ביותר.

את שאלת כאן מה את עוד יכולה לעשות כדי להביא יותר לקוחות ביעילות רבה יותר: אתר מותאם לשיווק באינטרנט, רשימת תפוצה, פעילות שיווקית מחוץ לאתר

אם את חושבת שלהציע משהו בחינם כדי לקבל מייל זה להעליב את האינטיליגציה של הגולש, את לא יכולה להיות יותר טועה מזה.

וכן, אני יכול להגיד בוודאות שהמיילים שאני שולח, שרובם הם בעלי ערך אמיתי לנמענים שלי, וחלקם גם במטרה מוצהרת למכור, יחד עם פעילות נכונה במקומות אחרים, הביאה לגידול במכירות.

כשהקמתי את העסק הזה, החלטתי עם עצמי שאני לא הולך לחנך בעלי עסקים.
אם בעל עסק לא מבין את הצורך להשתמש בכלים שהאינטרנט נותן לו כדי לשווק את עצמו בצורה טובה יותר מכל מדיה שיווקית/פרסומית/מכירתית אחרת, אני לא מתכוון לשכנע אותו שהוא טועה.

ואגב, בלי לרמוז חו"ח לשום דבר לגבייך, והכל ברוח טובה ובהומר, אחד מהסימנים לאי שפיות הוא לעשות אותן פעולות ולצפות לתוצאות שונות בכל פעם

שניכם טועים !

חלק מהתפקיד של כל אדם שהוא מנהל חברה, או מנהל שיווק או כל טייטל אחר
הוא לקבל טלפונים מספקים, לא כולם אולי אוהבים את זה אבל זה בטח לא מעצבן, זה התפקיד.
אני מסכים איתך לגבי האפקטיביות הנמוכה של רשימות תפוצה.אך יחד אם זאת רשימת תפוצה זה לא אומר בהכרח ספאם.
ניתן לתת תוכן אמיתי עם ערך בתדירות נורמלית, יש ערך מוסף למיילים האלה שכך רואים שאת פעילה.
בהצלחה.

כשאני מקבל מייל/הצעה מענינת למיפגש/כנס ...

אני בהחלט עונה בחיוב. רק אתמול הגעתי לכנס מכירות שכזה בנושא שעניין אותי, היה נחמד, לא בהכרח חייבים להיענות להצעה, לכן יש את האופציה בהחלט למחוק או במקרים שזה הופך לדואר לא עניני לחסום משלוח נוסף.
אין מה לעשות לצערנו או לשמחתנו, לאור התחרות המתגברת מאוד בכל הקשור לON LINE אני צופה המשך משלוח מיילים, התקשרות וטלמיטינג,,ומה שאני מקווה שייפסק לאור החוק בעניין אלה שיחות הטלפון ממיספר חסוי, שעם המענה "פוצחים" במסר פרסומי מעצבן של חברות גבייה וסליקת צקים למינהם ושאר נודניקים..

chupp

New member
כתובת האתר

בתור אחד שחי את עולם הדיגיטל למעלה מ-4 שנים, גיליתי שאחד הדברים הכי חשובים כשאנו לפני מהלך מסויים (לא משנה אם מדובר על מהלך משמעותי יותר או פחות) מאוד חשוב שנגדיר מטרות. ברגע שאנחנו יודעים לאן אנחנו רוצים להגיע, הרבה יותר קל וברור לחשוב ולהבין איך כדאי לעשות את זה... במקרה שלך, המטרה היא להגדיל את כמות הלקוחות.

ניקח את הכלים הקיימים שלכם (אתר האינטרנט). אין ספק שאתר טוב, יכול לייצר לכם "לידים" חמים ובכמויות יפות, מניסיון.
נזכור, שמטרת העל של האתר, היא להביא לקוחות, או במילים אחרות להפוך את הטראפיק באתר ללידים (לגרום לגולש להשאיר פרטים). ברגע שהבנו את זה, נשאלת השאלה מה צריך לעשות כדי ש...

הצצתי קצת על האתר שלכם. הכל פה ביקורת בונה, כן?

הוא מאוד לא מזמין, עמוס במלל, מתמקד הרבה יותר מדי בכם ולא בלקוח, העיצוב מאוד בעייתי ונראה מיושן...
מעבר לכך, נניח ובתור גולש התגברתי על כל האמור לעיל והחלטתי להשאיר פרטים, אני ממש צריך לחפש בנרות את הכפתור של הצור קשר. גם אם לחצתי על הצור קשר, הגעתי לעמוד שממש לא עושה חשק...

מה שאני הייתי עושה:
1. טופס יצירת קשר בכל עמוד באתר!! יתרה מכך, הייתי מייצר איזור קבוע ובמקום בולט עם אפשרות להשאיר פרטים
2. מעבר לכך, הייתי שוקל אפשרות של נציגה וירטואלית באתר, שכל מטרתה היא לגרום לגולש להשאיר שם וטלפון
3. עיצוב - אתם חייבים לעשות משהו עם העיצוב הזה, אתם מתיימרים להיות חיות אינטרנט אבל האתר שלכם נראה כמו לפני 10 שנים... יש היום כ"כ הרבה אפשרויות ב-HTML5 שאתם חייבים לרענן ומהר את העיצוב של האתר.
4. תתייחסו לדף הבית כאל עמוד נחיתה - כותרת שמושכת את העין, מה התועלות לגולש, תמצאו את הניסוח שנוח לכם שיגרום לגולש לרצות להשאיר פרטים...
5. פן אישי - אני תמיד מתחבר לאתרים שמשדרים משהו אישי, שמראים את הצד האנושי שמאחורי האתר הוירטואלי, ואני כמובן לא מדבר על עמוד מי אנחנו סטנדרטי עם תמונה ומלל רגיל... תחשבו יצירתי, אחר, מחוץ לקופסא. דוגמאות (תמונת ילדות במקום תמונה עדכנית, קריקטורה...)

כחברת SEO הייתי מצפה מכם שתחברו את פרופיל ה-גוגל+ שלכם לאתר, כדי שזה יבליט אתכם בתוצאות חיפוש האורגניות...
במקביל חשוב שתנסו לפלס את דרככם במעלי תוצאות הדירוג של גוגל במספר ביטויים כדי להגדיל את הטראפיק...

הערה כללית - בעיניי חברה שעוסקת בשיווק באינטרנט חייבת להתייחס ל-SEO, (שזה מה שאתם עושים) אבל גם לתת פתרונות לאיך הופכים את הטראפיק שהבאתם לאתר, ללידים. לחלק השני לדעתי אתם כמעט ולא מתייחסים, לא באתר שלכם ולא ב-3 הלקוחות שממליצים באתר שלכם.

שיהיה בהצלחה

עדימוס

New member
תודה

העלית כמה דברים מאוד נכונים. הרבה מהדברים הם ממש בימים אלה כבר ביישום, האתר שלנו עובר שדרוג קטן על מנת להוציא החוצה את הפן השיווקי שלנו, כי יש כזה !!
אנחנו מומחים באורגני ועושים את זה טוב מאוד והאופי שלנו מאוד מתמזג עם זה, אורגני הוא איכותי יותר , לטווח ארוך, עם מחשבה, כתיבה יצירתית וחכמה, אינטילגנטי, עם תכנון מעמיק ועל זה גם מושתת האתר שלנו , על תכנים איכותיים לעומת קידום ממומן שהוא שיווקי יותר, מתמקד בדפי נחיתה שיווקיים יותר, מהיום למחר, זבנג וגמרנו, פחות איכותי וזה כנראה צד שאנחנו צריכים לחזק אצלנו.

מודה לך על כל ההערות החכמות, הרגשנו שזה בא ממקום נכון, אנחנו שמחים ללמוד מכל אחד שיש לו מה להגיד ולעניין.

תודה שוב

עדי

chupp

New member
אז קבלי עוד אחד - אתר מותאם סלולר

גם תוכלו להציע את זה כשירות ללקוחות הקיימים שלכם...

שיהיה בהצלחה.

למעלה