מה עובר על הפיסטונס?

OrEl74

Well-known member
מנהל
מה עובר על הפיסטונס?

בפגרה הפיסטונס החתימו את בן גורדון ואת צ'ארלי וילנואבה והיה נראה כאילו הם בונים סגל לא רע בכלל ובתחילת העונה הם גם לא היו כל כך גרועים. אבל פתאום הגיעה נפילה שריסקה אותם לגמרי והם עם רצף די עלוב של 13 הפסדים וכרגע הם עם מאזן של 25 הפסדים ו-11 נצחונות בלבד (מה שאומר שלפני הרצף הזה הם היו עם 11:12 שזה לא כזה נורא) גורדון וצ'ארלי מאכזבים יחסית לצפיות, פרינס וריפ לא מוצאים את עצמם בהרכב החדש ובאופן מצחיק השחקן הכי יציב שלהם זה בן וואלאס הקשיש. בימים האחרונים יש שמועות על טרייד שיעביר אלייהם את בוזר בתמורה לטישון פרינס אבל אני בספק אם זה יהיה הטרייד שיציל להם את העונה או את העתיד באופן כללי. איך אתם מסבירים את ההתרסקות הזאת של הפיסטונס? האם בן גורדון וצ'ארלי היו טעות? ובקיצור, מה דעתכם על הפיסטונס של השנה?

דעתי

אני חושב שצ'ארלי וילנואבה לא היה שווה את הכסף שהפיסטונס השקיעו עליו. וגורדון שחקן מצויין, אבל לא בטוח שהשילוב שלו ושל המילטון כל כך מוצלח. אני חושב שהם היו צריכים להביא שחקנים אחרים. לפחות ביג בן חזר הבייתה חח

somone141

New member
שילוב של פציעות, רוסטר נטול גבוה ומאמן כושל

לא מכיר אף קבוצה בהיסטוריה שהצליחה בלי גבוה דומיננטי, אלא אם כן יש לך 3 אולסטארים שיחפו על כך (ג'ורדן, פיפן וקוקוץ'). פרינס כמעט ולא שיחק, גורדון והמיליטון בקושי שיחקו יחד, סטאקי לא יציב, ההגנה, הצד החזק, גם, וקיוסטר מסתמן כבלוף צפוי, ורואים זאת בסגנון המשחק שלו. בידודים, בידודים, בידודים. שום דבר מעבר לזה. משעמם, מדכא, עלוב. אמנם זו דטרויט, אבל כשזה לא מביא ניצחונות, צריך לפרק. ביירון סקוט או אייברי ג'ונסון יוכלו לשדרג את הקבוצה הזו מקצה לקצה, אין לי ספק בזה, בהנחה שיגיע גבוה איכותי מספיק בטרייד.

אני כבר אמרתי בעבר שאני חושב שהם אחת

הקבוצות הגרועות בליגה. אין שם שום שחקן שיכול להוביל את הקבוצה. יותר מדי קלעים (גורדון, ריפ, סטאקי שהוא ממש לא רכז), כלום ושום דבר בפנים (וואלס זקן, ווי ממש לא שחקן פנים). אין שום חשיבה הגנתית - וי וגורדון הם חורים, ולא יעזור שטישון וואלס שומרים מעולים. אין חשיבה התקפית - האופציות היחידות זה חדירה וקליעה מבחוץ. אין אופציה לשחקן פנים, ואין רכז שינהל את המשחק. אין פיק אנד רול, אין מי שיעבוד כדי לשחרר את ריפ. בוזר יכול לעזור, אבל גם איתו זו בקושי קבוצת פלייאוף במזרח. לדעתי החתמות רעות מאוד של דומארס, שנתן יותר מדי לשחקנים שלא שווים את הקאפ ספייס שהוא בזבז, ולא עוזרים לקבוצה.

webber44

New member
החתמות הזויות שמנוגדות לשיטה

שעד עכשיו הונהגה בדטרויט. אם עד עכשיו השיטה הייתה שמכלול השחקנים עובדים בשביל הקבוצה, הביאו שני שחקנים משמעותיים שכל התפקיד שלהם הוא לקלוע נקודות ולדאוג לסטטיסטיקה האישית. יש קבוצות שהשיטה שלהם היא משחק קבוצתי, ושי כאלה שסומכות על היכולת האינדיבידואלית של הכוכבים שלהם שיובילו אותם. בדטרויט אין לא את זה ולא את זה. ככה זה כשה"כוכב" שלך (כביכול) זה סטאקי. והיחידים שעוד מנסים לעשות משהו ומשקיעים אלה יורבקו ו-וואלאס, אבל שניהם שחקנים מוגבלים מאוד. וחוץ מזה, מכת פציעות באה ובכלל קברה אותם (לא הייתי נותן לצ'אקי אטקינס לפתוח אפילו בעירוני חדרה).

פשוט אוף סיזן נוראי של דומארס

אני הייתי מהתומכים של הטרייד של בילאפס-אייברסון כי הוא פינה המון מקום מתחת לתקרה לקבוצה שרוצה לבנות מחדש, ובמקום לשמור את הקאפ ספיי לעוד עונה או לעשות כמה החתמות חכמות הוא השקיע בדיוק את הכסף שצ'ונסי היה מקבל בשוטינג גארד אנדרסייזד שלא עושה הגנה ולא מוסר אלא בלית ברירה. האמת שההרכב שלהם לא שווה מאזן כזה נוראי והייתי יכול להאמין שהם יגיעו לתחרות על מקום שמיני במערב אבל עם איך שהם נראים אז ממש לא. במשך תקופה לא קצרה וויל ביינום היה השחקן הכי טוב ויציב לשהם, ועם כל הכבוד לוויל זה אומר המון

Puskas

New member
הפיסטונס

הרסו את הקבוצה ברגע שהם שלחו את צ'ונסי באחד הטריידים הגרועים בתולדות הליגה הזו.. הביאו את אייברסון שהוא עוד קלעי אגואיסט שלא מתאים לסגנון המאוזן של הפיסטונס..הרסו את כל החמישייה המושלמת שלהם האובדן של ראשיד היה קינוח ועכשיו בן וואלאס זה הדבר היחיד ששומר בצבע,כל שאר הגבוהים שווים לתחת מבחינה הגנתית.. בן גורדון שחקן מגעיל ואני מאושר שהוא עזב את שיקגו..רק זורק וזורק וזורק ולא באחוזים מדהימים אם יורשה לי לציין.. שחקן שמתאים לקבוצת תחתית שרוצה לגרד עוד כמה נצחונות וצריכה שחקן כמוהו שפעם יקלע 40 ופעם יקלע 6..הוא לא מתאים לקבוצה עם יומרות.. מעבר לזה הפציעות של ריפ וטיישון החלישו אותם עוד יותר ולא השאירו לקבוצה הזו סיכוי לכלום.. שיקוו שמג'רבנקו (רשמתי נכון את השם של השבדי?) ואוסטין דאיי יצא משהו..כי בן וואלאס כבר חצי רגל בפרישה ולא מסוגל לסחוב לבד הגנה (הפיסטונס סופגים המון נ"ק השנה בגלל זה),צ'ארלי וי לא מתאים למשחק שלהם ולא שומר בכלל..הוא PF רק בשם..בסגנון הוא SF לגמרי..רק הגודל מתייג אותו כ-P.. הפיסטונס חייבים ניקוי אורוות דחוף..לשלוח את ריפ,גורדון וצ'ארלי וי בטריידים שיביאו להם גבוה הגנתי ברמה+רכז טבעי טוב..שניים כאלה יחד עם דאיי,ג'רבנקו,סטאקי וביג בן,ירכיבו סגל שיגיע כל עונה לפלייאוף..בעתיד אולי יזדמן להם עוד חיזוק שיחזיר אותם לטופ..כרגע אני רואה בהחלט את הפיסטונס הולכים לעשור חלש מאוד..

החמישייה המושלמת שלהם עברה זמנה

הם לא היו מגיעים לשום מקום עם אותה חמישייה והפירוק היה נכון. הבעיה הייתה את מי הם הביאו בקאפ ספייס שנוצר. במקום ללכת על שחקנים שמתאימים לסגנון המשחק של דטרויט כמו לדוגמא מילסאפ במקום וילנואבה ורכז נורמלי כי סטאקי הוא בבירור לא כזה. עוד טעות נוראית של דומארס הייתה ההארכת חוזה של המילטון. בגילו הוא פשוט לא שווה 12.5 מיליון לשנה...

Puskas

New member
אין בעיה עם פירוק

אבל תן לי לשאול אותך משהו,האם בילאפס באמת היה האיש הנכון מתוך החמישייה ללכת? אני אישית הייתי משחרר את ריפ (שאגב ריפ תמורת אייברסון היה הרבה יותר מסתדר במגרש) ואת הוולאסים לפני צ'ונסי.. חוצמזה שיש עוד חור בתאוריה של פירוק נכון,הם שחררו את בן וואלאס ועכשיו הוא חזר עליהם אחרי כמה עונות בינוניות אז מה הקטע? פירוק זה אומר שמי שהלך לא חוזר והמטרה היא לחדש ולהצעיר את החמישייה..בפועל הם עכשיו בנו חמישייה זקנה בזה שהם החזירו את בן וואלאס..אז מה הרעיון? פירוק אז עד הסוף,לא לשחרר,להתחרט ולהחזיר מישהו גמור.. מעבר לזה שבן גורדון הוא החתמה רעה שהיה ברור שלא תתאים וצ'רלי וי הוא אחלה שחקן אבל לא מתאים בסיטואציה שנוצרה כשסביבו יש רק 2 שומרים טובים ואלו טיישון וביג בן..וי מתאים אם מסביבו משחקת חמישייה של פארקר,ג'ינובילי,בואן ודאנקן ואז אפשר לסבול אחד שלא שומר אבל כן תורם התקפית..

שחררו את בן וואלאס? איזה שטויות

בן וואלאס חתם על חוזה של 15 מיליון לעונה בשיקאגו, בטח שדטרויט לא רצתה להשאיר אותו בסכומים כאלה. בן וואלאס עכשיו נמצא על חוזה של מיליון דולר לעונה אחת, מה זה בכלל קשור לפירוק או לא פירוק. זה נחמד מאוד שאתה היית משחרר את ריפ אבל דנבר לא רוצים את ריפ, הם רצו את בילאפס ודנבר לא מוכנה לעשות את אותו הטרייד תמורת המילטון ומקדייס במקום בילאפס ומקדייס. בפלייאוף 2008 בילאפס היה פצוע, שיחק רע מאוד והיה ברור שדטרויט בהרכבה הנוכחי היא לא קבוצה לאליפות ולא קבוצה ללוטרי מן הסתם כי הם עדיין היו בצמרת המזרח אבל בלי איום ממשי על התואר, בטח עם ההתקדמות של אורלנדו וקליבלנד בעונה הבאה, והדעיכה של ריפ, בילאפס ושיד.

סלים וארזה

New member
מנהל
שלושה דברים 1. אני מעולם לא הייתי חסיד של סטאקי. יש לי תחושה שההייפ סביבו גדול הרבה יותר מהיכולת שלו בפועל. זה הגיע למצב שויל ביינום נתן לעיתים תפוקות טובות יותר. ברגע שביינום פצוע, כל העומס נופל על סטאקי שלא מצליח לעמוד בו. 2. קו פנימי מגוחך. בן וואלאס סביר, אבל איפה הסנטרים המחליפים? וילאנואבה לא שחקן מספיק פיזי ומעדיף לשחק בחוץ. כשבן וואלאס לא ממש אופציה התקפית בצבע, אז אין סיבה להגנה מולם להצטופף ולכן הזרקות מבחוץ קשות יותר. הם חייבים שחקן מהסוג של בוזר.

סלים וארזה

New member
מנהל
כמובן הטרייד הדבילי שהביא את אייברסון השחרור של אייברסון גרם לכך שבעצם נתנו את בילאפס לדנבר תמורת שום כלום.

זאצ הייתה השאיפה.

לתת את בילאפס תמורת הקלה כלכלית כשאייברסון היה אמור לשמור אותם תחרותיים בשנה שעברה, אבל כרגע זה כבר לא משנה כי הם במילא בעונה אחרי זה...

סלים וארזה

New member
מנהל
אז נתנו את בילאפס תמורת נאדה ונשארו עם מאזן שלילי. תחשוב שקליבלנד משחררת את לברון בסוף שנה שעברה תמורת שום כלום, מה היה המאזן שלה כרגע?

עם כל הכבוד לבילאפס

הוא לא נמצא ומעולם לא היה ברמה של לברון (הנוכחי). בילאפס מיצה את עצמו בדטרויט. סטאקי היה מרשים מאוד בפלייאוף 2008 ודומארס בנה עליו בתור פוינט גארד העתיד של המועדון שזאת טעות נוראית שלו כי סטאקי הוכיח מאוחר יותר שהוא בכלל לא רכז. לאחר מכן הוא נתן למקסיל חוזה הזוי של 5 מיליון לעונה כל עונה עד 2013, שזאת טעות שנייה. בנוסך דומארס האמין שריפ יימצא את עצמו גם אחרי שבילאפס יועבר והאריך לו את החוזה ל12.5 מיל' לעונה עד 2013 שזאת טעות שלישית. בזבז את כל הקאפ ספייס שלו על שני סקוררים מהפרימטר שלא עושים הגנה שזאת טעות רביעית וחמישית. עדיין מוקדם להגיד משהו על בחירה בדראפט באוסטין דיי אבל אני חושב ששחקן כמו בלייר היה יכול מאוד להתאים לפיסטונס במיוחד אם מקסיל כבר לא היה שם. האמת שדחואן בלייר היה על הלוח גם כשהפיסטונס בחרו בדחואן (סאמרס) הלא נכון בבחירה ה35 ולא היה חייב לבוא על חשבון דיי שהוא פשוט גרסא מאורכת ופחות כשרונית של פרינס. הפיסטונס היו יכולים אחרי החתמה של ביינום לחוזה קטן יחסית להגיע אל קיץ 2010 עם פיירול של 21 מיליון דולר (הנמוך בליגה) ובסיס נחמד של סטאקי-פרינס-בלייר-ביינום-דיי-ג'רבקו. זה לא חומר לפלייאוף, אבל יחד עם FA מ2010 לדוגמא ג'ו ג'ונסון שיוכל להתחלק עם סטאקי בהובלת הכדור או בוש שיספק להם התקפה ומספר רול פליירים ויש לך קבוצה יפה, צעירה עם גמישות כלכלית.

Oxycodone

New member
מסתבר שגם בוכנות נשברות

לא ייאמן שזה מה שנהיה מהפיסטונס של השנים האחרונות, דומארס פשוט פירק את הקבוצה לגמריי ואני לא רואה איך הם יוצאים מזה. אליפות אחת בעשור...ועוד כמעט אליפות ב05 ועכשיו כנראה שהקבוצה גמורה לשנים הקרובות בגלל המהלכים האלו: 1. דארקו מילציץ. 2. לתת את בילאפס תמורת הסרטן. 3. הקבוצה צריכה שלשות, אבל גורדון ווילנואבה ממש לא שווים את הכסף. 4. לתת חוזה למאקסיל ל5 שנים, שחקן שלא מייצר בהתקפה. 5. לסמוך על סטאקי בתור הרכז ולשחרר את בילאפס תמורת כלום, שאפילו ביינום כבר שווה אותו. 6. זה שלא נתנו לבן וואלס כסף ב06 בעצם גמר את הקבוצה. 7. לא להביא לפרינס מחליף כל השנים האלה ולתת לו לאכול קש מלברון, ובסוף לתת לו להגיע לפציעות שהוא חווה העונה. 8. להאריך את החוזה של ריפ בגיל כזה, בלי לספר לו שבילאפס, מקדייס וגם ראשיד עוזבים ולהשאיר אותו לשחק בלי חשק. 9. מאמנים גרועים : גם קארי וגם הסגן מאמן של השנה. 10. דווקא את הצעיר הכי נורמלי לתת בטרייד, את ארון אפללו כמו שזה נראה הקבוצה גמורה לגמריי, וגם אם ראשיד ובילאפס היו נשארים הם היו משחקים בלי חשק. אם אוסטין דיי או אחד הרוקיז שלהם לא יהיו כוכבים רציניים הקבוצה הזאת תהיה גמורה ובתחתית. אף כוכב לא יירצה לבוא לשם, והשחקנים שיש להם לא עושים הגנה ולא שווים את הכסף. וריפ וטיישון גם אם עדיין יש להם טיפה יכולת, כנראה איבדו את כל המוטיבציה והחשק לשחק בכלל. כמו שזה נראה אפילו גולדן סטייט ומילווקי יותר טובות, זה הסגל הכי גרוע בליגה כרגע.

Oxycodone

New member
הפתרון היחיד שנשאר לפיסטונס זה להפסיד

הם פשוט צריכים לשחק את כל המשחקים הנותרים עם הספסל, לשלוח את כל מי ששאפשר בטרייד. ולקוות להפסיד יותר מהנטס...ולקחת בדראפט את John Wall !! כדי שיהיה להם רכז נורמלי וסופר סטאר לבנות סביבו..... בתקווה שהנטס לא יבחרו אותו כי יש להם כבר את האריס ?

Puskas

New member
ניראה לי שוול

רק השנה עושה עונת מכללות ראשונה..לא בטוח שהוא יהיה בדראפט..

webber44

New member
אבל איזה שחקן ענק הוא הולך להיות

הוא מהיר בטירוף, יש לו ניתור אדיר, יכולת קליעה טובה, מסירה, חסימות. הולך להיות מעניין...

למעלה