מה עובר לי על החתול?

sharonoga

New member
מה עובר לי על החתול?

שלום חברים. יש לי שני חתולים. אחת בוגרת בת 4 ואחד קטן בן 5 חודשים.
הבעיה היא עם אדי, החתול הקטן. מאז שהבאנו אותו היו לו בעיות שונות -
בהתחלה היו לו רעידות שנראו כאילו יש לו פרקינסון ואחרי 3 התקפים ביומיים לקחנו אותו לוטרינר. הוטרינר גילה שיש לו חום גבוה ונתן אנטיביוטיקה ל10 ימים. החום ירד אבל אחרי שבוע עלה שוב והיה עוד התקף למרות שהיה עדיין על אנטיביוטיקה. עברנו לאנטיביוטיקה חזקה יותר אבל הרעידות המשיכו. יש לציין שבכל התקופה הזו גם עם החום והרעידות החתול נשאר מבסוט ו"playful" והוטרינר הגדיר אותו בתור "החתול החיוני ביותר שהכיר". בשלב הזה עברנו לכדורים לאפילפסיה. רבע כדור ליום במשך חודש וחצי והרעידות נפסקו. בתום התקופה הזו החלטנו (בהתיעצות עם הוטרינר כמובן) להפסיק עם הכדורים ולבדוק מה קורה, לפני שנחליט שזו באמת אפילפסיה ועל אדי המסכן להיות על כדורים לכל חייו. הפלא ופלא הרעידות לא חזרו.
אחרי תקופה של שבועיים התחלתי לשים לב למעין עכירות שמתפתחת בחלק התחתון של עיניו של אדי - קצת מזכיר קטרקט אצל זקנים. התייעצתי שוב עם הוטרינר שאמר שיכול להיות אבל חתולים יכולים לחיות עם זה מבלי שיפריע להם ושנינו רצינו להימנע מבדיקות מיותרות לחתול קטנטן שלאו דווקא יועילו. עברו עוד שבועיים בערך והגענו לשבוע האחרון - העכירות מתחילה להתבהר קצת מה שאומר שכנראה לא מדובר בקטרקט. אחד האישונים רחב יותר מהשני ונראה שאין לו כל כך מצב רוח. הוא כבר לא אנרגטי פתאום. אני מנסה להדליק אותו עם משחקי חכה והוא לא ממש משתף פעולה. הוא נורא דבקי כזה ונמרח אבל לא רוצה לשחק. דבר נוסף ששמתי לב אליו ביומיים האחרונים זה חוסר שיווי משקל. הוא הולך קצת עקום בצורה שמזכירה קצת נחש (או איש שיכור). מדדתי לו חום אתמול ולא היה לו (38). עוד שתי אינפורמציות שאני לא יודעת אם הן רלוונטיות - הוא נגוע בפרעושים. שמתי לו לפני חודש וחצי פרונטליין (ולגברת השניה ששניהם לא יוצאים מהבית) אבל זה לא עזר. אתמול שמתי לשניהם שוב ובמקביל כיבסתי את הספה ואת המצעים.
הם דיי מתעללים בו. אני יושבת כמו קופה ושולה אותם אחד אחד וזה נראה שזה מאד מציק לו.
מידע נוסף שהולך לכיוון הנפשי יותר - אנחנו חיים ביחידת דיור בצמוד להוריי. הם בחו"ל עכשיו לכמה שבועות ואנחנו מבלים חצי מהיום שם כי יש להם כלב וחתולה. מעבר לזה אנחנו גם ישנים שם בלילה (כי להם יש מזגן בחדר ולנו אין). יכול להיות שהוא פשוט מדוכא?
התקשרתי לוטרינר שלא נשמע מוטרד מידי. סיכמנו שאגיע שבוע הבא אחרי שיהיה בצום והוא יעבור בדיקות דם בהרדמה מלאה (למה צריך הרדמה מלאה לבדיקות דם?).
לא בא לי להעביר אותו את התלאות הללו אבל משהו עובר עליו - זה לא חתול "רגיל". אין לי בעיה כמובן אם הוא שונה כל עוד לא מדובר במשהו שהוא סכנת חיים. אני עכשיו מסתובבת עם רגשות אשם כשאני עולה לדירתם של הוריי ואני מודאגת נון סטופ אם הוא בסדר.

אז בינתיים, עד שאני אגיע לוטרינר (רק ביום שני) ועד שנקבל את תוצאות הבדיקות -
יש למישהו רעיון ממה יכולה לנבוע ההתנהגות שלו?

מאגב בתמונה ניתן לראות קצת את העכירות בעיניו (ואם מתאמצים גם הבדל קטן בין גודל האישונים).
אגב, מצורפת תמונה שלו שאפשר אפילו לראות את הכהות בעין שמאל.

דורש עבודה

ת מתארת על פניו בעיה נוירולוגית. הסיפור של החום והפרכוסים לפני זמן יכולים להתאים, אך לא חייבים. קשה מכאן להחליט על מקרה כל כך מורכב, אבל אני חושב שהדרך להגיע לפתרון תהיה רק ע"י עבודה מאוד מסודרת ומלאה, ללא קיצורי דרך.
אין ספק שההתחלה היא בבדיקות דם. מתחילים בבדיקות כלליות (ספירה וכימיה) ואח"כ בהתאם לממצאים ניתן להוסיף בדיקות ספיציפיות יותר (וירוסים מסויימים וכד') לרוב אפשר לעשות זאת על הדם שכבר נלקח, וכדאי לנסות לקחת את הכמות המתאימה מראש, תוך צפי שיהיה מה לעשות עוד עם הדם הזה.
בדיקה בסיסית חשובה נוספת היא בדיקת שתן.
ברוב המקרים רופא/ה וסייע/ת מיומנים יכולים לעשות זאת ללא טשטוש. עדיף להיות בצום לצורך הבדיקה.
אחרי תוצאות ראשוניות אפשר לחשוב איך מתקדמים. יש כמה כיוונים רלוונטיים. אפשר כמובן לקבל ייעוץ של נוירולוג אם זה החשש העיקרי
נשמח לעדכון,
אסף

sharonoga

New member
תודה על המענה

הייתי דיי לחוצה בסוף שבוע ומחקירה באינטרנט מצאתי כמה מהסימפטומים שמתאימים גם ללימפומה וגם לשרטת החתול (שמתאים מבחינת כמה הפרעושים מציקים לו שהוא קופץ ומתעורר מהשינה פתאום אחוז דיבוק להתגרד). עזבתי את החקירה בצד מתוך ידיעה שאני מכמניסה את עצמי לסרטים סתם אבל בכל זאת אני רוצה לדעת - האם הסימפטומים הללו מתאימים?

sharonoga

New member
עדכונון

היום אחה"צ אהיה אצל הוטרינר לאחר צום של כמה שעות. הסיבה לזה שצריך להרדים את החתול היא כי הוא מעוניין להוציא דם מווריד הצוואר. מעבר לזה כשתיארתי לו את התפתחות הבעיה (שיווי המשקל החל בסוף שבוע רק) הוא נשמע קצת מודאג והכין אותי לכך שהבשורות לא יהיו טובות כנראה. מעבר לזה קבעתי תור לנוירולוג בבית דגן ליום רביעי. הבעיה שלי היא מה לעשות איתו בינתיים. אני לא יודעת אם הוא סובל או לא אבל הוא כל הזמן עוקב אחרי באיטיות, כאילו הוא צריך נחמה. קשה לי נפשית לעזוב אותו ובתור מישהי שעובדת מהבית זה בכלל אסון. במקום ללכת לעיסוקיי אני נאלצת לשבת מול הטלוויזיה כשהוא עליי כי אם אני אקום גם הוא ידדה לכיווני. היום הוא גם עשה פיפי על הרצפה (לא ראיתי, בעלי סיפר לי) אבל אני חושבת שזה בגלל שלא היה לו כוחות לטפס לארגז החול אז הנחתי שם מדרגה ופתחתי את המכסה. איך אני יכולה לדאוג להנעים לו את הזמן בינתיים?

דרזאב

New member
בעייה נאורולוגית בחתול צעיר

נגה שלום,
התסמינים שאת מתארת כפי שכבר נאמר לך, אופייניים לבעיה נאורולוגית הגורמים הנפוצים בחתול צעיר יכולים להיות מדבקים (ויראליים או חידקיים) ואף מולדים (בעיקר בעייה בהתפתחות הכבד או במח עצמו). העכירות שאת מתארת בעין אופיינית לדלקת תוך עינית ואופיינית יותר לגורם מידבק מאשר מחלה התפתחותית. שרטת החתול אינה גורם נפוץ למחלה קלינית בחתול - בעיה יותר לאנשים.

אין ספק שיש צורך באבחון נוסף. ההתחלה הבסיסית מעבר לבדיקה הגופנית היא ביצוע בדיקות דם כלליות ואולי בהמשך (עפ"י הממצאים) בדיקות ויראליות. כפי שכבר צוין, בד"כ צוות מיומן יצליח לקחת דם גם ללא הרדמה.

בהצלחה, זאב

sharonoga

New member
הייתי עכשיו אצל הוטרינר הפרטי

שהחליט לא לעשות בדיקות בגלל שיש לנו תור לבית דגן ביום רביעי. הוא כן בדק אותו ואמר שהמצב הטוב ביותר יהיה אם יהיה מדובר בדלקת קרום המוח כי בזה אפשר לטפל. אכן גם לדעתו מדובר בבעיה נוירולוגית ולטענתו בכזו לא יהיה ניתן לטפל ונאלץ להרדימו.

דרזאב

New member
גם בזה במקרים רבים ניתן לטפל

בכל אופן, חוות דעת נאורולוגית היא הכיוון הנכון. בהצלחה, זאב

MadCatter

New member
יש טיפולים לבעיות נוירולוגיות בתלות בבעיה

הן יכולות לנוע מטיפול אנטיביוטי, סטרואידלי, איזון רמות סוכר או טיפול באורמיה וכמובן גם ניתוחים. הכל תלוי בבעיה שגורמת לזה. במקרה שלך יש איזו הדרדרות בתנאים שאת מתארת וחבל שלא נלקח דם כדי להתחיל בתהליך איבחוני כבר עכשיו. לפחות לשלול חלק מהדברים שניתן לראות בבדיקות כאלה. סך הכל אפשר להביא את התוצאות לנוירולוגיות בבית דגן ואז לא יחזרו סתם על הבדקות אם אין צורך למשהו מעודכן או בדיקה שלא נעשתה.
מקווה שיאבחנו איזה משהו קל לטיפול (וזול).
בהצלחה.

sharonoga

New member
עדכון מבית דגן

אז הוא היה כל היום בבית דגן ועשו לו בדיקות דם ובדיקות עיניים ובדיקות נוירולוגיות. החשד העיקרי שלהם שמדובר בFIP שזוהי מחלת חשוכת מרפא. הוא נשאר שם הלילה להשגחה ומחר יעבור דיקור נוזל עמוד שדרה. הם הציעו גם סיטי אבל אני בהתלבטות מאחר והם נוטים לכיוון של מחלה שאין לה תרופה אז אני לא בטוחה אם זה נכון להשקיע עוד 1800 ש"ח בנוסף ל2500 שהכל יעלה לי (כמובן שאם זה היה מציל אותו הייתי עושה זאת בלי למצמץ). סיפרתי על הממצאים לוטרינר שלי שהיה דיי מופתע מהדיאגנוזה שלהם - הוא לא שילשל מעולם ולא הקיא ולא הייתה לו שום נפיחות באזור הבטן. עכשיו אני מחכה לאיזשהו נס שימצאו משהו דלקתי שהוא בר טיפול אבל הסיכויים מתגמדים.

למעלה