מה עדיף...

anonymiss

New member
מה עדיף...

יש לי שאלה שבוודאי להרבה פה או בעולם בכלל זוהי שאלת מיליון הדולר. האם עדיף להישאר בחוסר וודאות או שעדיף להתגבר על הפחד ולדבר (ואז להסתכן בלהפסיד ידידות יפה או קצת כבוד)? כבר הרבה זמן אני מתלבטת מה כדאי לי לעשות. האם להגיד לידיד טוב שלי שאני מעוניינת לצאת איתו ולנסות להתחיל קשר, או שכדאי להשאר בחוסר וודאות וחוסר ידיעה אם הוא מעוניין בי בכלל או לא. הוא כבר נתן לי כמה רמזים בעבר (ככה לפחות חברות שלי ששמעו מה עשה, אמרו לי), ולעומת זאת הוא מעולם לא הציע לי לצאת (אנחנו באונ' ביחד) ובחופש אנחנו מדברים מדי פעם אבל אני לא יודעת אם הוא משדר משהו או לא. אני ביישנית בנושא הזה, תמיד מתחילים איתי ולא הפוך ואני יודעת שאני פשוט מפחדת מדחייה וגם לא רוצה שהקשר בינינו יתחיל להיות מוזר פתאום, אם אני אחליט להציע לו לצאת. מה דעתכם? תודה

אוקיי אז דעתי בנושא

אני תמיד בעד ללכת עם הרגשות שלך וגם אם זה לסכן את הידידות (אם הידידות מספיק טובה היא יכולה להישאר גם אחרי זה). את חושבת שהוא גם מעונין, אולי גם הוא בישן כמוך? אני מציעה לך לעזוב את ה"פרימיטיביות" שרק בנים יכולים להתחיל עם בנות. גם בנים מפחדים מדחיה ולפעמים גם הם מפחדים להרוס קשר של ידידות טובה.. אז למה לא להציע לו לצאת? זאת לא הצעה לחתונה, כולה את רוצה להכיר אותו טוב יותר ולנסות לפתח קשר טוב יותר ביניכם. החוסר וודאות יציק לך המון זמן ואולי יצא שתמיד תחשבי על "מה היה קורה אם הוא כן היה מעונין והוא היה אהבת חיי..." בקיצור לכי על זה ושיהיה לך המון בהצלחה :)

sh53

New member
../images/Emo45.gif

יכול להיות שהבנת את הרמזים כמו שהוא התכוון - הוא רצה להתחיל איתך ויכול להיות שזה היה יחס מתוך חיבה ואהדה, אבל אם לא תנסי לדעתי תפסידי יותר מאשר אם תנסי כי זה לא אומר שאם תנסי תאבדי את הידידות איתו.

sweetdreams

New member
אכן שאלת מליון הדולר...

והתשובה כמעט תמיד תלויה בנסיבות
תראי, זה נורא יפה ואמיץ ללכת על הרגשות שלך, ופשוט לומר מה שיש לך על הלב.. אני לא יכולה לומר שזה לא מרשים בעיניי אנשים שמסוגלים לעשות את זה, וככה ללכת בעקבות ליבם.. עם זאת, אני חושבת שהסוד טמון גם קצת בשכל, ובחשיבה רציונלית... כי אם לדוגמא היית יודעת בוודאות שאין לך שום סיכוי איתו, ככה היית הולכת ויוצאת בהצהרת כוונות שכזאת?? טוב, אולי כן, זה משתנה מבנאדם לבנאדם, אני בכל אופן לא... אני חושבת שאת צריכה להעריך את הסיכויים שלך, ואת מידת הקרבה בניכם, לפני שאת באה בהצהרה כזאת או אחרת.. לא רק כדי למנוע חוסר נעימות (תכלס, אין חסינות במקרים האילו.. הכל יכול לקרות תמיד..), אבל גם כדי למנוע ממנו בהלה שפתאום את מפילה עליו כזאת פצצה שהוא לא צפה בכלל, ולא ראה את זה מגיע.. וגם אם את מחליטה להגיד לו את זה, אני חושבת שכדאי לחשוב על איך לעשות את זה הכי טבעי שאפשר, להתקרב אליו בהדרגה, לא להפיל את זה עליו ככה מהשמיים... תראי, אם הוא חושב כמוך וגם מעוניין, אז זה לא משנה איך תגידי לו את זה, הוא יהיה מבסוט, ואת תהיי מרוצה, והכל יהיה טוב ויפה. אבל אם הוא לא בעניין, או לחלופין לא ממש ברור גם לו מה המצב איתו (הוא מהסס, נמצא באיזור הדימדומים..
), אז גישה ישירה מדי עלולה להבהיל אותו, ולפספס את המטרה.. וגם באמת לגרור איזו חוסר נעימות בניכם. למרות שאם אתם ידידים כאלו טובים אני מאמינה ששניכם תתגברו על זה יופי... אבל יש לי עצה גם קצת יותר פרקטית... אני לא יודעת כמה יוצא לכם להפגש מחוץ למסגרת הלימודים, אם בכלל.. אבל הצעה ידידותית ליציאה תמיד (או לרוב) מתקבלת בשמחה.. תצאו לאיזה באר, רק שניכם, אלכוהול כידוע תמיד הופך אנשים ליפים יותר ולביישנים פחות, ואני מאמינה ששם, עם האווירה המתאימה ואם אכן יש מצב למשהו בניכם, אז את כבר תרגישי ותוכלי להתקדם איתו בהתאם, גם בלי מילים
ובמקרה הכי גרוע, תמיד אפשר להאשים את האלכוהול

anonymiss

New member
וואו. תודה

על התגובות. אני חושבת שאני אנסה את ההצעה של sweetdreams הבעייה היא שאנחנו גרים במרחק של שעה וחצי בינינו. אני רוצה לציין שפעם הוא זרק משהו על להיפגש באמצע איפשהו ופעם גם הזמנתי אותו אלי סתם להיפגש והוא אמר סבבה ורצה לקבוע (אבל זה היה ביום שטסתי)... אז אני מאמינה שאם אציע לו להיפגש הוא לא יהסס! תודה לכם ושבת שלום :)

LLLIZ

New member
תלוי בכמה מצבים...

אם הוא ידיד טוב אני תמיד בעד ללכת ולשפוך את הלב.. אם הוא מישהו שאתם מכירים ויש דיבור איתו אני גם מציעה ללכת ולספר לו אם זה מישהו שאין לכם גישה אליו בכלל זה נראה לי יציאה מוזרה פתאום ולא בטוח שיצא מזה משהו..

למעלה