מה עדיף?

yoavfs

New member
מה עדיף?

לישון בכיוון שינה גרוע על-פי כוכב מעופף , אבל בכיוון שינה טוב על פי מספרי קוואה, או לישון בכיוון מספר קוואה רע, אבל בכיוון שינה טוב של כוכב מעופף? האם קוואה חשוב יותר מכוכב מעופף, או להיפך?

דנה A

New member
מה עדיף?

בשלב הראשון: עדיף לישון על כוכב הר חיובי וזמין. בשלב השני: רצוי שמע' היחסים בין כוכב ההר למס' הקוואה יהיה מזין ותומך אתה מוזמן לקרוא על כך עוד במאמר של זהר על כך מערכת היחסים בין כוכב מעופף לקואה האישית

yoavfs

New member
זהר א.

התבטא לאחרונה כי לימודיו אצל "מאסטר" ג'וסף יו היו "סתם זריקה של כסף". אני יכול לומר כי גם אני יצאתי מאוכזב משלל תאוריות שאינן עובדות, והלכתי קירבת דרך לא קצרה עם ה"מאסטר". יש קשר בין מספר קוואה וכוכב מעופף אבל הוא לא מתבטא בחיבור לצורך שינה, אלא בדבר אחר לגמרי. עדין לא קבלתי תשובה לשאלתי. אז מה עדיף?

דנה A

New member
כשאתה אומר כיוון כוכב

אתה מתכוון לדיירקשן או ללוקשיין? אם הכוונה ללוקשיין, משמע שינה במיקום כ.הר חיובי באמת תלוי את מי שאתה שואל. עפי' זהר, וזו דרכי, כוכב ההר הוא החשוב יותר.

yoavfs

New member
דיירקשן או לוקשיין?

אינני בקי בכל המונחים של זהר, אך אני מניח שדיירקשן הכוונה לקוואה. אם כך התשובה שלך היא שכוכב מעופף חשוב יותר מהקוואה, אז השאלה הבאה המתבקשת היא: האם ניתן על פי שיטתך, להמליץ (בשלט רחוק) על כיוון או מיקום חדר שינה ללא ידיעה מה הכיוון המדוייק אליו פונה החזית של המבנה, וללא ידיעה ברורה של חלוקת הבית, וללא ידיעה ברורה מהו עידן המבנה, וללא ידיעה ברורה מה הם ארבעת עמודי הגורל. מה שמפריע לי בתשובות זה המשפט: תלוי את מי שאתה שואל? הפנג-שואי הוא מקצוע שכלתני, מנטאלי ונשען על עקרונות מדעיים מיסודו. קשה לי לקבל את הרעיון כי הצלחת היעוץ עבור האדם תהיה על גדר של מזל בבחירת היועץ ושיטותיו. אם יועץ אחד ימליץ על שינה לכיוון צפון, ואחר ימליץ על שינה לכיוון צפון מערב, ידוע כי קיים הבדל משמעותי עבור הדייר בבחירת שני הכיוונים הנ'ל, ושניהם יכולים לקחת את הדייר אל שני מקומות שונים לגמרי. אי אפשר להתעלם, במיוחד לעוסקים במקצוע, כי קיים חוסר אחידות, הבנה וישום הפנג-שואי הלכה למעשה בשטח. יועץ אחד ימליץ על צביעת הקיר על פי מספר קואה,אחר על פי ענף השנה, ואחר על פי מאזן חמשת האלמנטים במפה, ואחר על פי כיוונים מסרתיים וכו' וכו'. דבר אחד בטוח: הפנג-שואי הוא אומנות הנשענת על עקרונות מדעיים. אנשים מבקשים פתרונות לבעיותהם, שמעו על הפנג-שואי, ורוצים להאמין כי יוכלו להעזר בו למען הצלחה חומרית, יחסים ובריאות. האם יעוץ על גבי פורום יכול להחשב לחוסר אחריות בעיניך? ישנם גולשים (בלי להעליב איש/ה) שמתארים: אני ישן בחדר מזרחי, כי אני רואה את הזריחה המדהימה מהחלון כל בוקר... ואולי זה se3 ? כיועצת אני בטוח שלא פעם הגעת לבית, והתלבטת ארוכות היכן החזית או כיוון החזית המדוייק, ואם עשית זאת זה בטח היה מתוך אחריות. חשוב לי לדבר עם יועצות/ים אחרים, וכן שהגולשים יבינו את ההתחבטויות של היעוץ מרחוק, וכן שהפנג-שואי יגיע אל כולם אמין כי הוא מדעי ואקדמאי, על כן אשמח לשמוע עוד דעות, לכאן או לכאן. תודה על תשובתכן ושבת שלום

דנה A

New member
לוקיישן?

דיירקשן ולוקשיין אינם מושגים של זהר. דיירקשן זהו הכיוון אליו אתה צופה, ולוקשיין המיקום בו אתה נמצא. אני מנסה לרדת לסוף דעתך, כשאתה אומר חשוב יותר מהקואה, האם אתה מדבר על הפה צאי? האם בדרכך, אתה מנסה לשאול כיצד ניתנות תשובות על גבי הפורום ללא מפת הכוכבים? או כיצד ניתנות תשובות עג' הפורום, שאינן עומדות בקנה אחד עם יעוץ מקצועי? האם אתה ממליץ על צבע קיר בהתאם למס' הקואה/ענף השנה?? או שמא עפי' מפת הכוכבים המעופפים? אתה אומר כי קיים חוסר אחידות במקצוע, אני מסכימה איתך לחלוטין בנקודה זו. מאחר ואין גוף אשר מרכז את נושא הלימודים והכשרת היועצים, מאחר ואין בקרה, לא ניתן לדרג את מקצועיות וידע היועץ. לגבי קביעת החזית- אני מסכימה איתך כי קיים קושי, לעיתים ובמבנים מסוימים, בקביעת החזית, בעיקר כאשר מסטרים שונים תומכים בקריטריונים שונים, אני מעריכה כי יש צורך בשיקלול הנתונים, וכמובן בתשאול ובבדיקה עם דיירי הבית.

yoavfs

New member
הסבירי מה זה פה צ'י?

לא אין לי בעיה עם תשובות לשאלות הגולשים כאשר כל הנתונים ברורים. הבעיה עלולה להתחיל מכך שאנשים מחפשים קיצורי דרך, כי להוציא את הפרטים השונים על כל שאלה, מצריכה מאמץ, זמן והשקעה, ולא כולם מודעים למורכבות של הפנג-שואי, ולפרמטרים הרבים שיש לדעת אותם תרום תשובה. כל יועץ המשלב ומתייחס לכוכב מעופף יודע שינה בקונסטלציה של 2-5 עם כוכב מים פעיל מסוקנת בריאותית, וההשלכות יכולות חהיות לא עלינו הרסניות לאורך זמן. השאלה היא מוסרית בלבד. זו שאלה של מתכת... האם אנו היועצים מעוניים לקדם את הפנג-שואי? האם אין חוטאים המתן תשובות כשהנתונים (וכל הנתונים) אינם ברורים דיו? מה קורה לאדם שמתלונן על שינה לא טובה, שקיבל תשובה תעידף לו כך או כך, ובפועל לא השתנה כלום... האם יתכן כי הוא יקבל את הדעה כי אין בכך כלום? רעיון חשוב מאוד בפנג-שואי הוא להתאים את הבית לאדם, ולא את האדם לבית. המלצתי על צביעת קיר בגוון מסויים תהיה על סמך האיזון האנרגטי של חמשת האלמנטים במפה של האדם בארבעת עמודי הגורל (וזה לא לפי השיטה שזהר מלמד), וכן על פי המנפולציה אותה אני מבקש להסיג בכוכב המעוף. אין לי בעיה לצבוע קיר בירוק גם עם זה באזור מתכת או אדמה. לחיה הראשית של האדם יש חשיבות אחרת בבית שבאה לידי ביטוי בניצול הנכון לאדם את המרחב בו הוא חי, וכן למספר הקוואה.

דנה A

New member
מבינה ומזדהה עם להיטותך

אתה מנסה להפיץ את עומקו של הפנג שואי, ואני מזדהה עם כך לחלוטין. ושאלה אחרת, בהיעדר עץ במפה, האם תמליץ על קיר ירוק, גם אם הצירוף שם יהיה 2-5? ואם נעדרת האש ממפתי, האם גם שם תמליץ לצבוע אדום, בקיר 2-5? אם כן, מסכימה איתך, זו לא שיטתו של מסטר יו, וגם לא מסטר לו. ובהתאמה, גם לא שיטתי. האם זו שיטתך?

yoavfs

New member
אין בי להיטות, ומה זה פה צ'י?

זה לא נראה לי מוסרי , לא כלפי הנשאל וגם לא כלפי המשיב. אם את רוצה להשתעשע עם המפה האסטרולוגית של השאלה "מה עדיף?",אני בטוח שתמצאי אותה מעניינת, ואם תרצי אשמח להדגים אותה. עץ על 5-2 וכו' זה אגרסיבי מידי, גם בהעדר עץ במפה. וקיר אדום שם רק יחמיר את הבעיה, על כן הפתרון יגיע מכיוון המתכת בסופו של דבר. במחזור 1 אולי נתחיל לחשוב על קיר אדום עם כוכב 2 מעורב בקומבינציה.

yoavfs

New member
מה עדיף? (2)

אינני יכול להסתיר את הנאתי הגדולה מחמשת האלמנטים, והאופן בו הם באים לידי ביטוי בהשלבותם אלה באלה. הרטט/ תדר אנרגטי שמשתנה בכל רגע נתון, והבא לדי ביטוי בדקה שחלפה, או שעה, יום, חודש, שנה וחיים שלמים. אותו תדר אנרגטי מיוחד במינו שחל רק בפעם ב 250 שנה (!). זה התדר המייחד כל אחד ואחד מאיתנו, ובגלל זה אנחנו דומים, אבל כך כך שונים. אם נבחן את התאריך "לידה" של השאלה: "מה עדיף?" נקבל מפה כזו: שנה חודש יום שעה אש+ אש+ אדמה- מים+ כלב קוף חזיר קוף בכלב יש כתכת (מיקומו ב NW) ושני קופים (מתכת+) זו מפה מתכתית לגמרי. אם למשל זה היה בן אדם (ויש כזה בטח רך שנולד לו במזל טוב), אז התכונה בבולטת בו היתה מתכתית שעיקרה ההתעסקות בצדק, ערכים, ביקורתיות, משמעת עצמית, שיפטיות, סדר, גבולות, חשבון נפש, ציניות, ובלתי ניתן להסגה, ועל כן זו שאלה מוסרית שהתשובה עליה היא כנראה בלתי נתנת להסגה. מתכת יאנג חותכת, ולאנשי מתכת יאנג אין פוליקטה לאף אחד, וכל מה שלא נכון עבורם יוצא ממעגל החיים, ועל כן גם השאלה הזו באה כדי לנער, לעשות סדר וצדק עם הפנג-שואי, לבדוק את טוהר המידות , גם אם זה בא בנקשות מסויים וקרה כיאה למתכת יאנג (2 הקופים). השאלה בעצם באה מתוך האדמה יין/ חזיר (היום), והיא יוצאת לא קלה, כי זה בא עם שני הקופים ויש פה קלאש חזק (כידוע). השאלה באה מתוך האדמה, הרצון להביא לאיזון, יציבות, דאגה, ונסיון לרדת לפרטים ולהגיע להסכמה כל שהיא, וביחד עם החזיר שמסמל את האגו ואת המקום אליו הוא רוצה להגיע, שנמצא על ציר השפע של האדמה, שהוא בשאיפה לשלום, סובלנות, נמנע מעימותים, דאגה והתחשבות בזולת , אבל יש פה שני קופים (חודש ושעה) שחושבים ופועלים אחרת, הם אגרסיבים מידי, חדי מחשבה, מחוברים לשמיים (הטריאגרמה של מתכת יאנג = צינור חיבור למעלה ), אין הם משאירים אבן בשטח שאינה הפוכה, עושים אירגון מחדש והם מרוכזים בעצמם. כך יהיה גם אופיו של הרך הנולד, ובין מי שהוא לבין חונך ופועל בסופו של דבר זה הפוך לגמרי. הוא אדם עדין שחונך להיות מבית נוקשה וכך גם יפעל ביום יום, וזה יציק לו. ואין אדם זה יודע לקבל עזרה, הוא ינסה לפתור את זה עם עצמו, וזה לא קל כי זה באופי שלו. וכך גם השאלה: "מה עדיף?"

זה כל היופי...

יש כמה שיטות, הרבה דרכי עבודה איתן, והאפשרות של כל אחד (המתיעץ) לבחור את הדרך שלו. אחרי שעוברים את השלב ה"מדעי" ביעוץ, מגיע שלב אחר... כל מדעני העולם, מודים בפה מלא שלמרות כל הנוסחאות המדויקות, עדיין יש "משהו"...שנוכחותו וקיומו ברורים להם אבל אינם יכולים להוכיח אותו. יעוץ מרחוק, אינו יעוץ, הוא המלצה לכיוון עבודה אפשרי למי שאינו רוצה לשלם את המחיר הכספי והאחר, של יעוץ מקצועי אישי.זה הכל. בכל מקצוע מדעי יש אנשים שעושים אותו בדרכים שונות וזה לא צריך להפריע לאף אחד כל עוד, מי שנעזר בזה נהנה ונעזר ומשפר את חייו לשביעות רצונו. יהיה מסוכן להגיד שלפאנג שוי יש את כל הפתרונות... יש עוד הרבה מה להגיד אבל אפסיק בשלב זה, נראה לי שכרגע זה מספיק.

למעלה