מה עדיף?

roy1972

New member
מה עדיף?

תואר ראשון במדעי המחשב של אוניברסיטת חיפה או של המרכז הבינתחומי בהרצליה?

GuestOfHonor

New member
לא זה ולא זה ../images/Emo8.gif

אבל אם ההתלבטות היא בין השניים, שים לב ששכר הלימוד בבינתחומי הוא משמעותית יותר גבוה אאל"ט.

roy1972

New member
לשם התקבלתי

אני נוטה לבינתחומי - יש לי הנחה בשכ"ל שם. מעניין אותי איך הרמה שם ואם התואר שם מוכר ומכובד למדי?

vinney

Well-known member
ברמה העקרונית הייתי ממליץ בעד

אוניברסיטה, אבל חיפה ספציפית לא ממש מוכרת בתחום מדעי המחשב, התואר שם יחסית חדש, וקשה להגיד עד כמה הוא נחשב. בינתחומי זה מקום שמכשיר יותר לכיוון תעשיה ופחות למדע, לכן הלימודים שם יותר מוטי שפות תכנות והנדסה, פחות מדע תכל'ס. זה יכול להיות טוב או רע, תלוי מה אתה מעדיף, מבחינת יתרון למעסיק, אני לא בטוח עד כמה זה חשוב העוד קצת שפות תכנות שתלמד.

roy1972

New member
עוד שאלה

האם אפשר להמשיך מהבינתחומי לתואר שני במדמ"ח באוניברסיטה? יש תקדימים כאלה? אשמח לשמוע מבעלי ניסיון.

vinney

Well-known member
כן, אפשר

לא רק מבינתחומי (שאגב אפשר ללמוד בו גם לתואר שני, כרגע בלי תיזה, תסתכל בקישורים), מכל מכללה תיאורטית אפשר להתקבל לתואר שני באוניברסיטה. כמובן, זה דורש ממוצע ציונים גבוה, ובחלק מהאוניברסיטאות (כמו טכניון למשל) תדרש לעשות השלמות (לפי האתר שלהם). מסתובב פה neko שלבד בבינתחומי ועכשיו עושה תואר שני בויצמן, אני מקווה שהוא יגיב לך גם

ron369

New member
יותר מזה

השלמות יכול להיות שתצטרך בכל מקרה, מכל אונ' אונ' או מכללה לכל אונ'.

vinney

Well-known member
לא סתם אני מסייג ספציפית לטכניון

אם תסתכל באתר שלהם מבחינת דרישות הקבלה לתואר שני, אתה תשים לב למשהו מאוד מוזר: בוגרי תוארים תלת שנתיים ובוגרי מכללות - מחוייבים אוטומטית בהשלמות. לי לגמרי לא ברור ההגיון מאחורי זה, אבל הם בעלי הבית, אני רק מציין את זה. לא ראיתי משהו דומה מצוין באף אוניברסיטה אחרת. http://www.cs.technion.ac.il/graduate/catalog/msc/other-universities/

ron369

New member
אבל ויני, זה דווקא נראה לי בסדר

הרי הקורסים שהם מבקשים הם די בסיסיים. אלגברה לינארית? מבוא להסתברות? מבני נתונים? אלגוריתמים? אלו דברים בסיסיים מאד! והרי אפשר: "He studied a similar or a more advanced course in the same field (possibly in another academic institution)." לא? לי זה נראה יותר כמו מעין פוליסת ביטוח. מראש הם מחייבים אותך לעשות הכל, כל מה שהוא "חובה" ובאמת חשוב במדעי המחשב, ואז נותנים לך פטורים ממה שכבר עשית. מה רע? מה שלא אהבתי היה הקטע של המכללות. אם באמת מקבלים פטור גם עבור כאלו ממכללה, אז זה נשמע לי די בסדר. בת"א לא טורחים לציין איזה קורסים אולי תצטרך - אבל אחר"כ דוחפים לך איזה 4 השלמות (חישוביות, סיבוכיות, סדנה, לוגיקה).

ron369

New member
אבל באמת שאין לי כוח להתווכח,

ויכול מאד להיות שאני טועה. אני חולה מכדי לקרוא אנגלית משפטית, כנראה. מה שכתבתי היו תהיות.

ron369

New member
והציטוט היה צריך להיות:

"A student may be exempted from taking a supplementary courses if: 1. He studied a similar or a more advanced course in the same field (possibly in another academic institution)."

ron369

New member
נכון, בסיסיים, אבל לא עד כדי כך

(ולו כי הם קורסים מתקדמים (נניח שגם לוגיקה) והשאר לא)

shirbi

New member
חבל שהם לא מעלים את הרף עוד יותר

פשוט במצב כמו שהוא היום, לבוגר תואר ראשון מהטכניון ממש קשה להתקבל לתואר שני בטכניון, בגלל ממוצע הציונים הנמוך ביחס לשאר האוניברסיטאות והמכללות (לפחות כך אומרות השמועות בפקולטה למדמ"ח בטכניון) בתואר הראשון.

vinney

Well-known member
שיעלו את הרף

אבל שיהיה אחיד... עם כל הכבוד להפליית בוגרי טכניון לטובה, אם כל מוסד יקדם אך ורק את בוגריו, הרבה מאוד אנשים לא יוכלו להמשיך ללימודים אקדמאיים, ובגלל זה פתחו את נושא המכללות מלכתחילה.

shirbi

New member
מספר האנשים שיוכלו להמשיך

לתואר שני לא רלוונטי לדרך הבחירה מי יתקבל. הדבר היחיד שקובע כאן הוא מספר הסטודנטים שהמוסד מוכן לקבל לתואר שני.

the new L

New member
למה יותר קשה?

ולמה יש שם ציונים נמוכים? אני לא יודע איך זה במדמ"ח, אבל לפחות במתמטיקה - הרמה שם לא יותר גבוהה מבמקומות אחרים.

למעלה