מה עדיף

pillit

New member
תלוי למה

אני אישית לא יכולה לסבול פרי הנד. תכנה כל כך לא ידידותית , מלאה מספרים וסרגלים ויבשה. גברים בטח חשים מאוד בנוח איתה. פוטושופ, לעומת זאת- עדינה וצבעונית ומגוונת מברשות ואפלקציות ססגוניות לבחירה. זה כמו- פי סי ומק. זה כמו- DR 350 ו GN250 זה כמו ערוץ 1 וערוץ 22 כמו קפה שחור לעומת מוקה של יטבתה. פרי הנד מעמד יותר טוב, לא מתפקסל- אבל גם לא קרה לי מעולם- ששלחתי קובץ לדפוס והצליחו לפתוח אותו על הפעם הראשונה. פוטושופ משחק לך על הקטע של פלטרים וצבעוניות אבל אם תרצה לשים כמה איורים על דף אחד להדפסה- אנשי הדפוס ידרשו את זה בפרי הנד. ככה זה. גברים.

IIRoGel

New member
גם אני אישה

ואין לי בעיה עם פריהנד. אז די להשמיץ ולעשות הפליות.

ll191

New member
שונות לגמרי

כל אחת יש לה את הייחודיות, הכלים והייעוד שלה... אפשר להגיע כמעט תמיד בעזרת שתי התוכנות לאותה תוצאה השאלה במה יותר נוח להשתמש, על מה למדת, איזו יותר נוחה לך ובאיזו מהן העבודה תהיה יותר יעילה ומהירה.

pillit

New member
לא נראה לי

שאפשר להגיע לאותן תוצאות בשתיהן. ואני חושבת שלזה התכוון המשורר בהודעתו המגומגמת משהו- פה מעל.

אתה מדבר על שתי תכונות "לוואי"

של הפטושופ והפריהנד. הפוטושופ נועדה מראש לעיבוד תמונה, הפריהנד נועדה לגרפיקה וקטורית. זה שהן נוגסות זו בתחום של זו פה ושם לא אומר שהן יכולות להחליף אחת את השניה. ופלאש? פלאש בכלל נועדה לאנימציה ומצגות אינטראקטיביות בעיקר לרשת. גם לה יש כלים לאיור, שכמו שהראית יכולים בהחלט לתת הרבה, אבל היא והתוכנותש דברנו עליהן קודם לא כמו הפיינטר או האילוסטרייטור, למשל.

ll191

New member
אני ממש

לא טענתי שהן יכולות להחליף אחת את השניה, אמרתי עוד בהודעה הראשונה שלכל אחת יש את הייעוד שלה ושהן שונות לגמרי. זה ברור שיש דברים שפשוט נועדו לעשות בפוטושופ או בפיינטר ולא בפריהנד נגיד, מה שרציתי להוסיף זה שתאורטית אפשר להגיע לאותה תוצאה (באיור) כמעט תמיד עם 2 התוכנות...

sherban

New member
גם אני אצטרף לחגיגה

ואומר שממש ממש אי אפשר לעשות את אותם הדברים בפוטושופ ופריהנד. שני כלים שנועדו למטרות שונות מאוד. רק ברמות המאוד נמוכות של התוכנות אפשר עוד למצוא דמיון בין ה-2. זה בערך כמו להגיד שעם מיקרו ותנור אפשר להגיע לאותן תוצאות. זה נכון אם רוצים לחמם פיטה. אבל חוץ מזה היעוד שלהם שונה לחלוטין. (וואי, אני פשוט שופע בדוגמאות טובות היום
) ולאלית - לי יצא לצייר בפריהנד דברים נהדרים בלי להשתמש כמעט אף פעם במספרים ובסרגלים ובכל הג'ועראס הטכני הזה - רק עם העט ומילוי צבע פה ושם.

pillit

New member
לכל הפמיניסטיות הזועמות

וגם לשרבן. לא התכוונתי שכל גבר נושא בכיס סרגל וכל אישה - מד זוית מעוגל וטיפקס. א. דברתי מעולמי הפנימי- והבאתי דוגמאות שאני בטוחה שהראו זאת בגדול. ב. התכוונתי לממשק הגרפי של הפרי הנד. שהוא יבש וחלוני וסרגלי כזה בעוד- פוטושופ- יש בה משהו יותר ידידותי. ויש לי פינה חמה בלב לפרי הנד, כי ני שלימד אותי פרי הנד, ( בתקופה שהגרסא המובילה היתה -3), היה חמוד להפליא, ותכופות ציירתי את דיוקנו בכלים העלובים של אז. אולם מי שנוגע בפוטושופ- לא במהרה יחזור לפרי הנד. כצייר כאשה וכפיל. ושרבן- אני בטוחה שלך יצא לצייר דברים נהדרים גם בחריצה על מעקה של מדרגות- מי שיש לו את היד- יכול להוציא זהב מכל דבר, עם וואקום, עכבר, או פנדה.

sherban

New member
קודם כל, תודה ../images/Emo9.gif

אמנם עם דובי פנדה עוד לא יצא לי לצייר - אבל זה נשמע מעניין
נראה לי שהבנתי אותך גם מקודם ולא כיוונתי לעניין הגבר/אישה מדעים/סוציולוגיה. פשוט ניסיתי לומר שאני סוגר את כל החלונות המאיימים מיד עם פתיחת התוכנה ועובד עם הציפורן והחץ (כמעט) בלבד. יש אופציה עם רגישות ללחץ שנותנת תוצאות חלקות בהרבה מפוטושופ - הקו ב-PS תמיד (אבל תמיד) יוצא לא מדויק ומג'עג'ע. אח"כ אפשר לשנות את הקו לגמרי (לסובב, לעקם, לקצר, לעבות) ועדיין לשמור על הכח של המשיכה הראשונית (שוב, בלתי אפשרי בעליל ב-PS) דברים שהם ציור ויצירה גרידא בלי כל הדברים הטכניים שמאפיינים את פריהנד. אגב, אני גם פגשתי את פריהנד לראשונה בגירסא 3. זאת ש"לימדה" אותי את התוכנה בצבא התעקשה לקרוא לה אלדוס כל הזמן (אז קראו לה ALDUS FREEHAND 3). והשימוש היחידי שלה היה ליצור גרפים ותרשימי זרימה מקוביות ועיגולים - אבל בצבע (יש!!!)

pillit

New member
שכנעת אותי להיות אמיצה

ולנסות... פעם שעברה, שקבלתי החלטה כזו העזתי לפתוח את הפיינטר ליותר מדקה, סגרתי מהר את כל החלונות המאיימים וקשקשתי לי להנאתי בכמה כלים. כשבאתי לעשות save הוא אמר לי שצריך לחכות שהצבעים יתייבשו אז חיכיתי וחיכיתי ושלא תטעה- גם חיפשתי קצת כלי שיייבש את הצבעים וחיכיתי עוד קצת ובסוף התייאשתי וסגרתי וזהו. אגב- מי שלימד אותי פרי הנד זה אוהד עוזיאל המקסים הבן של ושעכשיו הוא כלי כלי בערוץ 2. ואז- כל פעם שהייתי מביאה לו ציור במקום סגירה לדפוס, או משהו " חשוב שכזה- הוא היה מושך בכתפיים, ומחייך בסלחנות ונאנח בשקט. אוי...מה יהיה איתך... שנים אחר כך- הבאתי לו תיק עבודות לראות, ושכחתי להוציא משם את הציור שמניתי בו את כל הגברים ששברו את ליבי בזמנו.. עלי לציין שהבעת ההפתעה על פניו היתה מאוד אותנטית, ואפילו אמינה.

מיכאל ג

New member
זאת אומרת שאם נאמר

אני אתן לך תמונה עם שריטות עליה ואבקש אותך לרטש אותן, תוכלי לעשות זאת בפריהנד רק שזה יקח לך יותר זמן? מעניין אותי לדעת איך...

ll191

New member
מלכתחילה

דיברתי רק על איור כי הנחתי שתחת הפורום הזה מדובר רק על איורים

vaiu

New member
פוטושופ

ואני חושב שהשאלה היא - מה עדיף - פוטושופ או פלאש? אני תמיד ראיתי את פריהנד כתוכנה מינורית יותר לפלאש, ואף פעם לא מצאתי שם אפשרות שאין בפלאש, או נוחה יותר מפלאש אני חושב שהיא בנויה במיוחד בשביל אנשים שרוצים רק לצייר ולצבוע ולא להתחיל להתעמק בסקריפטים ואנימציה... את פוטושופ אני מעדיף בשביל אפקטים ועריכה וגם צביעה נוחה ורכה, ואת פלאש אני מעדיף בשביל אנימציה, גרפיקה וקטורית, להכין משחקים, וכמובן שהיא הרבה פחות כבדה וקלה לשימוש

מיכאל ג

New member
וזה כי מעולם לא עסקת בדפוס.

פריהנד היא בעיקרון תוכנה לדפוס. סקריפטים ואנימציה לא יעזרו לך כשאתה צריך להוציא פוסטר בגובה 5 מטר או פרסומת בעיתון. מצטער אבל בפלאש אין לך שום אפשרות לעשות דברים כאלו.

למעלה