מה עדיף?

OMERTLLF

New member
נו מה נראה לך?

ברור שלמצב "ר"

C O L T

New member
לא, זה חומר שונה לגמרי

WD40 זה בעיקר תערובת של נפט וחומר נדיף, לכל היותר טוב לניקוי השרשרת, שימון עם WD40 טוב אולי ל-5 דקות, אחרי זה נשארת השרשרת יבשה. גריז נועד לשימון מכלולים כמו השרשרת, החסרון היחיד שלו זה שהוא דביק ואוסף חול ואבק, לכן גם הוא לא מתאים לשימון שרשרת של אופנוע. תרסיסי שימון שרשרת נפוצים כוללים סוג של גריז וחומר ממיס המתנדף, משאיר שכבה שמצד אחד נדבקת לשרשרת ומצד שני אמורה להיות פחות דביקה מבחוץ. אבל אם אתה מחפש פתרון זול יותר מתרסיס, רוב היצרנים ממליצים של שימון שרשרת עם שמן תמסורת סמיך. מנסיון זה עובד מצויין ,לא מדביק לכלוך, אבל יוצר הרבה רסס על החישוק וגם נדרש שימון על בסיס יומי, התרסיסים מחזיקים כשבוע.

dlx1100F

New member
שימון עם WD-40 לא טוב גם לדקה

כשמדובר במערכות מכניות שצריכות לשאת עומסים גבוהים (כמו שרשרת, למשל). גם כשפני השטח נראים "רטובים" (כלומר משומנים), ל-WD-40 אין את התכונות הנדרשות בכדי למנוע את המגע בין החלקים הנעים תחת העומסים האלה. שכבת השמן תקרע כמעט מיידית. ולגבי הגריז - אני חושב שחסרון גדול יותר שלו זה שהוא לא יכול להיכנס בין ה-rollers ל-bushings (אלא אם כן אתה מחמם אותו עד למצב נוזלי).

C O L T

New member
אבל נשק משמנים עם WD40

יש בו גם שמן, לא רק נפט. אני מאמין שהוא נותן מידה מסויימת של שימון, שפשוט לא מחזיק לאורך זמן.

C O L T

New member
מה אתה אומרת! קבלו ביטול רטרואקטיבי

מה תעשה לי אם אני כן? ולא רק אני. אני מוכן להסכים, שמעבר לחוג הקוטב שימון עם WD40 לא יהיה חכם, החומר פשוט קופא. הצבא, כמו תמיד, חי בעבר הרחוק, עד לאחרונה היו מנקים בנפט ומשמנים אחרי זה בשמן יעודי, אבל גם שם בגיע כבר השינוי, תרסיסי ניקוי ושימון, זהים פחות או יותר ל-WD40.

orient 999

New member
מכיר את קיבוץ סאסא?

בקיבוץ הזה מייצרים את השמנים לשימון נשק שהצבא משתמש בהם. אם אתה באמת מעוניין מה ההבדל בהרכב הכימיקלי אין לי בעיה להגיד לך..... אתה יכול לשמן את הנשק האישי שלך גם במרגרינה ואף אחד לא יגיד לך כלום, אבל שחס וחלילה תהיה בשעת מצוקה ויהיה לך מעצור בנשק רק את ה תאכל אותה.... ותגיד לי משהו, אם WD-40 היה מתאים גם לשימון נשק ניראה לך שלא היו מוסיפים את חתיכת המידע הזו על האריזה?!

C O L T

New member
עד היום לא היו מעצורים בגלל WD40

יש הרבה יצרנים שמייצרים תחליפי WD40 לסוגיהם, העקרון בכולם זהה, הרכיבים טיפה שונים, לא הבדל רציני. מתוך האתר הרשמי: "Use WD-40 to clean and protect your gun" http://www.wd40.com/Brands/wd40_product_info.html http://www.wd40.com/Brands/wd40_faqs.html אגב, לפי המידע באתר, לא מכיל נפט. זה לא אומר שהוא לא מכיל משהו מאוד דומה.

למעלה