מה עדיף?

• פותח הנושא ID3D
  • פורסם בתאריך

ID3D

New member
מה עדיף?

אני יודע שזה לא לדיון סתם ככה על רגל אחת אבל אני בדילמה קשה... איזו דמות עדיף לשחק, דמות שדומה לאישיות שלך או דמות שונה מהאישיות שלך? מצד אחד הרבה יותר פשוט ואמין לשחק דמות שדומה לאישיות שלך כי היא דומה לאישיות שלך (DAH!) ואז אתה שלם עם ההחלטות שאתה צריך להחליט והם גם הרבה יותר אמינות. לעומת זאת זה מאוד מעניין לשחק דמות ששונה מהאישיות שלך אבל לפעמים בכול זאת אתה מחליט החלטות שלא כול-כך מתאימות לדמות שלך אלה לך כי אתה לא מבין את המניע של הדמות לעשות את מה שהיא אמורה לעשות, ומה שאתה חושב הגיוני לעשות זה לא בטוח מה שהדמות תעשה אבל אצה תעשה את זה כי בשבילך זה ליגיטימי, ום אם אתה משתדל ונזהר והכול עדיין זה מושפע ממך, ונגיד שלא זה עדיין לא אמין כי בגלל שאתה לא יודע בדיוק מה הדמות היית עושה כי זה לא כמוך, ואנשים הם לא כאלה פשוטים ורדודים שזה פשוט מאוד-עקשן עם זקן והיסטריה כזאת, קר בחוץ אמרת-אהה אז היא תעשה את זה, לא בכלל בכלל לא יש תחום ענקי שחוקר את האישיות ומה בן-אדם יעשה הלאה כדרך המחשבה שלו וזה נורכב מאוד וגם אז לא תמיד מה שמצפים מבן-אדם כזה לעשות זה מה שהוא יעשה. אני יתן לכם דוגמה שתבינו יותר טוב על מה אני מדבר: נגיד חבר שלי ישחק דמות טיפה מתבודדת ופחות חברתית וחבר שלי הוא בדיוק ההפך הוא נורא כריזמטי וחברתי ותוסס הוא לא מכיר את העולם הזה, הוא לא מבין למה הדמות שלו תלך לצד ולא תדבר עם אף-אחד, זה נראה לו ממש לא הגיוני זה כמו בשבילו שיבקשו מבן-אדם מצליח שהחיים שלו נפלאים אם הוא יכול בבקשה להתאבד, בלי הסברים בלי איומיים אפילו לא ממישהו שהוא מכיר, רק "אתה יכול בבקשה להתאבד?" והאיש יתאבד, זה פשוט לא הגיוני בשבילו, למה שהאיש ילך הצידה, אז או שהוא ימציא "היית לו טרואמת ילדות קשה" וילך לצד בלי להבין למה, אז אם ינסו לדבר איתו או משהו הוא לא יתנהג נכון ובצורה אמינה. לעומת-זאת אני, הרבה פעמים אני מעדיף להשאיר את עצמי לעצמי ואני סתם מתרחק מכולם וחושב לבדי על דברים אז אני יבן את המניע של הדמות אני יבין איך היא חושבת, מה היא מרגישה ואני יבצע אותה בצורה הרבה יותר אמינה. שוב מהצד השני יש דמות שאתה יכול לשחק בצורה אמינה יותר, אך האפשרות השנייה (לדעתי) מענינת יותר... מה עדיף? מה עדיף למתחילים? ומה עדיף בכלל ולמה?

PUMI for ever

New member
תגובה.

תראה, אני לא ממליץ לאנשים לשחק דמויות שהם לא יכולים להתחבר אליהן. אי אפשר להכריח אדם שאוהב קרבות פנים-מול-פנים לשחק סייר זריז, או קוסם מלומד, מהסיבה שהוא פשוט ישתעמם לשחק את הדמות, זה לא מה שהוא אוהב לעשות. מצד שני, לא משנה איזה בן-אדם אתה, הן אם אתה תולעת ספרים או מורעל-צבא, קשה לי להאמין עד כמה אתה תתחבר עם קוסם או ברברי.

Naruto007

New member
לדעתי...

אתה צריך להכיר את עצמך כדי לבחור באפשרות הטובה ביותר. אני אסביר: כשאתה יוצר דמות חדשה, תחשוב טוב טוב מה היא חושבת. נסה להבין מה אנשים אחרים חושבים, ולא רק מה אתה חושב. למשל, אם אתה מתבודד ויש לך חבר הפוך ממך, נסה להבין מה עובר לו בראש. זה בהחלט יכול לעזור לך ליצור דמות כזאת. אם אתה חושב שאתה מסוגל לשחק דמות שונה ממך (כמו שצריך) אז תעשה את זה. אם אתה לא חושב שאתה יכול לשחק דמות עם אישיות מסוימת, אל תעשה אותה עם כזאת אישיות. אל תשכח שלפעמים יש יוצאי דופן: יש drows טובים, יש mind flyers שלא נהנים להרוג (מאוד לא סביר אבל אפשרי
). תיצור דמויות שאתה יכול לשחק, אחרת אין טעם ליצור דמות כזאת-מה ההיגיון לשחק מתבודד שלא מתבודד? אני חושב שכדאי לנסות לשחק דמויות עם אישויות מגוונות, אבל אל תנסה משהו אם אתה בטוח שאתה לא מסוגל לעשות אותו.

DDN

New member
מה עדיף?

פלייסטיישן או מחשב? בלונדינית או ברונטית? אני או גורבש? הכל עניין של העדפה אישית, נוחות ומה מתאים באותו הרגע, חוץ מהמקרה שלי, בו אני תמיד עדיף על כולם! (קרדיט לד"ר WIZ) תראה, אתה לא חייב לעשות הכל בקיצוניות. אתה יכול לקחת חלק מהדמות שיהיה "כמוך" וחלק מהדמות שיהיה שונה ממך. אני ממליץ לך לענות על 60 השאלות (בטאגליינז) ואז גם אם הדמות לא קרובה אליך, יש לך מספיק מידע בשביל לדעת איך ומה. האפשרות המעניינת יותר היא לא להקצין. לשחק קצת ממך וקצת משהו אחר, וכל פעם שזה יהיה קצתים אחרים. בכל מקרה, כמו שאמרו האחרים - הכי חשוב זה לא לשחק דמות שאתה לא מתחבר איתה. יש את אלו שמשחקים מה שהם לא כדי להגשים מאוויים סמויים. יש את אלה שיכולים לשחק רק את מה שדומה להם.

Naruto007

New member
דוגמא אישית:

אני אתן דוגמא אמיתית של חבר שלי ואולי זה יסביר יותר טוב את דעתי על דמויות שלא מתחברים אליהן. יש לי חבר (שאת שמו לא אזכיר) שדמותו הראשונה הייתה ברבארי. הוא נורא נהנה להיות האידיוט עם השפה המוזרה בחבורתנו, ומאז הוא שיחק רק לוחמים מפגרים עם המון כוח וחסינות. פעם ניסינו לשכנע אותו שישחק דמויות לא מפגרות, והוא הסכים לשחק גמד dwarven defender. למי שלא יודע צריך להיות lawful good כדי להיות dwarven defender. הוא היה כזה, אבל מיד הדמות עם 14 int שאמורה להיות לוחם גמדי גאה התרוצץ בין הגופות והרכיב גופה חדשה עם חלקי גוף של מי שהרגנו (לא מתאים לדמות). זה נורא קשה לפעמים לשחק דמות לוחמת אחרי ששיחקת קוסם, צריך לשים לב לדברים כאלה לפעמים. אני מקווה שהדוגמא שלי עזרה
.

ID3D

New member
זאת בדיוק הנקודה...

איך אני אמור לדעת אם אני מסוגל לשחק אותה טוב או לא אם אני לא ינסה? ונגיד שאני ינסה-מאיפה לי לדעת מה הדמות תעשה באמת אם היא היית כזאת, אין אפס זה תמיד מושפע קצת מהמשחק, זה אף-פעם לא מאה אחוז. עוד בעיה-בני-אדם תמיד חושבים שזהם יעשו משהו יותר טוב ממה שהם באמת היו עושים-לדוגמא: השה"ם יגיד למישהו "קר מאוד, יש רוחות עזות מבחוץ שמיעות שריקות, אתה בודד-בודד בתוך הקור של השלג האינסופי והחלק שמקבל צבע זהוב אך עדיין קר כשהחושך מתחיל לרדת מסביב, אתה מתחיל לשמוע קולות מסביבך, זה נשמע קצת כמו צעדים, הכול ערפל מסביב" אז יש שתי אפשרויות בדרך-כלל הבן-אדם שישחק את הדמות יגיד "אני מנסה לשמוע יותר טוב, אני שולף את החרב, מנסה לעקוב אחרי הרעש ושואל "מה זה?"" או שבן-אדם קצת יותר אמין יגיד "אני נבהל, קר לי אני בודד אני מפוחד אני לא יודע מה לעשות, אני מתחיל לברוח לחפש מחסה", הבעיה באופן טבעי אנשים יבחרו באפשרות הראשונה ומה לעשות שאנו ככה? אני אישית יעדיף את האפשרות השנייה-רק בשביל הכיף והאמינות ואני בספק אם מישהו במציאות היה עושה אחרת... אבל אפילו בלי משים אנחנו עושים את ההחלטה הראשונה לעיתים קרובות-זה כול-כך קשה לשחק דמות בצורה אמינה!

Naruto007

New member
אני מציע...

שתנסה לשחק משהוא אחר, ואז תדע. זו גם אפשרות. בקשר לדוגמא, אני מבין בדיוק למה אתה מתכוון. בקבוצה שלי חשבנו על זה והתחלנו (או השתדלנו) לשחק כמו שהדמות הייתה מרגישה באמת. למשל: הדמויות הולכות במזדרון ארוך מלא גופות. לפתע, הם רואים שכמה גופות כמות ומתחילות ללכת לעברם. עכשיו, השחקנים יגידו דברים כמו "אני שולף את החרב ומתכונן להתקיף" או "אני מטיל cure light ומנסה לגעת באחד מהם. אבל אם תחשוב על זה, אין שום סיכוי שדמות רגילה (לא סופר-דמות) תרצה להלחם בגופות מהלכות. אותו עניין לגבי כל קרב אחר: הדמויות לא יודעות שליש איזה שה"ם שדואג שהם ילחמו רק במה שמתאים להם. אנשים אמיתיים לא יודעים שאם הם ילחמו במישהוא אז זה בגלל שהוא מתאים לרמה שלהם. לכן, גם עם אתם רמה 7, אם תלחמו ב-10 chokers שנראים קטלניים (אבל הם לא) אתם לא יודעים שאתם תנצחו. צריך לחשוב על זה. מה דעתכם?

רמץ

New member
דעתי

כמו שאמרו לפניי - צריך דמות שאתה מתחבר אליה. בניגוד למה שאמרו לפניי - דמות שדומה לך היא לדעתי רק אחת מתוך מגוון הדמויות שאתה יכול להתחבר אליהן. אני, למשל, חובב מושבע של קוסמים תאבי ידע (מאגי). זה די קרוב לאופי שלי. אבל אני גם מאוד נהנה לשחק את הדרואידית הקרה, הקשוחה והעניינית או הסייר האפל והחמקמק מה-drow (את שניהם, לצערי, שיחקתי רק כדבש"שים כששיה"מתי) או ה-nightcastית הקשתת המגניבה מביגור. לעומת זאת, כבר עברו תחת ידיי כמה דמויות שלא נהינתי לשחק. אז אין לי תשובה אמיתית למעט הטיפ הבא: עוד לפני שאתה בונה דמות אתה צריך לאהוב אותה.

ID3D

New member
אההה

אההה אני מסכים שאני צריך לאהוב את הדמות אבל זה לא עונה על הכול, אגב-כמה ממכם באמת ניסו לשחק כמוני וכמו זה מעלי שאמר שגם הוא וחבריו ניסו לשחק יותר אמין?

ID3D

New member
לשני דברים שהם בעצם אותו אחד:

1) איך שהדדמות תתנהג במצב מסוים באמת (למשל אם אני יקח איש חסר סבלנות זה די טיפשי שהוא ינסה לפתור חידה מורכבת, לא?). 2) איך הדמות באמת הייתהה מתנהגת באותו מצב (ראה את הדוגמה של naruto007). עכשיו בתכלס זה אותו הדבר-איך הדמות היית מתנהגת...

DDN

New member
אצלנו משחק הדמות קודם לכל.

ז"א שקודם נשחק את הדמות אמין ואחרי זה כל הדברים האחרים.

ננסק

New member
"אצלנו" = אצל DDN

חשוב לי להדגיש את זה, בגלל שחברים אחרים בפורום רואים את המצב באופן אחר. לי חשוב שמשחק הדמות יהיה אמין *מספיק*, זאת אומרת שיהיה רציף (תמיד באותו האופן, האישיות נשארת זהה), והגיוני (בלי מכשפות אלפיות חמודות שרוצחות אורקים בדם קר רק בגלל שזה מה שהשחקן רוצה). יותר חשוב לי הרפתקה מעניינת ועולם משחק מעניין, ומשחק הדמות צריך להיות רק אמין מספיק עבורם. לכן, בהקשר לשאלה המקורית שלך, מבחינתי זה לא משנה אם לשחק לפי האופי של השחקן או לא, כל עוד הוא יהיה מסוגל לגלם אופי שונה באופן מספק. אני למשל מעוניין לשחק גמד עצבני וזקן, ואני לא עצבני ולא זקן, אבל אפשר לעשות זאת בקלות בגלל שקראתי הרבה ספרים ואני מכיר את האופי. קל לחקות אותו.

DDN

New member
אופס, אצלנו הכוונה בקבוצה בה אני

משחק, קרי נוזגות'. וננסק, אתה כן עצבני וזקן
(תתנחם בעובדה שאתה לא יפה נפש מלכך עשב או שעיר רצח בכפות הרגליים)

למעלה