מה עדיף?

• פותח הנושא natb1
  • פורסם בתאריך

natb1

New member
מה עדיף?

מה עדיף לקחת (אובייקטיבית, בלי יותר מדי פרטים) - משרת מתכנת בשכר נמוך או משרת QA בשכר סביר, כאשר שתי החברות לא יותר מדי יציבות? פשוט - חיפוש העבודה (והעבודה הזמנית) עושה לי ממש רע, אז אני אולי אלך על אחת משתי האופציות האלה על מנת לסיים את זה כבר. אני לא מצפה שמישהו יחליט בשבילי, אלא מעוניינת לדעת דעה של אנשים כאן. ~תודה~

panda321

New member
אני הייתי מעדיפה משרת מתכנת

בתנאי כמובן שזה המקצוע שאת רוצה לעסוק בו. המשרה שתקחי תשפיע גם על המקצוע שלך לטווח הארוך, כי אחרי כמה שנים כ QA יהיה לך קשה מאוד לעבור למשרת מתכנת.

ido77

New member
לדעתי...

קצת "חוצפה" כי אני לא מכיר אותך בכלל, אבל לפי התיאור שנתת - אף אחת מהמשרות. חיפוש עבודה הוא דבר מגעיל כמעט לכולם (והמצב שבו אני נמצא דומה למדי למצב שלך כפי שבא לידי ביטוי מעל דפי הפורום), אבל המצב, בכנות, משתפר. בהנחה שיש לך תואר במדעי המחשב, לדעתי תחפשי עבודה טובה יותר , בתנאים טובים יותר. אם ההתלבטות היא רק בין שתי ההצעות, אני הייתי מעדיף ללכת על התיכנות. qa יכול, במקרים מסויימים, לקבור אותך עמוק עמוק.... שיהיה בהצלחה!

ברנדל

New member
תשובה.

כשסימתי את התואר באוניברסיטה, הציעו לי ולעוד חברים לעבוד באמדוקס בשכר יפה יחסית בתור בודקי תוכנה. חברים שלי הלכו לזה, בכל זאת חברה רצינית עם שכר יפה. אני החלטתי שאין סיכוי, מצאתי חברה לא משהו יותר מידי, לא גדולה, ואפילו די עניה (אז) ששמחה ללכת על פוטנציאל, למרות שלא היה לי שום נסיון, התאים לה לשלם למישהו משכורת על הפנים, וגם לי זה התאים. אז בשנה שנתיים הראשונות, חברים שלי הרוויחו יותר, אבל היום הם תקועים, קשה מאוד לעבור ממחלקת בודקי תוכנה למחלקת תכנות בחברות רציניות, ובכל מקום אחר שהם מנסים, מקבלים אותם רק לתפקידי QA בשכר 8 בערך. לאחרונה שלחתי קורות חיים בשביל לגשש וגיליתי שתכנת c++ בעל 3 שנות נסיון יכול להרוויח הרבה יותר. אין פה בכלל דילמה.

ido77

New member
חוצמזה...

תגדירי שכר "נמוך"... נמוך 4000 או נמוך 8000? יש הבדל מאוד גדול...

pixiER

New member
what can i say...

what would you rather doing? what is more interesting for you? i guess programming will open more opprtunities in the future but its depends on you... will you be able to live with the low salary? if so, go for programming

natb1

New member
בסוף...

אמרתי כן למשרת התכנות. אני מחכה שיתנו לי חוזה לחתום עליו, בשאיפה עוד כמה ימים, ומקווה שיהיה בסדר. הסיבה שהתלבטתי בקשר למשרה זו, שכמובן עדיפה על QA, היא שהמשרה היא בחברה שעבדתי בה חלקית קודם וזה סטארט-אפ שאז לא היה יציב ובסוף זה התחרבש וגם שהשכר ממש נמוך. אני מאמינה שהם הרבה-הרבה יותר יציבים עכשיו (בעקבות דברים שנודעו לי) ושהם ישקיעו בי. אני קצת פוחדת לפשל, וקצת פוחדת ששוב דברים יתחרבשו שם, אבל מקווה שהפעם יהיה לזה סוף טוב. ושעוד שנה אני אהיה יותר מקצועית וגם שווה יותר מבחינת שכר. אני אדווח בכל מקרה.

למעלה