מה עדיף

shopkins

New member
מה עדיף

לצורך מעבר לחו"ל - ראיתי שבאוסטרליה למשל מהנדסים למיניהם הם ברשימת מקצועות מועדפים. האם עדיף להיות רק עם תואר ראשון בהנדסה, או שעדיף להיות כבר דוקטור (אולי בתחום מדעי לא הנדסי) ולצאת לפוסט?
 

ANZ1

New member
לימודים והגירה

כמה ענינים לגבי הגירה דרך לימודים, וזה נכון לאוסטרליה כמו לכל מדינה אחרת
1. כל החוקים והמצב הידוע הם נכונים להיום, כל הזמן וכל שנה החוקים משתנים, כך שאי אפשר לסמוך על הגירה דרך לימודים עתידים,
לדוגמא קטנה, עשרות אלפי אנשים עברו ללמוד בניו זילנד כל מני לימודים עם מטרה מוצהרת להגר דרך הלימודים, רק שיום אחד לפני חודש העלו את הרף ופתאום רק מי שלמד לתואר שני או שלישי יוכל להגר ורוב הסטודנטים הבן לאומים ששרפו את כל החסכונות שלהם והסתמכו על המצב שהיה עד אז, יצטרכו לחזור לסין והודו.
צריך לזכור את זה שאי אפשר לדעת מה המצב יהיה בעתיד, איזה מצב עולמי, מה מצב הציבור, כמו למשל טראמפ אחד יכול לסגור לגמרי בעתיד את ההגירה.
2. לגבי מקצועות נדרשים, זה היסטוריה, בכל העולם ביטלו את המקצועות הנדרשים שהיו פעם, בארצות הברית, ניו זילנד, קנדה וכל שאר העולם כבר ביטלו את העניין הזה, הגיוני שגם בעתיד הלא רחוק אוסטרליה תבטל את המקצועות הנדרשים , חוקי ההגירה די עוקבים אחרי שאר המדינות, כך שאם אתה מתכנן להתחיל ללמוד לתואר ראשון סביר שעד שתגיע ליעד לא יהיו כאלו יותר.
אבל כמה כללי אצבע
3. ככל שאתה יותר צעיר יש לך יותר סיכוי להגר
4. ככל שיש לך תואר יותר מתקדם יש לך יותר סיכוי להגר (שזה סתירה לסעיף הקודם).
5. לימודים במדינה המסוימת מגדילים המון את הסיכוי להגר לאותה מדינה.
6. מה שבדרך כלל "נועל" את ההגירה, זה לא לימודים אלא הצעת עבודה באותה מדינה.
7. הכי טוב להגר זה דרך אהבה, זה קיים וישאר, אם אתה רוצה להגיע למדינה ולהשאר בה בסוף הלימודים, אתה צריך להשקיע במציאת אהבה ולא בלימודים.
 

shopkins

New member
שאלה

בקשר לסעיף 3, יש לדעתך מגבלת גיל כלשהי שאתה יכול לציין?
 

ANZ1

New member
מגבלת גיל

יש כל מני מגבלות של גיל
1. במסלולים מסוימים במדינות מסוימות יש מגבלת גיל רשום, זה תלוי מדינה ומסלול, בדרך כלל זה 40-45-50
2. גם אם אתה בגיל המתאים, ברוב מדינות ההגירה אוסטרליה/ניו זילנד / קנדה, יש ניקוד וסביר שגם אם לא הגעת לרף הגיל העליון , הרף האמיתי להבחר הוא גיל הרבה יותר נמוך
3. ואני אחזור על מה שכתבתי מקודם, בגילאים מבוגרים מה שבדרך כלל יאפשר לך להגר בסיום לימודים באותה מדינה זה "הצעת עבודה מאושרת", מעסיק שירצה להעסיק אותך אחרת לא תוכל להשאר, או שזה לא יהיה בטוח.
 

shopkins

New member
תוכל לפרט

מה לדעתך בערך הרף האמיתי? ולמה זה מתייחס, לגיל בתחילת פוסטדוק, לגיל אחרי פוסטדוק או משהו אחר?
 

ANZ1

New member
פוסט דוקטורט

השאלה האמיתית עבורך היא, מה אפשרויות העבודה (באוסטרליה או במדינה אחרת), לגבי דוקטורנטים , פוסטים או תואר אחר במקצוע שלך המסוים, אם יש ביקוש למשרות אקדמאיות או משרות בתעשיה בחוץ.
זה הכל עניין של היצע וביקוש, ושוב, כמו בשרשור הקודם ששאלת, גיל 40 פלוס להתחיל לעבוד הוא מבוגר (אולי מדי ואולי לא, אני לא יודע).
באוסטרליה ה"ההייטק" נקרא IT , כמו אגב גם בקנדה ובניו זילנד, זה בעיקר תוכנה, כל שאר התחומים הם די צולעים מחוץ לאקדמיה.
ארצות הברית היא המעצמה בתחום.
אבל שוב, לנסות לנחש מה יהיה מצב התעסוקה בתחום הפיזיקה באוסטרליה אחרי שתתחיל ותסיים תואר ראשון, שני ,שלישי ופוסט, זה כמו לנחש מתי ימציאו מכונת זמן.
 

shopkins

New member
אין מה לעשות בעולם הזה חוץ מתוכנה?

לפעמים זו ההרגשה שאני מקבל, שכל שאר המקצועות נכחדו. נניח אני מצטיין בתחומי, עובר כזה מסלול, באמת בסוף אחרי הפוסט יש מצב שבכל הגלובוס הזה לא מחכה כלום?
 

ANZ1

New member
ברוב העולם לא ממש

אם נוציא את ארצות הברית וכמה תחומים בישראל, על כל פיזיקאי אחד,כימאי אחד, ביולוג אחד , יש ביקוש ל100 מתכנתים
 

shopkins

New member
למה כתבת

חוץ מארצות הברית? שם כן יש ביקוש לתחומים אחרים?

ואם אני אלמד רק תואר ראשון בתוכנה, אז כן יהיה אפשר לעבור עם זה לאנשהו?
 

ANZ1

New member
לא אם אתה רוצה להיות פיזיקאי

אם תהיה מתכנת עם תואר ראשון, כמה שנות ניסיון , כישרון, אהבת התחום ורצון תוכל למצוא עבודה, תבין שאתה מתחרה עם מיליוני מהנדסים סינים והודים שרוצים גם הם להגר, רק הטובים מצליחים למצוא עבודה.
(ועוד דוגמא מניו זילנד, ב80 אחוז ממודעות הדרושים כתוב שהמודעה מיועדת רק למי שיש אפשרות חוקית לעבוד, יענו אזרח / תושב / בעל ויזה שמאפשרת עבודה).
אבל אם אתה לא רוצה להיות מתכנת אלא להיות פיזיקאי אז לא תהיה מתכנת טוב עם ניסיון.
בכל מקרה כדי להגר לכל המדינות האלו בנוסף לתואר אקדמאי צריך ניסיון של כמה שנים בעבודה בתחום.
וכדי למצוא מעסיק שיסכים להעסיק עובד זר אתה צריך להיות מצויין.
אם אתה רוצה להיות פיזיקאי, תלמד פיזיקה, אין צורך בהרבה פיזיקאים, מצד שני גם לא הרבה לומדים את התחום.

מה יותר חשוב לך ? הגירה או לימודים ? ובכלל מה ההיגיון לעבוד במקצוע שאתה לא רוצה ?
ושוב, הדרך הכי טובה להגר לאנשהוא, הוא למצוא זוגיות מקומית, בשביל זה לא צריך להיות דוקטור, אפשר לנסוע לחצי שנה עם ויזת תייר ולמצוא מקומית יפה ונחמדה (או צעיר נחמד ויפה).

בארצות הברית כמו ארצות הברית הכל גדול ויש שם הכי הרבה, הכי הרבה חברות, הכי הרבה אפשרויות, אבל שוב, כמו המקצוע שצריך לבחור, צריך לבחור איפה אתה רוצה לגור, אני למשל לא רוצה לגור בארצות הברית אז בכלל לא משנה אם יש אפשרויות עבודה ולימודים (ויש כמובן).
 

shopkins

New member
תשובות ושאלות.

לא יודע מה יותר חשוב. בכל מקרה הרעיון הוא להתקיים בכבוד. בסופו של דבר אני לא בטוח אם המסר שאתה מעביר הוא מייאש או להיפך. ולמה אתה לא רוצה לגור בארצות הברית?
 

ANZ1

New member
אני לא מנסה ליאש או לעודד

אלא כותב את מה שאני חושב,
מיליונים רוצים לעבור לארצות הברית, כך שדעתי היא לגמרי שולית ולא חשובה,
אבל אם אתה רוצה לדעת כמה סיבות למה לא ארצה לגור בארצות הברית (או בישראל) :
1. אלימות, ארצות הברית היא מקום ראשון (בפער ענק מכל מדינה אחרת), בכמות הנשקים שיש לכולם, במקרה אלימות, פשיעה, רציחות, וכו.
אני מעדיף לגור במדינה שגם השוטרים וגם הגנבים הולכים בלי נשק
(דבר שיראה מאד מוזר גם בארצות הברית וגם בישראל).
2. מרדף אחרי חומריות, בארצות הברית (ובישראל) כולם רודפים אחרי עוד כסף, רכב יותר גדול, וכמה שיותר מוצרים שהם לא צריכים, ולכן עובדים כל היום.
אני מעדיף לגור במדינה שעובדים פחות, ורוב הציבור בוחר לקנות רכב משומש (למרות שהוא יכול להרשות לעצמו רכב חדש), כן יש מדינות שמיבאים אליהם רכבים משומשים כי זה מה שהציבור (העשיר) דורש.
וחס ושלום אין במדינה איקאה.
3. סוציאליות, אני מעדיף לגור במדינה שכולם זכאים לטיפול רפואי בחינם, לחינוך איכותי, שהמדינה נותנת לכל אזרח הלוואה בלי ריבית לכל לימודים ולמחיה שהוא רוצה, לאותם תנאים סוציאלים שמאפשרים לכולם לחיות טוב, גם לזקנים, כן יש מדינות שזקנים יכולים לחיות מקצבת זקנה, גם לעניים, שאין פער בן אנשים שונים, שאפשר לחיות טוב אם אתה מהנדס, אבל אפשר לחיות טוב גם אם אתה מורה או אחות.
בארצות הברית ובישראל אתה שווה רק אם אתה עשיר, ואתה מקבל טיפול רפואי סביר רק אם אתה עשיר.
4. מזג אוויר, אני רוצה לגור במקום שיש בו מזג אוויר טוב כל השנה וליד הים, ולא למות מחום בישראל או לקפוא בניו יורק, נכון בקליפורניה יש אחלה מזג אוויר, אבל גם סכנה ברורה ומידית למות ברעידת אדמה, (ולפני שמישהו יעלה את ניו זילנד באותו נושא, אז ברוב ניו זילנד אין שום סכנה לרעידת אדמה רק בדרום).
5. נחמדות / צביעות - כל ישראלי שעבר לארצות הברית יגיד לך שלקח לו שנים (אם בכלל) להתרגל לנימוס האמריקאי, כולם מחייכים , כולם נחמדים, אבל הם לא שמים עליך פס, אני מעדיף לגור במדינה שאנשים מחייכים אליך כי הם אנשים טובים שרוצים להיות נחמדים, וזה לא הצגה.
 

shopkins

New member
אה

לא מבין למה כוונתך, אלא אם הכוונה לזה שנדנדתי וחפרתי לך מספיק, במקרה זה אודה לך על תשובותיך :) אבל האמת שזה די מעניין, אחרי מה שכתבת, איפה בחרת לחיות.
 

ANZ1

New member
אני אתן לך עוד רמז

אני גר במדינה קטנה מוקפת... שעד 1948 שלטו בה הבריטים, שהאנשים שלה מאד גאים במדינה שלהם, הם מאד עצמאים, וחושבים את עצמם לאנשים מאד אכפתיים ,יצירתים ושורדים, מדינה שהאוכל הלאומי שלה הוא ממרח שלא ברור לשאר העולם, שראש הממשלה שלה הוא יהודי שמאד בטוח בעצמו ולמד ועבד בארצות הברית הרבה שנים לפני שחזר למדינה לשלוט בה ומאז בכל בחירות הוא חוזר לנצח פעם אחר פעם, מדינה שהיא במרחק של 10-12 שעות טיסה מארצות הברית ו10-12 שעות טיסה מהמזרח הרחוק.
 

3rd CYR

New member
גאוני


מושלם. חוץ מזה (שלהבנתי) הפרישה עוד איזה שבוע שבועיים תהרוס לך את התמונה היפה, לא?
&nbsp
 

ANZ1

New member
אז נשאר לקוות שזה יקרה גם בצד השני של העולם

 

ANZ1

New member
רק לשם הבהרה

הודעת הפרישה פורסמה 22 דקות אחרי כתיבת ההודעה שלי, לכן רק סביר להניח שהיא תגובה להודעה שלי וכל מטרתה להרוס לי את ההודעה.
ההודעה שלי נכתבה ב1:28 שעון ישראל = 12:28 שעון ניו זילנד
ההודעה פורסמה ב 1:50 שעון ישראל = 12:50 שעון ניו זילנד
ורקהגיוני שיקרה משהו דומה בצד השני כדי לאזן
 
למעלה