מה עדיף ???

Miri190

New member
מה עדיף ???

תודה על עזרתכם בפורום....כל יום צצות לי שאלות חדשות
אפילו שיש לי שתי בנות בגיל בית ספר ואני יודעת דבר או שניים על החיים
החיים לא הכינו אותי עם ילדה קטנה בת 3 על הספקטרום....
עכשיו אני מתלבטת האם להמשיך במסגרת של גן פרטי עם סייעת פרטית ותוכנית התנהגותית מלאה או
לעבור לגן עירייה עם סייעת פחות מקצועית לכל הדעות. במתי"א טוענים שהם מאפשרים
את הסביבה האמיתית ולא רק שימוש בסביבה למטרת הילד......מה דעתכם....תודה מראש

dina199

New member
אם אתם מרוצים מהגן הפרטי והסיוע,

למה לשנות ?
ומה רע ב'שימוש בסביבה למטרת הילד'?
הרי הילד עצמו הוא 'המטרה' הראשית
למעשה לא הבנתי את ההגיון שלהם.
הרי כל המטרה זה לייצר סביבה מתאימה לילד שזה יכול להיות גן תקשורת (או חינוך מיוחד אחר) או סיוע במסגרת רגילה. וכל זה בדיוק מהסיבה הלא"ס יש קשיים שבגללם קשה לו להסתדר (ועוד בגיל כל כך צעיר) ב'סביבה רגילה'.

TikvaBonneh

New member
כי זה מאוד מאוד יקר

אנחנו עשינו את זה שלושה חודשים, זה היה פרוייקט של 30,000 ש"ח. - כן, עשרת אלפים ש"ח לחודש. והקיצבה היא רק 2450.... למזלנו קיבלנו רטרואקטיבי, אז לא הייתה לנו בעיה.

dina199

New member
לי זה מזכיר הצעה

'לזרוק למיים עמוקים כדי שילמד לשחות בעצמו'

לדעתי רצוי להשאיר את התמודדות בשאלה הזו

לכיתה א', אז השאלות נהיות יותר כבדות משקל וזה במצב שטוב לילדה בגן הפרטי למה לשאול את השאלות האלו אם טוב לה שם?

Miri190

New member
תודה לכולם

תודה על העצות
לצערי עיריית חולון לא מאפשרת סייעת מטעמי וזאת הבעיה
וגן פרטי חדש כי לנוכחי אין קבוצת גיל מתאימה עם סייעת אישית מטעמי
נראה לי אופציה טובה יותר.
כרגע החינוך המיוחד לא נראה לי מכיוון שהילדה מאוד חקיינית סביבתית
לטוב ולרע....

TikvaBonneh

New member
חיקוי סביבתי

היה לנו דיון על זה בקבוצת הורים שאני משתתפת בה מטעם בית לורן.
המנחה היא פסיכולוגית מאוד מנוסה, שעמדה בראש בית מילמן בחיפה, צופיה.
אז צופיה הסבירה לנו שכשילד מחקה סימפטום, זה מאוד טבעי, אבל זה לא נדבק אליו לאורך זמן.
למשל אם נשים ילד בלי שום בעיה ברגליים עם ילד צולע, הוא יחקה כמה זמן את הצליעה, מתוך סקרנות ויצר חיקוי, אבל אחר כך יחזור להליכה הרגילה שלו. הוא לא יהפוך להיות צולע.
אני מזכירה לך שאצל ילדים באוכלוסיה הכללית יש גם כן המון התנהגויות שליליות שעלולות לשמש מודל לא מתאים: אלימות פיזית, אלימות מילולית, התנשאות, לעג, סרבנות...

רואה 6 6

New member
שאלה כלכלית וטיב המוסד החינוכי המיועד.

שילוב פרטי בגן פרטי, עם תוכנית בייתית...אני לא יודעת איך עומדים בזה. זה צריך ליהיות בית שבמקום מים, בברזים זורם כסף.יש דבר כזה?
אם יש לכם ענין להמשיך בגן הנוכחי עם המשלבת,הצעתי,וותרו על תוכנית בייתית. גם ככה,תשומת לב הורית היא התוכנית הכי טובה ומקסימום,תיעזרו בחונך כדי לתת לילדים האחרים גם זמן משלהם.
אם תלכו לגן חנ"מ או גן עירייה, זה צריך ליהיות מוסד טופ אוף דה טופ, בעיקר בהיבט האנושי,לא כמה שעות פרה רפואיות יש וכל אלה.אם הוא כזה אני לגמרי בעד. מנסיוני עם הגנים הפרטיים לפעוטות, גן ממוצע פרטי לא עושה כלום,בקושי מבין בכלום,וככל שרמת הטיפול בילדים תובענית יותר,ילד עם אישיות מחייבת כמו אוטיסט מעיק עליהם (אם הוא לא צמח קיר שקט). הרבה מהם גם לא מוכנים שישנו להם את הסדרים שמא יהיה עוד בלאגן להחזיר למקום...
במידה והילדה לא גמולה, לכו על גן חנ"מ. אם הילדה גמולה אפשר לשלב בגן רגיל, אם כי אני בעד חממות חנ"מ בגיל צעיר.שוב, זה חייב ליהיות מקום שהמילה "אוטיסט" מעוררת בקרב האנשים יותר שמחה וסקרנות מאשר אימפולס "לתקן,לתקן,לתקן".

זה מה שאני מציעה.
אנחנו הלכנו בדיוק בנתיב הזה ויש לנו ילד לתפארת. בבית אהבנו אותו וחשבנו שהוא פאר היצירה ושמחנו שעוד אחרים בגן מזדהים עם אותה גישה.

לפי מה שאני מבינה מההודעה זה שילוב בלבד

תוך התעלמות מהכסף וממה עושים אחה"צ (כמו רואה 6 6 גם לדעתי תוכנית ביתית וגן זה המון אבל כל אחד ובחירתו).

שילוב יחידני בגן עירייה תלוי מאוד בעיר שאת גרה וזה יכול להיות עסק מאוד מסובך (עם כל הכבוד למתי"א) או מאוד פשוט. מאוד תלוי בתפיסה והגישה שלהם לשילוב...
תוודאי אם את יכולה להביא סייעת מטעמך (למה ללכת עם סייעת מהעירייה?), אם יתנו לאשת מקצוע מטעמך לבוא לתצפית בגן, מה עושים בשעות שאין לילדה שעות סייעת? ובעיקר תדברי עם הורים מהעיר להבין מי נגד מי.
אני מדברת בהנחה שהגן הפרטי טוב... דחיפה בגן קטן יותר כשאת יותר בשליטה מה קורה באמת ושאתם מכירים ומכירים אותכם זה לא רע בכלל ויכול לתת לילדה אפשרויות להתקדם.

לגבי ח"מ כמו שאמרה רואה 6 6, מאוד תלוי בגנים שיש לכם בעיר.... אין תחליף לתשומת לב בגן חינוך מיוחד זה בטוח, מצד שני יש לכם פחות שליטה (לטוב ולצערנו לפעמים גם לרעה).

את בני השני השארתי טרום-טרום בגן פרטי

כי גן עיריה זה לא סביבה טבעית לילד בן 3, גם לא לנ"ט. זו היתה בחירה חינוכית שלי שהיתה אפשרית כלכלית.
עם בני השלישי אנחנו יותר לחוצים כלכלית (גם בגלל ההוצאות הקשורות לפורום) ולכן הוא בגן עיריה השנה. זה... לא מקום מושלם לילד בן 3...
במיוחד אם יש לו קשיים. אולי, סייעת צמודה תשנה חלק מהתמונה. אבל חלקית בלבד

למעלה